Лабораторна практична робота "Хімія на кухні"

Про матеріал
Лабораторна практична робота "Хімія на кухні" для учнів 7-11 класів. Містить дослідження майонезу та чаю.
Перегляд файлу

Лабораторна робота №6

Хімія на кухні

1. Виготовлення майонезу та дослідження його властивостей та властивостей його компонентів.

 

 

Яйце

Олія

Оцтова кислота

Майонез

Агрегатний стан

 

 

 

 

Колір

 

 

 

 

Зовнішній вигляд

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Природні індикатори.

1) До соку капусти додати оцтову кислоту, сіль, гідроксид натрію та воду. Спостерігати зміну кольору.

Оцтова кислота _______________________________________________

Сіль ________________________________________________________

Гідроксид натрію _____________________________________________

Вода ________________________________________________________

Висновок____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2) Заварити міцний чорний та червоний чай. Розлити кожен у чотири склянки. У першу додати соду, у другу лимон, у третю оцтову кислоту, четверту залишити.

 

Чорний чай

Червоний чай

Сода

 

 

Лимон

 

 

Оцтова кислота

 

 

Чай без домішок

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
3 січня 2020
Переглядів
759
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку