Квест з хімії: "Філософський камінь та пригоди школярів"

Про матеріал
Філософський камінь та пригоди школярів - це квест у форматі віртуальної гри, спрямований на поглиблення знань з хімії учнів 7-го класу. Гравці візьмуть на себе роль школярів, які шукають філософський камінь, що має неймовірну силу перетворювати будь-що на золото. Квест включає в себе різноманітні завдання і головоломки, пов'язані з хімією, які гравці повинні вирішити, щоб знайти камінь. Наприклад, вони можуть досліджувати властивості різних речовин, виконувати експерименти з хімічними реакціями або розв'язувати хімічні ребуси. Квест також містить інтерактивні елементи, такі як взаємодія з віртуальними персонажами і вирішення головоломок на час. Він сприяє активному вивченню хімії, розвиває логічне мислення та сприйняття інформації. Загалом, "Філософський камінь та пригоди школярів" - це захоплюючий та навчальний квест, який допоможе учням 7-го класу краще зрозуміти основи хімії та зацікавитися цією науковою галуззю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Філософський камінь та пригоди школярів. Квест з хімії 7 клас

Номер слайду 2

Мета: Закріпити знання про речовини та їх властивості. Повторити назви хімічних елементів. Удосконалити спостережливість, уяву, логіку та групову роботу. Зацікавити учнів до предмету. Правила квесту: У квесті беруть участь лише дві команди. Учасники разом з Гаррі Поттером шукатимуть філософський камінь, який схований в таємній кімнаті. Яка зачинена на сім замків, щоб відчинити кімнату потрібно знайти сім ключів. Для цього потрібно пройти всі етапи квесту на відміно. Перемогу здобуде та команда яка знайде всі ключі. Конверти з завданням командам буде приносити фенікс професора Дамбилдора. Гаррі Поттер з учасниками повинні переховати камінь для спасіння людства, адже Воль-Де-Морт вже його шукає. Ця пригода буде захоплюючою

Номер слайду 3

Хід квесту: Привітання Дамбилдора.-Шановні учасники квесту! Сьогодні ми тут задля порятунку людства. Всімнам відомо, що найзліший чаклун всіх часів вже розпочав своє полювання нафілософській камінь. Воль-Де-Морт тисячоліттями мріє його знайти та використати в своїх жахливих цілях. Свідомо повідомляю вам , що якщо він отримає те,що так довго прагне на Землі не залишиться нічого живого. Тьма, голод та холод заполоннять наш світ. Ви наші захисники та надія на щасливе майбутнє. Доля людства в ваших руках!Всі учасники автоматично зараховуються до школи Хогвартс. Вам випала місія опередити Воль-Де-Морта, подбати про камінь та нашу планету. Для того, щоб досягти мети вам необхідно віднайти таємну кімнату та відчинити всі замки. Нажаль магічних здібностей ви ще не маєте, але в допомогу вам буде все чого вас навчали в вашій школі, зокрема хімія. Вашим командам буде допомагати найкращий учень Хогвартс Гаррі Поттер. Зібрати всі ключі, відчинити таємну кімнату, забрати філософський камінь та врятувати Землю-це головне ваше завдання. Пам’ятайте злагоджена групова робота це ваш ключ до перемоги! Сформувати групи вам допоможе наш чарівний кубок, саме6 він розділе учасників на дві команди

Номер слайду 4

За допомогою кубка та листочків з іменема учасників Дамбелдор ділить школярів на дві команди . Гравці обирають командирів та самостійно формують роботу групи. На кожне завдання дається 5 хвилин.

Номер слайду 5

- Ви на початку своєї місії будьте дружніми та уважними!

Номер слайду 6

Завдання 1. Розгляньте уважно лабораторний посуд та вкажіть для чого він призначений.

Номер слайду 7

- Вітаю ви успішно виконали перше завдання та отримали свій перший ключ. Тож переходимо до наступного завдання.

Номер слайду 8

Завдання 2. Назвіть перші п’ять елементів таблиці Менделеєва які розміщені вертикально

Номер слайду 9

Вітаю ви швидко отримали другий ключ

Номер слайду 10

Завдання 3. Назвіть п’ять елеипентів з валентністю II

Номер слайду 11

-Вітаю ви отримуєте свій ключ.

Номер слайду 12

Завдання 4. В якому столітті виникла наука хімія та хто її представник?

Номер слайду 13

Вітаю ви отримали четвертий ключ.

Номер слайду 14

Завдання 5. Які науки входять до складу хімії? Наведіть приклад.

Номер слайду 15

-Вітаю ви здобули п’ятий ключ.

Номер слайду 16

Завдання 6. Вкажіть яким лабораторним посудом не могли користуватися хіміки XV століття? Чи впливало це на їхню продуктивність.

Номер слайду 17

-Вітаю ви отримали шостий ключ.

Номер слайду 18

Завдання 7. Назвіть елемент з таблиці Менделеєва в третьому горизонтальному ряду та четвертому вертикальному. Де він використовується?

Номер слайду 19

-Молодці ви дуже швидко закінчили квест та врятували світ. Я дуже вами пишаюся адже ви розумні, кмітливі та дружні діти, яким під силу все! Але за умовами квесту перемогла команда яка зібрала всі ключі. Тож вітаємо переможців та вручаємо кубок знавців хімії 2024 року! Решта учасників отримують медальйони школи Хогвартс.

Номер слайду 20

-Пропоную подбати про філософський камінь, надійно його сховати. Учні кладуть філософський камінь в капсулу часу разом зі своїми записками у майбутнє та закопують на території школи.-Я дуже радий що мені випала можливість з вами працювати, ви чудові діти! До наступних зустрічей.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Додано
10 березня
Переглядів
45
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку