Латиноамериканські танці

Про матеріал
Латино-Американські танці (танго, мамба, сальса та ін.) Мета: 1) формування предметних компетентностей: ознайомитися з історією походження і розвитком танців Латинської Америки; 2) формування ключових компетентностей: - обізнаність: уміння оцінювати стародавні традиції, характеризувати танцювальне мистецтво; - комунікація: розвивати уміння критично сприймати музику, розширювати кругозір
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛАТИНОАМЕРИКАНСЬКІ ТАНЦІкрокують світом

Номер слайду 2

Музика і танцювальні ритми Латинської Америки — насправді строката мозаїка з фольклору різних країн та етносів, переплетіння іспанського, португальського, африканського і, звичайно ж, індіанського коріння. Це життєдайні традиції, що народжувалися у вирі складних історичних подій. Латинська Америка подарувала світу особливу музично-танцювальну культуру. Від початку ХХ ст. латиноамериканські танці проникли у США і Європу, склавши окрему програму бальних танців.

Номер слайду 3

Румба. РУМБА — парний танець, який народився в бідних кварталах Гавани, де щосуботи збиралися гурти містян, щоб розважитися та забути про життєві негаразди. Для музичного супроводу румби їм було достатньо підручних предметів — ящиків, ложок, каструль та ін. Найвідомішою мелодією румби стала знаменита пісня Хосе Фернандеса Діаса (1908–1979) «Guantanamera», що тепер є класикою.(прослухування )

Номер слайду 4

Ча-ча-ча. ЧА-ЧА-ЧА — танець, який створює безтурботний, навіть бешкетливий настрій. Виконання ча-ча-ча потребує зовсім невеликого майданчика, оскільки характерним рухом є мінімальне просування. Виконавці танцюють майже на місці, а враження легкості створюється завдяки рухам на носках з пе реносом ваги тіла вперед. Свого часу були популярними й інші танці кубинського походження, зокрема мамбо та сальса.

Номер слайду 5

Мамбо. МАМБО танець, що відноситься до категорії «брудних танців». Адже основу його рухів складають хвилеподібні, кругові, погойдуючі рухи стегнами. Танець пронизаний чуттєвістю і еротизмом, а хореографія побудована на джазових елементах. Мамбо можна танцювати в парі, в групі і поодинці. Музика відрізняється чітким ритмічним малюнком, що дає можливість навіть новачкові легко узгодити руху з музичним супроводом.

Номер слайду 6

Сальса. САЛЬСА– танець свободи, любові й щастя, який гармонійно поєднав народні африканські танці з кубинським фольклором, бальними танцями та елементами акробатики. З іспанської це слово перекладається як «соус», що вказує на багатокомпонентність цього танцю.

Номер слайду 7

Пасадобль. ПАСАДОБЛЬ - танець про боротьбу. Горді й темпераментні іспанці вважали, що тільки переможець - тореро гідний життя, успіху та кохання. У перекладі з іспанської мови «рaso doble» означає «подвійний крок», оскільки кожен другий крок у танці підкреслений. Пасадобль відображає один з аспектів життя й побуту іспанців, асаме кориду – бій биків.

Номер слайду 8

Самба. САМБА – музичний стиль і танець, яким відома Бразилія. Слово «самба» має африканські корені. Ангольською «самба» означає рух тіла з доторканням танцівників одне до одного животами. Подібні елементи використовувалися в африканських ритуалах і були покликані сприяти родючості. Однією з варіацій самби, що увібрала елементи джазу, є босанова (порт. bossa nova — новий ритм). Світове визнання здобула ламбада, що походить від карімбо — танцю індіанців з Амазонки

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 10 клас, Презентації
Додано
15 березня
Переглядів
67
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку