Квест до Дня закоханих

Про матеріал
Сценарій квесту розрахований для учнів 8-11 класів. Мета: організація дозвілля дітей; формування цілісної особистості, усебічно розвиненої, здатної до критичного мислення з активною позицією, яка діє згідно з морально-етичними принципами і здатна приймати відповідальні рішення; новатора, здатного змінювати навколишній світ; Завдання: 1. Ознайомити з п’ятьма способами прояву любові, згідно світовому бестселері «П’ять мов любові» доктора Ґері Чепмена; 2. Набути вміння проявляти свою любов до близьких (рідних) та до своєї коханої людини за допомогою п’яти мов любові; 3. Сприяти об’єднанню колективу, умінню дітей працювати в команді; 4. Виховувати добрі взаємовідносини, любов до близької людини.
Перегляд файлу

Квест «5 мов любові» (до Дня закоханих для учнів 8-11 класів)

Мета: організація дозвілля дітей; формування цілісної особистості, усебічно розвиненої, здатної до критичного мислення з активною позицією, яка діє згідно з морально-етичними принципами і здатна приймати відповідальні рішення; новатора, здатного змінювати навколишній світ;

Завдання:

  1. Ознайомити з п’ятьма способами прояву любові, згідно світовому бестселері «П’ять мов любові» доктора Ґері Чепмена;
  2. Набути вміння проявляти свою любов до близьких (рідних) та до своєї коханої людини за допомогою п’яти мов любові;
  3. Сприяти об’єднанню колективу, умінню дітей працювати в команді;
  4. Виховувати добрі взаємовідносини, любов до близької людини.

Обладнання: плакати «Безкоштовні обійми», глибокі тарілочки по кількості команд наповнені перемішаними крупами (гречка, горох, вермішель і т.п.), кожній команді мати телефон з камерою та наявним інтернетом + Viber (Telegram).

Місце проведення: школа та її мікрорайон.

Тривалість квесту: 1 год.

Правила квесту: у квесті беруть участь класи 8-11 класів разом зі своїми класними керівниками (кожен клас – команда, а можна, в залежності від кількості учасників, клас об’єднати в дві команди). Команди повинні попередньо обрати капітана через чий телефон відбуватиметься зворотній зв’язок.

У визначений час команди збираються на локації «Старт» (спортивна або актова зали). Після вступного слова ведучих команди знайомлять зі фасилітаторами, закріпленими за кожною командою із числа учнівського самоврядування, обмінюються номерами і за сигналом ведучого фасилітатори відправляють перше завдання командам. Наступні завдання відправляються після отримання зворотнього зв’язку.

Коли всі завдання будуть виконані команди знову збираються на локації «Старт».

Хід квесту

Ведучий 1: Привіт усім, ми, як нове покоління, вирішили змінити застарілий вид святкування Дня закоханих. Адже, зазвичай, на вас чекали сценарій з ведучими, якісь конкурси, номерами, але не сьогодні!

Ведучий 2: Ми – радикали! Атому пропоную провести квест на тему: «5 Мов кохання». Квест – це аматорське спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготованих завдань командами. Отож, команди у нас уже є, а зараз безпосередня суть квесту.

Ведучий 1: На вас чекає виконання п’яти завдань, кожне з яких стосуватиметься однієї з проявів мов любові. Як виразити свої почуття, щоб вони були зрозумілими?На це запитання дає відповідь у своєму світовому бестселері «П’ять мов любові» доктор Ґері Чепмен. Він показує, що свою любов можна виражати по-різному, а саме, виділяє п’ять особливих мов любові.

Ведучий 2: А які саме, ви дізнаєтесь виконуючи завдання, які надсилатимуть вам фасилітатори закріплені за кожною командою. Тож знайомтеся. Важливо зрозуміти, якої саме з цих мов потребує ваш партнер у подружжі. Автор ділиться з читачами секретом того, як зберегти любов.

Фасилітатори підходять до команд та обмінюються номерами телефонів з капітанами команд.

Ведучий 1: Зауважте: гра на час, тому потрібно поквапитись! Команда, котра впорається найшвидше з усіма завданнями, отримає приз!

Разом: Все зрозуміло? Час пішов!

Фасилітатори відправляють перше завдання

Завдання 1. Мова любові – слова.

Слова любові, словесні комплімент – потужні комунікатори любові. Тому ваше завдання проявити вашу любов до людей, які про вас саме за допомогою слів «я тебе люблю!»

Трьом учням з вашої команди потрібно зателефонувати до одного з батьків (або людини, яка про вас піклується) та, ввімкнувши гучномовець на телефоні, сказати «Я тебе люблю!», сам дзвінок і відповідь батьків зафіксувати на відео і відправити своєму фасилітатору.

Завдання 2. Мова любові – час.

Якісно проведений час з коханою людиною та прояв до неї своєї уваги – рушійна сила любові. Отже, вам потрібно зняти відео з відповідями 3 людей на запитання: «Як би ви провели 1 год. з коханою людиною?», попередньо запитавши їхнього дозволу на це. І не забудьте це відео відіслати своєму фасилітатору.

Завдання 3. Мова любові – обійми.

Ніжні обійми, тримання за руку, сидіння поруч – говорять про вашу любов. Тому зараз ви будете обіймати перехожих і цим проявляти свою любов до них. Звичайно, нам потрібні докази виконання вами завдання. Тому ваш фасилітатор чекає 5 фото з перехожими. А щоб фото було яскравішим-отримайте інвентар у фасилітатора (кожен вказує місце куди команда може підійти).

Завдання 4. Мова любові – допомога.

Добрі вчинки та допомога зроблені з відкритим та щирим серцем зроблять вашу кохану людину щасливою. На вашу допомогу чекає Попелюшка в кабінеті номер… Куратор чекатиме ваше фото із задоволеною Попелюшкою.

Вказівка:кожен фасилітатор і є цією Попелюшкою, або шукає собі помічницю для цього завдання і вказує номер кабінету де він знаходиться. Коли команда прибігає, то їх завдання з однієї тарілки перебрати крупи в різні ємкості.

Завдання 5. Мова любові – подарунок.

Любов завжди пов’язана з поняттям подарунок. «Прийняття подарунків» є однією з найпростіших мовою любові, якої можна навчитися. Ваш фасилітатор чекає на коробку цукерок «Любімов» на локації «Старт».

Вказівка:цукерки можуть бути іншими, тому доречно дізнатися у магазинах що знаходяться поблизу школи, яких коробок там буде вдосталь для кожної команди і не дуже затратно. Кошти за які купуватимуться цукерки можуть бути самих учасників, або вони можуть задіяти прохожих.

Ведучий 2: Наш квест закінчився. Ми хотіли щоб ви запам’ятали, що існує 5 способів, як ви можете проявляти та отримувати любов.

Ведучий 1: Давайте кожна команда назве по одній із мов любові про які ви сьогодні дізналися.

Команди називають: слова, дотик, час, допомога та подарунки.

Ведучий 2: Ви молодці! Але як ми й обіцяли у нас є переможець. І це…

Вказівка:Команда, яка першою прибула на локацію «Старт» і є переможцем. Їй вручається подарунок, а інші команди обмінюються тими коробками цукерок, які вони купили, виконуючи останнє завдання.

Загальне фото!

docx
Додано
26 жовтня 2021
Переглядів
956
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку