Лепбук Ліс - це диво...

Про матеріал
Ліс завжди приваблює нас своєю красою, пахощами квітів, тихим шелестом листя, ягодами та грибами. Лепбук "Ліс - це диво..." можна використати як на уроках ЯДС, так і на уроці української мови , вивчаючи твір Н. Красоткіни "Ліс - це диво..."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лепбук Ліс – це диво…

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

2. Єдиний континент, на якому немає ні лісів, ні дерев — Антарктида. Але через глобальну зміну клімату там уже почала формуватися тундра, і через сотню років, за припущеннями вчених, там можуть з’явитися перші дерева.1. Ліси є основою життя на нашій планеті. Вони зростають в різних умовах, як в холодних, так і в жарких. До лісів відносяться не тільки хвойні, листяні, мішані та вічнозелені. Джунглі, тайга, сельви і інші зелені насадження є лісами.3. Найбільший у світі ліс — тайга в Сибіру. На другому місці за площею стоять джунглі в Південній Америці, у басейні річки Амазонка.4. На території Північної Америки і Європи хвойних лісів більше, ніж листяних. Це не випадковість — свого часу люди там вирубали занадто багато дерев, і, щоби виправити ситуацію, почали висаджувати нові. Перевагу було віддано хвойним породам.5. Найбільш живучим деревом є сосна. Різні її види мешкають по всьому світу, від спекотних пустель до скелястих зон у вічній мерзлоті. Сосни зростають навіть у горах, на голих скелях, міцно чіпляючись за них своїм корінням.6. Найбільш лісиста країна світу — Суринам, що в Південній Америці. Ліси покривають приблизно 98 % її території.

Номер слайду 16

7. Одне з найрідкісніших у світі дерев — канарська сосна. Вона росте тільки на Канарських островах, що належать Іспанії, і лише на висоті від 1200 до 2000 метрів над рівнем моря.8. Найтвердіше дерево у світі — береза Шмідта. Звичайна сокира або пила проти неї безсилі, по міцності її деревину можна порівняти із залізом. 9. Найбільш швидкоросле дерево у світі — павлонія, або адамове дерево. Павлонія може виростати на 2,5–3 метра за рік. 10. Найбільш повільно ростуче дерево у світі — білий кедр. Один давній екземпляр у Канаді навіть встановив своєрідний рекорд, за майже півтора століття він виріс лише на 10 см.11. Найстаріше дерево у світі — сосна довговічна, що росте в США, її вік оцінюється приблизно в 5 060 років. Вона почала зростати ще до побудови єгипетських пірамід, у ті часи, коли по острову Врангеля бродили останні мамонти. 12. Одне середнє за розмірами дерево за 24 години виробляє таку кількість кисню, що приблизно дорівнює кількості, яка необхідна трьом людям для дихання на той самий проміжок часу. 13. Приблизно 80 % всіх вирубаних дерев висаджується заново. Але лише 80 %, і щороку на Землі стає приблизно на 100,0 млн дерев менше.

Номер слайду 17

Навесні веселить,Влітку холодить,Грибами, ягодами обдаровує,Восени засинає,Навесні знову оживає.(Ліс)Зимою чорне, весною й літом зелене, а восени жовте.(Ліс)Це місце не просте, воно дрімуче і густе.(Ліс)Зимою спить,А літом шумить.(Ліс)Його навесні і влітку. Ми бачимо одягненим. А восени з бідолахи. Зірвали всі сорочки. Але зимові хуртовини. В білу шубку його одягли.(Листяний ліс)В них багато є роботи Хоч стоять вони весь час. Від дощу чи від спекоти . Захистять, врятують нас. Не лягають спать ніколи, На ногах вони одвік. Не бояться плину рік, Ні завій, ні вітру реву. Хто ж вони такі?.. (Дерева)Там живуть лисиця і заєць,І ведмідь, і вовк живе. А ми там відпочиваєм Ігриби собі збираєм. (Ліс)Що в лісі родиться, то в дворі згодиться. Як у лісі гукнеш, так і одгукнеться. Більше лісу – більше снігу, більше снігу – більше хліба. Ліс великий, а путнього дерева не знайдеш. Ліс сам себе чистить. Над лісом туман стоїть – буде дощ. Одне дерево лісу не робить. Під лісом живе, а соломою топить.

Номер слайду 18

Ліс у різні пори року Загадки про ліс Цікаві факти по ліс

Номер слайду 19

Гриби лісу Прислів’я та приказки про ліс

Номер слайду 20

Цікаві факти про ліс Тварини лісу

Номер слайду 21

Кущі лісу Весняні квіти лісу

Номер слайду 22

pptx
Додав(-ла)
Хомин Наталя
Додано
14 січня
Переглядів
198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку