Ландшафтний дизайн. Презентація "Парк Бонсай "Енергійний сад". Південня Корея, о. Чеджу"

Про матеріал
Презентація до модулю "Ландшафтний дизайн" для учнів 10-11 класів. Найкращі сади світу: "Парк Бонсай "Енергійний сад" 생각하는정원 Південня Корея, о. Чеджу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Парк Бонсай "Енергійний сад"생각하는정원Південня Корея, о. Чеджу. Виконала учениця 10-А Черняк Аліна

Номер слайду 2

Відвідавши одного разу острів Чеджу Сон Бом Йон настільки був зачарований його красою, що з часом переїхав сюди і знайшов тут сенс свого життя. Він почав створювати сад в 1968 році, у віці 29 років. Двадцять чотири роки знадобилося, щоб перетворити неживий вулканічний простір острова в унікальний Сад бонсай, робота над яким не припиняється й донині.

Номер слайду 3

Цей унікальний сад представлений більш ніж в 2000 композиціях з 100 різновидів деревних порід, де всі бонсай розташовуються на відкритому повітрі. На території 24 гектарів прокладено п'ять прогулянкових маршрутів, які з'єднують чотири тематичні частини саду між собою: "Головний сад", "Весняний сад", "Сад душі" і "Сад гармонії".

Номер слайду 4

Не можна не помітити, що творець "Енергійного саду" надихався унікальними вулканічними ландшафтами острова Чеджу. Вони відтворені у мальовничих штучних пагорбах, що символізують рельєф острова; у водній стихії, укладеної в водоспади, ставки і озера; в базальтових алеях, що петляють, і гротах; в багатій і різноманітній рослинності.

Номер слайду 5

Сад рясніє елементами, традиційними для східних садів – рокарій, кам'яні мости, острівці суші серед водяної гладі, священні коропи Коі. Також присутні кілька національних корейських родзинок: кам'яна піраміда, пов'язана з корейським повір’ям, що якщо хочеш що-небудь попросити у Неба, потрібно скласти пірамідку з каменів, загадуючи при цьому бажання; зберігачі острова Чеджу-Харубани, статуями яких прикрашений один з мостів

Номер слайду 6

Колекції бонсай представлені в саду різними способами: частина включена в ландшафтні композиції і росте у відкритому грунті, більшість зібрана в "галереї" вздовж доріжок або спеціально відведених виставкових майданчиках, де "експонати" демонструються на кам'яних постаментах, також на постаментах виставлені і солюючі бонсаї.

Номер слайду 7

Один з головних секретів дизайнера – грамотний вибір фону. В першу чергу, бажано, щоб фон був нейтральним і найбільш підходящим для споглядання певної рослини. Це може бути зелений газон, кам'яні стіни, небо, вода, а для сприйняття деяких бонсай важливо їх відображення у воді. Нейтрально-сірі постаменти для горщиків встановлені з таким розрахунком, щоб так звана "лінія погляду" глядача і лінія контуру композиції знаходилися всередині однієї видової картини.

Номер слайду 8

Сон Бом Йон(власник) зазначає: "Бонсай – це "живе мистецтво", яке використовує в якості матеріалу дерево, створюється людиною з любов'ю і відповідно до заповідей природи. Бонсай – це "мистецтво часу", яке змінює вигляд своїх творінь кожен сезон і вимагає великих часових затрат для досягнення результатів. Бонсай – це "індивідуальне мистецтво", яке робить прекрасною душу людини, яка вирощує бонсай і людини, що милується бонсай. Бонсай – це "мистецтво життя, створюване через єднання людини і природи.”

Номер слайду 9

У цьому саду виразно відчуваєш сильні почуття – і це не тільки захват від досконалості ландшафту, не тільки здивування від філігранної роботи, яка була зроблена при створенні з рослин справжніх творів мистецтва, а деяке відчуття особливості атмосфери і загадки цього місця

Номер слайду 10

Спробувати осягнути мистецтво створення саду і таємницю можуть допомогти встановлені в саду таблички з секретами вирощування бонсай, а також філософськими спостереженнями і висловами господаря саду. В них укладено величезний досвід, мудрість прожитих років, унікальна філософія, де головною темою є перенесення міркувань про дерева, камені і природу на людину – її характер, процес утворення, ставлення до природи, до життя і до інших людей.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!감사합니다

Номер слайду 12

Використані джерелаhttps://maps.app.goo.gl/o. QKk1 CR8crr. KNq. Ra. A?g_st=ichttps://sad.ukr.bio/ua/articles/6680/

pptx
Додано
31 жовтня 2022
Переглядів
408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку