Куріння чи здоров'я - обираємо самі

Про матеріал
Презентація з курсу "Я досліджую світ" на тему "Куріння чи здоров'я - обираємо самі". 4 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Куріння чи здоров’я – вибираємо самі” Підготували: Ореста Станчак Оксана Курилович

Номер слайду 2

Вислови відомих людей про паління«Люди впускають ворога в свої вуста, і він викрадає їх мозок» (Шекспір).«Тютюн приносить шкоду тілу, руйнує розум, отупляє цілі нації. (О. де Бальзак).

Номер слайду 3

Чинники, що сприяють початку куріння тютюну:курять батьки;курять друзі;під тиском ровесників;щоб завоювати авторитет серед інших;потреба здаватися сильним, дорослим.

Номер слайду 4

Малювання плаката

Номер слайду 5

Інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?»Назвіть батьківщину тютюну. (Америка.)Як і коли тютюн потрапив до Європи? (У XV ст. після відкриття. Америки Колумбом, який і завіз його до Європи.)…………..11. Що сьогодні є об’єктом загального осуду за кордоном і причиною того,що тих, хто зловживає цим, не беруть на роботу до деяких організацій?(Паління.)

Номер слайду 6

прислів’я та приказки про шкідливість тютюнопаління -Хто курить тютюн, той собі ворог.-Куріння - повільне самогубство.-Куріння - чума 21-го століття. -Палити - здоров'ю шкодити.-Куриш - сам себе погубиш.

Номер слайду 7

Речовини, які потрапляють в організм людини з димом. Нікотин. Синильна кислота. Аміак. Бензоферон. Формальдегід. Чадний газ

Номер слайду 8

Вміст шкідливих речовин в одній викуреній пачці цигарок- 0,0012 г синильної кислоти- 0,64 г аміаку- 0,92 г чадного газу- 0,0012 г сірководню- 0,18г нікотину-1 г канцерогенних речовин

Номер слайду 9

Хвороби, спричинені паліннямбронхіт;рак легенів;емфізема легенів;атеросклероз;стенокардія;серцева недостатність;інфаркт міокарда;виразка шлунка;захворювання ЦНС.

Номер слайду 10

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ!!!Ти тільки на цьому шляху пам’ятай: Цурайся цигарки, від чарки тікай,Чи бути здоровим – вирішуєш Ти!

pptx
Додано
16 лютого 2022
Переглядів
583
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку