Лексичні ігри на уроках англійської мови

Про матеріал
З самого дитинства діти спілкуються з світом через гру. Гра для дитини є способом пізнання світу, способом випробувати себе. Завдяки іграм діти розкривають свою індивідуальність і творче мислення. Гра є найефективнішим методом у досягненні мети.
Перегляд файлу

Лексичні ігри на уроках англійської мови

 

      З самого дитинства діти спілкуються з світом через гру. Гра для дитини є способом пізнання світу, способом випробувати себе. Завдяки іграм діти розкривають свою індивідуальність і творче мислення. Гра є найефективнішим методом у досягненні мети.

       Розрізняють різні типи ігор. Методика викладання іноземної мови виділяє такі категорії: фонетичні, лексичні, орфографічні, граматичні та мовні ігри. Кожен вид ігор переслідує певні цілі:

  • формувати фонетичний слух учнів,
  • розвивати лексичні та граматичні навички,
  • тренувати використання мовних явищ,
  • розвивати і активізувати мовленнєвого мислення у діяльність учнів,
  • тренувати учнів у використанні лексики в життєвих ситуаціях,
  • розвивати пам’ять та увагу.

 

Розглянемо деякі приклади лексичних ігора на уроках англійської мови:

 

  1. «Снігова куля»(“Snowball”)  — ця гра може використовуються під час вивчення будь-якої теми і з різними віковими категоріями. Мета цієї гри активізувати словниковий запас учнів за вивченою темою, Тренувати пам’ять і розвивати увагу. Вчитель дає учням 1 слово або ж речення, кожен наступний учасник промовляє всі сказані слова або речення і додає своє слово або речення. Гра триває доки кожен її учасник не відтворить встановлений ланцюжок слів або речень.

 

  1. «Лексичне лото» ( «Bingo»). Мета цієї гри — повторення лексики з теми. Учитель готує список слів з певної теми, Які буде зачитувати дітям. Дитина, яка закреслить 3 слова по вертикалі, горизонталі або діагоналі, говорить «Бінґо». На цьому гра може не зупинятися, а продовжуватися.

 

  1. «Пропущена голосна»(“Missing vowels”) — гра на відпрацювання вивчених лексичних одиниць. Можна грати як на дочці, так і використовувати роздаткові карточки. Учні повинні вставити в слова пропущені голосні літери.

 

 

  1. «Пошук слів»(“Word-search grid”) — гра на розвиток уваги та спостережливості. Завдання учнів самостійно відшукати серед літр, які знаходяться в сітці клітин, слова по даній темі, використовуючи список слів поданих вчителем.

                                 

 

 

  1. «Біла ворона» або «Що зайве(“Odd man out”). Мета цієї гри активізувати лексику з певної теми. Вчитель розміщує на дошці 4 або 5 карток, завдання дітей назвати зайве слово та пояснити чому воно не належить до цієї категорії. Можна також використовувати роздаткові матеріали.

                 

 

 

  1.  «Гра в категорії»(“Category game”) — популярна гра, де студенти намагаються знайти слова в різних категоріях які починається з одної і тої самої літери.

Categories

letter

letter ……

letter

letter

letter

Country

 

 

 

 

 

Animal

 

 

 

 

 

Food or drink

 

 

 

 

 

Clothes

 

 

 

 

 

Job

 

 

 

 

 

City

 

 

 

 

 

 

  1. «Табу»(“Taboo”) — Мета цієї гри повторити складні слова з цієї теми. . Гру проводять  в командах. Завдання учнів  витягнути карточку і описати слово, яке подане зверху, не використовуючи ті слова, які подані в низу картки. Можна також встановити часовий ліміт.

              

docx
Додав(-ла)
Сірман Ольга
Додано
31 жовтня 2020
Переглядів
3536
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку