Квест до декади психологічної служби

Про матеріал
Квест до декади психологічної служби Цьогорічний квест, який вже став гарною традицією і на який діти чекають ще з осені продовжить знайомити учнів 5-9 класів з психологією, ознайомить їх з поняттям «медіаграмотність», допоможе бачити в собі гарні риси і презентувати себе, розвиватиме критичне мислення, уяву, увагу, креативність.
Перегляд файлу

Квест до декади психологічної служби

Цьогорічний квест, який вже став гарною  традицією і на який діти чекають ще з осені продовжить знайомити учнів 5-9 класів з психологією, ознайомить їх з поняттям «медіаграмотність», допоможе бачити в собі гарні риси і презентувати себе, розвиватиме критичне мислення, уяву, увагу, креативність.

Першим завданням є колективне створення колажу на тему: «Професії в яких необхідні знання з психології» (додаток 1 )

 Після створення колажу учні отримують вказівку, де шукати наступне завдання (додаток 2). Їм потрібно буде знайти вчителя із зазначеними у завданні рисами. Учитель дає наступне завдання (додаток 3). Далі кожен учень працює і виконує завдання самостійно.

Друге завдання –  це створення реклами себе. Тобто на аркуші паперу від А4 формату необхідно зобразити інформацію про себе. Далі учні, які впорались із завданням отримують               наступне завдання(додаток 4). Суть якого полягає у створенні кросворду із конкретних слів (додаток 5), які спочатку необхідно знайти на території школи.

Створений кросворд учасники квесту замінюють на наступне завдання (додаток 6). А завдання – це створення ребусу на слово «ПСИХОЛОГІЯ».

Готові ребуси обмінюються на завдання (додаток 7).

П’яте завдання полягає у отриманні літер від вчителів, які дають їх в обмін на запитання зі свого предмету. Отримавши всі літери необхідно скласти слово «МЕДІАГРАМОТНІСТЬ». Якщо учні з’єднають всі слова, то з іншої сторони вони побачать посилання на сторінку практичного психолога в інстаграм (psystasya). В останньому пості буде останнє завдання (додаток 8).

Останнє завдання – найоб’ємніше, воно полягає у створенні соціальної реклами з протидії боулінгу. Після створення реклами її необхідно розмістити в одній із соцмереж і зібрати більшу кількість лайків. Учень, реклама якого матиме найбільше лайків  стає переможцем.

 

 


Додаток 1

Перше завдання

 

Створити колаж від класу на тему: «Професії в яких необхідні знання з психології»

(вам знадобляться: ватман А0, вирізки з журналів, фломастери, клей, ножниці, фантазія, гарний настрій)


Додаток 2

До першого завдання

 

Ваш колаж займе почесне місце в моїй колекції, наступне завдання буде індивідуальним для кожного. Щоб його отримати необхідно знайти особу з такими ознаками:

  • Завжди усміхнена.
  • Наразі має 9 дітей і 2 онуків.
  • У класі ще немає проектора.
  • Заповітна мрія -
  • Віддасть завдання лише після перевірки твоїх знань

Додаток 3

Друге завдання

 

Тепер кожен працює лише на себе

Щоб школа знала своїх героїв в обличчя необхідно себе презентувати. (формат від А4).

Після того, як ти створив неймовірну рекламу себе необхідно ознайомити люд з нею, розмістивши своє творіння в коридорі школи.

Впорався?? Вперед до психолога.
 


Додаток 4

Третє завдання

 

Ти впорався! Так тримати. Далі необхідно створити кросворд. Але слова не з неба сипляться, вони заховані десь по школі (всього їх 10). Знайшовши всі ти все ж можеш  додати декілька своїх і створити бомбезний кросворд.

Якщо він влаштує соціального педагога, то наступне завдання буде в твоїх руках! Успіхів!!!


Додаток 5

 

До третього завдання

 

  •        Психолог
  •        Рефлексія
  •        Тренінг
  •        Фейк
  •        Інтелект
  •        Опитувальник
  •        Емоції
  •        Увага
  •        Свідомість
  •        Мислення

Додаток 6

Четверте завдання

 

Твій кросворд просто чудовий! Але творчості мало не буває. І тобі знову треба попрацювати мізками.

 Є гарне слово «ПСИХОЛОГІЯ», яке ти повинен зашифрувати за допомогою ребусу. Гарно його оформити (формат від А4) і знову ж таки розмістити в коридорі нашої школи. Як тільки ти це зробиш скоріше мчи до свого психолога і отримуй наступне завдання.


Додаток 7

П’яте завдання

 

Кожен вчитель своєї іскринкою запалює вогник твоїх знань, кожен предмет цікавий і важливий. Тож тобі необхідно від кожного вчителя отримати літеру чи декілька і скласти слово…

 


До п’ятого завдання

 

 

м

е

д

і

а

г

р

а

м

о

т

н

і

с

т

ь


Додаток 8

Шосте завдання

 

Ти дістався фінішу, адже це вже останнє завдання. Воно буде найоб’ємнішим, тож тобі доведеться попрацювати на славу. Часу тобі цілих 3 дні (до середи).

На жаль, в наш час є дуже поширена проблема – булінг (цькування). Це є великою бідою сьогодення і від неї ніхто не затрахований. Якщо ти знаєш, що це таке, то ти можеш ознайомити інших з цією проблемою. Навіть більше ти можеш пропагувати простір без боулінгу.

Тож останнім завданням квесту буде створення соціальної реклами з протидії булінгу. Реклама може бути будь-якого формату: відеоролик, презентація, малюнок, поробка чи ще щось…. Ваша фантазія немає меж тож я вірю в вас!!! Бажаю успіхів.

…. Але створити рекламу це пів завдання, необхідно ознайомиити якомога більше людей з нею. Для цього розмістити свою рекламу в одній із соц.мереж (фейсбук, інстаграм, твіттер чи ще якась) і зібрати якомога більше лайків. У четвер ввечері (до 18:00) скинути скрін вашої праці повідомленням у фейсбук психологу школи.

Лайків вам!!!!

 

 

doc
Додано
20 листопада 2019
Переглядів
616
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку