Лебедин :від минулого до сьогодні.Перспективи розвитку міста.

Про матеріал
проект можно використовувати на виховних годинах та на уроках історії, з теми рідного краю
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лебедин від минулого до сьогодення. Анатолій Удод

Номер слайду 2

Лебедин — місто обласного підпорядкування в Сумській області, центр району. Розташоване на обидвох берегах р. Вільшанки, за 52 км від обласного центру (автошлях Т 1909). Населення — 26 947 осіб (2011).

Номер слайду 3

Наприкінці ХVІІІ – на початку ХІХ ст.ст. місто Лебедин виглядало дуже мальовничо. Центр на території колишньої фортеці мав різноманітні, побудовані на контрасті архітектурні акценти. На ньому височіли дві домінуючі споруди – величний кам’яний Свято – Успенський собор із дзвіницею (зведений у 1774 – 1797 рр.) і дерев’яна Преображенська церква. Вони були видні здалеку.

Номер слайду 4

Центр почав змінювати масштаб і якість забудови. Тут з’являються цегляні будівлі з жерстяними дахами. В 1868 р. лебединські купці збудували в центрі міста, на Базарному майдані, новий Гостинний двір, який замінив собою колишні невпорядковані торгові ряди і частково зберігся до наших днів. У місті з’явилося також кілька нових навчальних закладів. Створене в 1869 р. Лебединське повітове жіноче училище наступного року було перетворене на жіночу гімназію. У лебедині були також міське 4-класне, 3 церковно-парафіяльні 2-класні і 4 початкових училища.

Номер слайду 5

Герб та прапор міста Лебедина Наприкінці 1993 р. сесія Верховної Ради України присвоїла Лебедину статус міста обласного значення. В серпні 1997 р. сесія Лебединської міської ради затвердила новий герб і прапор міста Лебедина. Герб Лебедина Прапор Лебедина

Номер слайду 6

Заснований у ХVII ст. старовинний Лебедин виглядає сьогодні молодим і красивим. Загорнутий у віти лип, оточених бунчуками тополь і хоругвами плакучих верб, він пульсує у єдиному ритмі України, несучи людям добро і щедрість. На сьогодні в Лебедині нараховується 56 пам’яток історії та культури, у тому числі – 9 пам’яток археології, 11 пам’яток архітектури, 31 пам’ятка історії, 5 пам’яток монументального мистецтва. Громадськість міста виявляє глибоку зацікавленість у збереженні пам’яток історії та культури, увічнює у бронзі і граніті, у назвах вулиць та установ важливі події, пов’язані з історією міста, використовує пам’ятки в патріотичному та естетичному вихованні підростаючого покоління. Лебедин в наш час

Номер слайду 7

Останнім часом докорінно змінилося обличчя Лебедина. Місто прикрасила мережа новоспоруджених чи реконструйованих у євростилі приміщень і будівель місцевих відділень всеукраїнських банків та десятків нових приватних спеціалізованих крамниць. Лебедин має розвинену мережу культурно – освітніх закладів, у тому числі декілька філій відомих в Україні вузів.

Номер слайду 8

Культура міста. Хореографічний колектив «Соняшник»Хореографічний колектив «Веселка»Самодіяльний народний колектив «Стріла»

Номер слайду 9

Лебединський районний краєзнавчий музей Лебединський міський художній музей

Номер слайду 10

Перспективи для розвитку міста. Розглянуто зарубіжний досвід розвитку малих і середніх міст високорозвинених країн Європи. Виявлено проблеми, що стримують розвиток малих і середніх міст України. Із початком становлення капіталізму міста мають фундаментальне значення для розвитку будь-якої країни. Саме в містах формується основний промисловий, науковий, культурний потенціал держави. При цьому вони виступають “піонерами” щодо впровадження передових технологій, надання нових послуг, забезпечення якісних стандартів життя громадян.

Номер слайду 11

Побажання для поліпшення міста Ліхтарі-вказівники Зелені насадження та клумби Енергозберігаюче освітлення. Сортування сміття. Програма озеленення міста. Дитячі майданчики

Номер слайду 12

Дякуємо за увагу !Доповідачі: Мяус Анна, Демченко Анна, Манько Владислава, Романенко Максим, Видюк Марина, Зяблов Денис, Галушка Максим, Шульга Назар, Батютенко Михайло

pptx
Додано
11 грудня 2019
Переглядів
800
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку