Леторій "Екологічні знання для батьків"

Про матеріал
Формувати елементи наукових знань про основи екологічних факторів живої природи для батьків вихованців.
Перегляд файлу

 Мета:

- по-перше, довести батькам на очевидних прикладах роль сімї у справі формування наукових знань і уявлень дітей про природу;

- по-друге, встановити з батьками тісний контакт, який би сприяв успішному вирішенню інших, не менш важливих завдань виховання дітей.

Щоб зробити батьків союзниками в своїй роботі, я до програми лекторію включила еми, в яких прагнула дати вичерпну інформацію про екологічну проблему на різних рівнях, показати її вирішення як в цілому – глобально, так і за регіональним принципом при активному використанні краєзнавчого матеріалу. До вступів залучила маму Юлі – екскурсовода з краєзнавчого музею. Лекторій працює один раз на два місяці протягом навчального року і завершується коференцією з метою обміну досвідом, думками, пропозиціями.

Заняття 1.

Тема: «Екологічна проблема – глобальна проблема людства XXI століття».

Зміст: завдання всеобучу батьків на сучасному етапі. Ця тема найбільш актуальна. Її зміст пов’язаний як з актуальністю, що впливає з останніх державних документів, так і з даними найновіших досліджень у галузі екології та її психолого-педагогічних аспектів.

Заняття 2.

Тема: «Зелені легені планети».

Зміст: значення рослин у житті людини. Їх роль як основного постачальника кисню на планеті, кліматотворча і водоохоронна діяльність зелених насаджень.

Заняття 3.

Тема: «Атмосфера».

Зміст: значення повітря в житті людини. Продуценти кисню. Шляхи і джерела забруднення повітря. Вплив фотохімічного смогу на життя. Кисневе голодування. Охорона атмосферного повітря, з якою знайомлять дітей за програмою дитячого садка.

Заняття 4.

Тема: «Вода в природі».

Зміст: роль води у природі та в житті людини. Вода – кліматотворець, джерело енергії, середовище існування. Запаси води на Землі. Проблема прісної води. Заходи по охороні і раціональному використанню води. Дати уявлення про властивості та стан води за програмою дитячого садка.

Заняття 5.

Тема: «Земля».

Зміст: значення грунту як основи виробництва матеріальних благ. Збереження родючих грунтів як національного багатства. Залежність росту і розвитку від родючості грунту – основна ознака, яка визначається дітьми за програмою дитячого садка.

Заняття 6.

Тема: «Наші менші друзі»

Зміст: тваринний світ планети – найважливіше джерело існування людини. Динаміка часткового або повного зникнення окремих видів тварин як наслідок прямого і непрямого впливу на природу. Способи попередньої підготовки сімї до утримання тварин в умовах неволі. Обсяг знань дітей про тварин за програмою дитячого садка. 

docx
Додано
13 лютого 2020
Переглядів
385
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку