Квест до Дня Європи виховний захід

Про матеріал
розширювати знання учнів про європейські країни, традиції, звичаї; розвивати громадянську позицію, почуття відповідальності за спільне майбутнє та відчуття європейського громадянства; формувати усвідомлення власної ролі й значення в житті суспільства; виховувати повагу до національних, духовних, культурних надбань європейських народів, свідомого громадянина України та Європи. Обладнання: політична карта Європи, герби та прапори європейських держав, контурна карта України, Європи,фотовиставка.
Перегляд файлу

Мета: розширювати знання учнів про європейські країни, традиції, звичаї; розвивати громадянську позицію, почуття відповідальності за спільне майбутнє та відчуття європейського громадянства; формувати усвідомлення власної ролі й значення в житті суспільства; виховувати повагу до національних, духовних, культурних надбань європейських народів, свідомого громадянина України та Європи.

Обладнання: політична карта Європи, герби та прапори європейських держав, контурна карта України, Європи,фотовиставка.

Хід заняття

Квест до Дня Європи Квест —інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами або окремими гравцями. У квесті до Дня Європи передбачено чотири станції, на кожній з яких є завдання(нижче вони подані). Для початку необхідно поділити учасників на 4 команди і роздати їм ключі: 1 команді – на першу станцію, другій - на другу і т.д. і т.п. Їх рух буде нагадувати рух по колу таким чином для першої команди: 1-2-3-4-фініш; для другої команди: 2-3- 4-1-фініш; для третьої команди: 3-4-1-2-фініш; для четвертої команди:4-1- 2-3-фініш

Учитель. Європа — один з осередків світової цивілізації, батьківщина Великих географічних відкриттів, промислових революцій, історичних міст та великих міських агломерацій, піонер міжнародної економічної інтеграції. Сучасна Європа відіграє провідну роль в ООН, в інших міжнародних організаціях та союзах. Отже, в Європи є перспектива перетворення в район миру та міжнародного співробітництва. Сучасне завдання всіх європейців — мобілізація потенціалу європейських народів та об’єднання їхніх зусиль у боротьбі за мир та безпечну Європу, за збереження безцінної спадщини європейської культури та цивілізації.

Тож давайте познайомимося з країнами Європи.

Станція № 1. «Євросоюз»

Учням ставлять запитання. Вони визначаються з відповіддю і потім займають позицію сторони: «Так» чи «Ні». За кожну правильну відповідь команда отримує зірочку ( 1 бал)

1. ЄС — союз держав, членів Європейської співдружності, створений згідно з Договором про ЄС. (Так)

2. Україна є членом ЄС. (Ні)

3. Мета ЄС: створення економічного, монетарного і політичного союзу, а також запровадження спільного громадянства. (Так)

4. ЄС керується принципами: поваги до національної самобутності, демократії та фундаментальних прав людини. (Так)

5. Рішення у ЄС приймають меншістю голосів. (Ні)

6. Маастрихтський договір набув сили 01.11.1993 р. (Так)

7. До ЄС входить 20 держав. (Ні)

8. Грошова одиниця ЄС «євро». (Так)

9. Європейський парламент є виборним органом. (Так)

10. Чи правда, що існує п’ять інституцій ЄС. (Так )

Назвіть їх.

(Європейський Парламент, Рада Європейського Союзу, Європейська Комісія, Суд Європейського Союзу, Рахункова палата або Суд аудиторів ЄС)

11. День Європи відзначається ЗО січня. (Ні)

12.Музика гімну взята з Дев’ятої симфонії Людвіга Ван Бетховена. (Так)

Станція № 2. « Канікули»

Командам демонструються сюжети про якусь європейську столицю і подається коментар,а команди повинні відгадати, про яку столицю йдеться.

Таких сюжетів буде три. Перший сюжет оцінюється в 3 бали, другий — 2 бали, третій — 1 бал. На роздуми — 10 секунд.

I сюжет

Місто знаходиться у центральній частині Європейської країни. Колись це була ціла держава. Воно — великий транспортний вузол, в якому є два міжнародних аеропорти. Також це важливий промислово-фінансовий, головний науковий та культурний центр країни. У цьому місті добре розвинена машиннобудівельна, хімічна, фармацевтична, поліграфічна, меблева, легка промисловості. Це місто — відомий центр кінопромисловості, одне з найбільших у світі центрів туризму.

У цьому місті знаходиться багато фонтанів, у яких спекотним літом дозволяють плескатись дітям. Найвідоміший фонтан — Треві. Тисячі туристів кидають у нього свої монета, щоб повернулася до цього прекрасного міста.

II сюжет

Це місто є одним з найдавніших міст світу Вважається, що його заснували в 753 р. до н. е. пастухи з Албанських гір. Але деякі вчені впевнені, що це місто виникло ще раніше, і першими ватажками тубільців — мешканців майбутнього міста, були боги — дволикий Янус та Сатурн.

Розташовано воно на семи пагорбах. Може, саме це обумовило, що неповторний вигляд сучасному місту надають численні сходи: вузькі і широкі, урочисті і прості, маленькі і цілі вулиці-сходи.

У цьому місті нараховується понад 70 катакомб, в яких переховувалися перші християни. Вони були змушені там переховуватись, бо до IV ст. офіційною релігією в цьому місті і країні було язичництво, яке, до речі, стало колискою культури, джерелом натхнення для багатьох творів мистецтва.

III сюжет

Немає у світі, мабуть, ще одного такого міста, де б накопичилось стільки пам’яток найрізноманітніших культур: Терми Каракали, Пантеон — гробниця найвидатніших людей країни; собор Св. Петра, що входить у перелік 100 найвидатніших храмів світу; Сікстинська Капелла, розписана Мікеланджело.

Для повного вивчення всіх пам’яток культури не вистачить життя, для їхнього опису потрібна бібліотека.

У цьому місті є ще одна незалежна держава, яка займає площу 0,5 км2. 3 цим містом пов’язано багато легенд:

  кажуть, що його врятували гуси;

  що засновником його був один із братів-близнюків, яких вигодувала вовчиця (до речі, самі брати, за легендою, були дітьми жриці богині Гестії та бога війни);

  у цьому місті поміж інших пам’яток культури, знаходиться славетний Колізей;

  це місто називають вічним;

  і, врешті-решт, до нього ведуть усі дороги.

(Рим)

Станція № 3. «Фотовиставка»

Учням надаються фото різних архітектурних об’єктів які розташовані у Європі, завдання учнів  встановити що саме зображено на фото( назва , країна,  правильна відповідь оцінюється 1 бал).

1.Біг-Бен (Велика Британія Лондон)

2. Києво-Печерська лавра ( Україна Київ)

3. Е́йфелева ве́жа ( Франція Париж)

4.Колізей ( Італія Рим)

5.Парфенон ( Греція Афіни)

6. Бранденбурзькі ворота ( Німеччина Берлін)

Станція № 4. « Карта»

Кожна команда отримує контурну карту України і наносить міста: Вінниця, Житомир, Київ, Луцьк, Миколаїв, Одеса, Полтава, Суми, Ужгород,Донецьк Харків.

Контурна карта Європи : Україна, Німеччина, Польща, Швеція, Греція, Фінляндія.

Правильна відповідь оцінюєть в 1 бал.

Підбиття підсумків.

Учитель. Давайте поговоримо про нашу державу. Україна знаходиться в центрі європейського континенту, тобто географічно — європейська держава. Україна має спільні кордони з деякими країнами, які вже входять або найближчим часом увійдуть до його складу (Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія). Вона визначила свій внутрішній і зовнішньополітичний курс щодо європейської інтеграції, що дасть їй можливість вибудувати стабільну демократичну політичну систему, зміцнити національну безпеку і добросусідські відносини з країнами, які входять до складу Євросоюзу, особливо з тими, що межують з Україною.

Нині наша держава бере курс на вдосконалення економічної, політико-правової системи, що сприятиме підвищенню життєвого рівня і добробуту людей, наближенню України до європейських стандартів у соціальній сфері, поверненню до європейських політичних і культурних традицій.

Тепер я вам пропоную зробити колективну творчу справу створити колаж на тему «Народ мій завжди буде!»

Учням пропонується набір із фотографій краєвидів України, визначних подій для нашого народу, мистецьких конкурсів, змагань (спортивних, творчих тощо), вирізки із газет, журналів про життя та творчість співвітчизників тощо; ватман, клей, ножиці, степлер, кольоровий папір, маркери та ін.

 

docx
Додано
2 листопада 2019
Переглядів
536
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку