ПРЕЗЕНТАЦІЯ 7 КЛАС ПЕРШИЙ УРОК ПРОЕКТУ "ПОВІТРЯНИЙ ЗМІЙ"

Про матеріал
Мало хто знає, що повітряний змій - це давно відомий і найпростіший літальний апарат важчий за повітря, який сприяв появі багатьох винаходів і відкриттів, вивченню законів аеродинаміки, і великому досягненню людства - створення літальних апаратів важчий за повітря.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повітряний змій7 класурок 23-24

Номер слайду 2

Цілі: розвиток мотивації до технічного моделювання повітряних зміїв. Навчити дітей створювати моделі повітряних зміїв різних видів, поєднуючи дерев'яні рейки і обклеюючи отриману форму папером. Розвивати вміння прикрашати саморобку за допомогою малюнка, аплікації. Розвивати навички колективної роботи. Виховувати інтерес до природи і природних явищ.

Номер слайду 3

Повітряний змій-літальний апарат, утримуваний з землі за допомогою леєра і піднімається за рахунок сили вітру.

Номер слайду 4

Мало хто знає, що повітряний змій - це давно відомий і найпростіший літальний апарат важчий за повітря, який сприяв появі багатьох винаходів і відкриттів, вивченню законів аеродинаміки, і великому досягненню людства - створення літальних апаратів важчий за повітря.

Номер слайду 5

Перші згадки про повітряних зміях зустрічаються ще в II столітті до н. е., в Китаї (так званий змій-дракон).

Номер слайду 6

З другої половини XVIII ст. Повітряні змії починають широко використовувати при проведенні наукових досліджень атмосфери. У 1749 р. А. Вільсон за допомогою повітряного змія виробляв вимірювання температури повітря на висоті.

Номер слайду 7

Бенджамін Франклін в 1750 провів експеримент, в якому за допомогою змія виявив електричну природу блискавки і згодом завдяки отриманим результатам винайшов громовідвід.

Номер слайду 8

 А. Ф. Можайський, авіаконструктор, в 1873 році піднімався на повітряному змії, буксируемом трійкою коней.

Номер слайду 9

 Творець Радіо (7 травня 1895 року) Олександр Степанович Поповвикористовував змії для підйому антен на значну висоту.

Номер слайду 10

Німецька компанія Sky. Sails застосувала змій в якості додаткового джерела енергії для вантажних суден, при сприятливих умовах витрата палива знижується на 30 %.

Номер слайду 11

За формою і пристрою аеродинамічних поверхонь розрізняють такі повітряні змії: Одноплощинні. Багатоплощинні. Складові або групові.

Номер слайду 12

Одноплощинні-найпростіші конструкції. Володіють невисокою підйомною силою і малої вітрової стійкістю. Таким зміям обов'язково потрібен хвіст-шнур з привішеним до нього грузиком.

Номер слайду 13

В кінці XIX століття Австралійський вчений Лоуренс Харграв вперше запропонував конструкцію змія-біплана, що володіє значною вантажопідйомністю.

Номер слайду 14

Багатоплощинні-етажерочние, коробчасті і багатоячеечние з окремих осередків у формі тетраедрів або паралелепіпедів. Важливою їх особливістю є висока стійкість.

Номер слайду 15

Складові або групові, що складаються з групи повітряних зміїв (т.зв. змійковий поїзд), з'єднаних в одну гнучку систему. Змійкові поїзди застосовувалися у військовій справі, так як при пошкодженні однієї з ланок відбувалося лише зменшення підйомної сили і зменшення висоти підйому, що дозволяло безпечно посадити спостерігача або продовжувати розвідку.

Номер слайду 16

Основні конструктивні елементи повітряного змія:

Номер слайду 17

натягнута на жорсткий каркас (або м'яка, без каркаса) підтримуюча аеродинамічна поверхня з матерії або паперу;

Номер слайду 18

намотуваний на лебідку або котушку леер (прядильна мотузка, сталевий трос, міцна нитка);

Номер слайду 19

вуздечка для кріплення до повітряного змію леера і органи стійкості (хвіст).

Номер слайду 20

Поздовжня стійкість забезпечується хвостом або формою аеродинамічної поверхні. Поперечна - кільовими площинами, що встановлюються паралельно прив'язному канату. Стійкість польоту повітряного змія залежить також від положення центру ваги змія.

Номер слайду 21

За своїми конструкціями Повітряні змії робитися.

Номер слайду 22

Каркасний

Номер слайду 23

Плоский

Номер слайду 24

Некерований

Номер слайду 25

Керований

Номер слайду 26

Коробчатий

Номер слайду 27

Безкаркасний

Номер слайду 28

Кайт

Номер слайду 29

Флоуформ

Номер слайду 30

Домашнє завдання: Представити цікавий факт у повідомленні " це цікаво»(з історії повітряних зміїв). Ці факти поповнять вашу документацію нового поекту.

Номер слайду 31

Джерело інформації перебувати на сайті:https://sites.google.com/view/zv-ua/трудове-навчання/7-клас/проект-4-повітряний-змій

Номер слайду 32

Презентація підготовленадля уроку "Трудове навчання" в 7 класіучителем Бердянського НВК №1 «Мрія»Картамишевим Ігорем Павловичем. Дякую за увагу

pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
2756
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку