Квест «Історія боротьби» для 11 класу

Про матеріал

В інтерактивній формі учням пропонується згадати цікаві факти з історії першої половини ХХ ст. Згадка про політичних, релігійних, культурних діячів цієї епохи має на меті розширити розуміння дітей про форми боротьби з тоталітарними режимами.

Перегляд файлу

 

КВЕСТ «Історія боротьби»

 

Завдання:

  1.                   Необхідно знайти УСІ ключі. За допомогою ключів:
  1.                   Дізнатися зашифроване ім’я відомого політика.
  2.                   Здогадатися, про яке його відоме висловлювання йдеться.
  3.                   Написати цю цитату англійською мовою.

(Користуватися технічними засобами ДОЗВОЛЕНО.)

 

Дайте відповіді на запитання:

  1.                   Як у науковій літературі називають театр бойових дій на території України під час Першої світової війни? З тієї сторони школи ви знайдете КЛЮЧ 1.
  2.                   Коли почався Листопадовий чин? Біля кабінету під цим номером знаходиться КЛЮЧ 2.
  3.                   Чи знаєте Ви, під час котрої п’ятирічки покровитель вулиці, на якій знаходиться школа, був засуджений до відбування покарання у таборах? А на який термін? Розгадайте цифру та мчіть за КЛЮЧЕМ 3.
  4.                   Народився на Станіславщині. Удостоївся звання професора. Шість років каторги на Сибірі підірвали його здоров’я, але він вижив, повернувся до Львова і продовжив служити людям. Спершу був похований на Кульпарківському цвинтарі, але у 60-х роках був перепохований на Личаківському цвинтарі. Через беатифікаційний процес удостоївся одного з найвищих титулів. Біля його зображення шукайте КЛЮЧ 4.
  5.                   Легендарна серія подій, яка відбулася у липні-серпні 1942 року в Україні. Заходи, які за задумом мали прихилити місцеве населення до співпраці з окупаційною владою, а завершилися смертю переможців за начебто крадіжку хліба з хлібзаводу. Дізнавшись про місце проведення цієї події ви здогадаєтеся, де знаходиться КЛЮЧ 5.

 

КЛЮЧІ:

 

  1.                   КЛЮЧ 1. Ім’я цього відомого політика співзвучне з назвою відомої американської табачної фабрики.
  2.                   КЛЮЧ 2. Держава, у якій він жив, вважається батьківщиною панків.
  3.                   КЛЮЧ 3. Цей політик присвятив все своє життя БОРОТЬБІ: за інсування своєї держави, знищенню одного тоталітарного режиму та застереженню щодо іншого.
  4.                   КЛЮЧ 4. Батьківщина цієї видатної людини за часів його правління пережила одні з найгірших років у своїй історії, проте він не зупинявся, НЕ ЗДАВСЯ, не припиняв боротьбу.
  5.                   КЛЮЧ 5. Його промови розібрані на цитати, які актуальні сьогодні.


ВІДПОВІДІ

  1.                   Як у науковій літературі називають театр бойових дій на території України під час Першої світової війни? З тієї сторони школи ви знайдете КЛЮЧ 1.

(Східна сторона)

  1.                   Коли почався Листопадовий чин? Біля кабінету під цим номером знаходиться КЛЮЧ 2.

(101 кабінет)

  1.                   Чи знаєте Ви, під час котрої п’ятирічки покровитель вулиці, на якій знаходиться школа, був засуджений до відбування покарання у таборах? А на який термін? Розгадайте цифру та мчіть за КЛЮЧЕМ 3.

(Наша школа знаходиться на вулиці Антоненка-Давидовича, тому відповіддю буде цифра 210. Рекомендую адаптувати питання до реалій Вашої школи.)

  1.                   Народився на Станіславщині. Удостоївся звання професора. Шість років каторги на Сибірі підірвали його здоров’я, але він вижив, повернувся до Львова і продовжив служити людям. Спершу був похований на Кульпарківському цвинтарі, але у 60-х роках був перепохований на Личаківському цвинтарі. Через беатифікаційний процес удостоївся одного з найвищих титулів. Біля його зображення шукайте КЛЮЧ 4.

(У нашій школі у коридорі висить портрет блаженного Миколи Чарнецького. Рекомендую адаптувати це питання з натяком на будь-якого іншого релігійного діяча з натяком на кабінет християнської етики.)

  1.                   Легендарна серія подій, яка відбулася у липні-серпні 1942 року в Україні. Заходи, які за задумом мали прихилити місцеве населення до співпраці з окупаційною владою, а завершилися смертю переможців за начебто крадіжку хліба з хлібзаводу. Дізнавшись про місце проведення цієї події ви здогадаєтеся, де знаходиться КЛЮЧ 5.

(Футбольне поле)

 

Вислів Вінстона Черчіля, який учням потрібно розгадати:

«I am often asked: «What are we fighting for?» and I can answer: «When we stop fighting - then you will know.»

 

Тексти ключів раджу роздрукувати та прикріпити у місцях, де учні повинні їх знайти. Для занурення в епоху, рекомендую дати дітям надрукувати його на друкарській машинці, якщо така є у школі.

docx
Додано
2 березня 2023
Переглядів
204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку