Лабораторне дослідження: Чарівні диво-квіти

Про матеріал
Лабораторне дослідження: Чарівні диво-квіти Завдяки голландцю Пітеру Ван де Веркену у 2004 році з’явилась перша у світі різнокольорова троянда з пелюстками всіх кольорів веселки. Процес фарбування квітів під час вигонки досить трудомісткий і дорогий, тому здійснити його в домашніх умовах не є можливим. Але дослідивши рух води по рослинах, можна здійснити мрії багатьох людей і пофарбувати квіти у будь-який колір веселки. Тому тема моєї наукової роботи є досить актуальною і потребує детального вивчення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Литвинюк Марина Євгеніївна, вчитель біологіїКСШ №74 Чарівні диво-квіти

Номер слайду 2

Актуальність дослідження. Завдяки голландцю Пітеру Ван де Веркену у 2004 році з’явилась перша у світі різнокольорова троянда з пелюстками всіх кольорів веселки. Процес фарбування квітів під час вигонки досить трудомісткий і дорогий, тому здійснити його в домашніх умовах не є можливим. Але дослідивши рух води по рослинах, можна здійснити мрії багатьох людей і пофарбувати квіти у будь-який колір веселки. Тому тема моєї наукової роботи є досить актуальною і потребує детального вивчення.

Номер слайду 3

Мета , об'єкт , методи дослідження Мета науково-дослідницької роботи дослідити рух рідини рослиною та процес фарбування квітів у домашніх умовах. Об’єктом нашого дослідження стали листя пекінської капусти, білі гвоздики та троянди. Гіпотеза: білі квіти зафарбовуються у колір харчових барвників.. Методи дослідження: вивчення літератури з даної теми, збір та відбір інформації з мережі Інтернет, експеримент, спостереження, порівняння, узагальнення матеріалів. Предметом нашого дослідження став процес фарбування квітів.

Номер слайду 4

Завдання дослідження

Номер слайду 5

Варіанти фарбувнняІснує безліч варіантів того, як пофарбувати квіти. Для того,щоб пофарбувати рослини вдома, нам знадобилось:1. Листя пекінської капусти, білі троянди та гвоздики.2. Ємності з водою. ( 5 г - на 0,5л )3. Харчові фарбники різних кольорів.4. Ніж.5. Вода

Номер слайду 6

Експеримент Перш ніж почати перефарбовувати квіти ( троянди, гвоздики), ми вирішили спробувати перефарбувати листя капусти. Для цього ми заповнили ємності водою, додавши до кожної фарбники певного кольору. Помістивши буквально на 3-4 години в розчини листя, ми помітили бажаний результат. Листя перефарбувалось у бажані кольори.

Номер слайду 7

Експеримент Листя перефарбувалось у бажані кольори.

Номер слайду 8

Експеримент. Отже можна починати експеримент з живими квітами.1. Для цього відклали одну гвоздику, і усім іншим підрізали стебла навскоси під кутом 45 градусів. 2. При переміщенні квітів із води до ємностей з фарбниками бажано зажати зріз пальцем, тому що при контакті з повітрям може виникнути повітряна пробка, яка завадить вільному рухові води стеблом рослини.3. Вміщуємо по одній квітці в ємності.

Номер слайду 9

Експеримент4. Потім беремо квітку, що попередньо залишили й повторюємо процедуру описану у п.2, але розрізавши стебло по довжині. Вміщуємо квітку в ємність з двома різними барвниками.5. Перефарбування відбувається протягом 9-12 годин. Спостерігаючи за рухом рідини стеблом рослини. Речовина піднялась стеблом рослини вгору й зафарбувала пелюстки квітів у різноманітні кольори.

Номер слайду 10

Отримані результати

Номер слайду 11

Отримані результати

Номер слайду 12

Чому пелюстки квітів змінюють колір?Вода потрапляє в рослину із ґрунту через кореневі волосинки і молоді частини кореня й по судинам розноситься по усій наземній частині. Разом з водою розносяться рослиною усі мінеральні речовини. Квіти, які ми використали в експерименті позбавлені кореневої системи. Але тим не менш, рослина не втратила можливості поглинати підфарбовану рідину. Все це відбувається завдяки процесу транспірації.

Номер слайду 13

Рекомендації- Зафарбовувати квітку потрібно з тільки но зрізаного стебла, тоді колір квітки буде більш насиченим й довше зберігатиметься. - Коли переміщуєте рослину з однієї ємності в іншу, надріз потрібно прикрити пальцем, щоб уникнути потрапляння кисню до стебла.- Пофарбовані квіти краще зберігати при кімнатній температурі.- Свіжі квіти зафарбовуються швидше й більш рівномірно. Якщо ви оберете саме такий нехитрий спосіб зафарбовування квітів, у вас обов’язково будуть найяскравіші, а головне, незвичні квіти. Спробуйте і вам обов’язково сподобаються такі букети.

pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
4627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку