Лабораторний дослід № 1
Тема: Виявлення органічних кислот у харчових продуктах.
Мета: навчитися виявляти органічні кислоти у продуктах харчування.
Реактиви та обладнання: штатив з пробірками, піпетки, етикетки харчових продуктів, реактиви_____________________________________________________________________________________________________________________________________________,
зразки харчових продуктів___________________________________________________
__________________________________________________________________________
ХІД РОБОТИ
Завдання 1. Переглянути відеоматеріал: https://youtu.be/SPqifB9aEWk
Завдання 2. Заповнити таблиці:
Дослід 1. Випробування індикатором.
Що робили? |
Спостереження |
Висновок |
|
Сік яблучний |
|
|
|
Сік виноградний |
|
|
|
Йогурт |
|
|
|
Капуста |
|
|
|
Томати |
|
|
Дослід 2. Випробування натрій карбонатом (Na2CO3).
Харчовий продукт |
Що робили? |
Спостереження |
Висновок |
Сік яблучний |
|
|
|
Сік виноградний |
|
|
|
Йогурт |
|
|
|
Сир |
|
|
Тверді зразки
Що робили? |
Спостереження |
Висновок |
|
Буряк |
|
|
|
Апельсин |
|
|
Дослід 3. Виявлення щавлевої кислоти.
Харчовий продукт |
Що робили? |
Спостереження |
Висновок |
Карамболь |
|
|
|
Томати |
|
|
|
Морква |
|
|
|
Буряк |
|
|
Дослід 4. Виявлення аскорбінової кислоти.
Харчовий продукт |
Що робили? |
Спостереження |
Висновок |
Яблуко |
|
|
|
Лимон |
|
|
|
Капуста |
|
|
|
Сік виноградний |
|
|