Легка атлетика. Види стрибків

Про матеріал
Презентація про види стрибків в легкій атлетиці. Стрибки у легкій атлетиці поділяють на: стрибки у висоту стрибки у довжину потрійний стрибок стрибки з жердиною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛЕГКА АТЛЕТИКА. ВИДИ СТРИБКІВ

Номер слайду 2

Ще в Стародавній Греції змагання зі стрибків (спочатку в довжину) увійшли в програму Олімпійських ігор як вид п’ятиборства. А ось стрибки в висоту з’явилися тільки на початку XIX століття. Вперше змагання зі стрибків були проведені в середині минулого століття в Англії.

Номер слайду 3

Стрибки у легкій атлетиці поділяють на:стрибки у висотустрибки у довжинупотрійний стрибокстрибки з жердиною.

Номер слайду 4

СТРИБКИ У ВИСОТУ:1. Переступання або ножиці Це самий простий і доступний спосіб стрибків у висоту. Стрибун приземляється на дві ноги в яму з піском. Він з’явився в середині XIX століття, і кожен школяр знає про нього з уроків фізкультури. Світовий рекорд становить 2,09 метра.

Номер слайду 5

2. Перекидний Він нагадує застрибування на коня. Коли він з’явився невідомо. Перший світовий рекорд був встановлений американцем Лео Стірс – 2,11 м. А ось останній світовий рекорд поставив Володимир Ященко, пригнувши на відстань в 2,35 м.

Номер слайду 6

3. Фосбері-флоп Це стрибок через планку, виконуючи при цьому прогинання-міст. Спортсмен падає після стрибка на спину, випрямивши.

Номер слайду 7

СТРИБОК У ДОВЖИНУВид легкої атлетики, в якому спортсмени змагаються, хто далі стрибне, відштовхнувшись з-за певної лінії. В програму спортивних змагань здебільшого входять стрибки в довжину з розбігу, хоча існує різновид стрибків у довжину з місця. Стрибки з розбігу виконуються в спеціально підготовану яму з піском. Результат фіксується за віддаллю від лінії відштовхування до найближчого до неї відбитку тіла спортсмена в піску. Існує чотири взаємопов'язані фази стрибка: розбіг, відштовхування, політ і приземлення.

Номер слайду 8

ПОТРІЙНИЙ СТРИБОКСкладна легкоатлетична вправа, яка має три послідовно виконувані стрибки — скачок, крок і стрибок. Відштовхнувшись від планки, спортсмен приземляється на ту ж саму ногу (скачок), далі відштовхнувшись цією ж ногою, приземляється на іншу (крок), і далі, відштовхнувшись, робить приземлення в яму з піском на дві ноги (стрибок).

Номер слайду 9

СТРИБОК З ЖЕРДИНОЮ Легкоатлетична дисципліна, олімпійський вид спорту, змагання на подолання висоти з використанням гнучкої жердини. Стрибки з жердиною відомі з сивої давнини, вони входили в змагання стародавніх греків, критян, кельтів. В програмі сучасних Олімпійських ігор стрибки з жердиною серед чоловіків з 1896 року, серед жінок — з 2000 року.

Номер слайду 10

Рекорди України стрибків з жердиною. Рекорд України серед чоловіків належить Сергію Бубці. Для змагань на відкритому повітрі він дорівнює 6 м 14 см і був установлений 31 липня 1994 року в Сестрієрі. Для закритих приміщень він на сантиметр вищий — 6 м 15 см (встановлений 1993). Рекорд України серед жінок належить Ганні Шелех і дорівнює 4 м 60 см. Він був встановлений 11 лютого 2012 року в Донецьку на турнірі «Зірки жердини».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Єрьоменко Вікторія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
52077
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку