Лабораторна робота №6
Хімія на кухні
1. Виготовлення майонезу та дослідження його властивостей та властивостей його компонентів.
|
Яйце |
Олія |
Оцтова кислота |
Майонез |
Агрегатний стан |
|
|
|
|
Колір |
|
|
|
|
Зовнішній вигляд |
|
|
|
|
2. Природні індикатори.
1) До соку капусти додати оцтову кислоту, сіль, гідроксид натрію та воду. Спостерігати зміну кольору.
Оцтова кислота _______________________________________________
Сіль ________________________________________________________
Гідроксид натрію _____________________________________________
Вода ________________________________________________________
Висновок____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2) Заварити міцний чорний та червоний чай. Розлити кожен у чотири склянки. У першу додати соду, у другу лимон, у третю оцтову кислоту, четверту залишити.
|
Чорний чай |
Червоний чай |
Сода |
|
|
Лимон |
|
|
Оцтова кислота |
|
|
Чай без домішок |
|
|