ЛФК при плоскостопості

Про матеріал
Плоскостопість - паталогія, головним симптомами якої є деформація склепіння стопи. Причиною цього виступає погіршення тонусу м"язів і зв"язок. В залежності від патогенезу походження прийнято розрізняти такі види плоскостопості: травматичний, вроджений, рахітичний, паралітичний, статистичний.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лфк при плоскостопості

Номер слайду 2

Плоскостопість — патологія, головним симптомом якої є деформація склепіння стопи. Причиною цього виступає погіршення тонусу м’язів і зв’язок. В залежності від патогенезу походження прийнято розрізняти такі види плоскостопості:травматичний,вроджений,рахітичний,паралітичний,статистичний.

Номер слайду 3

Хоч би якою була причина патології, зупинити подальшу деформацію і повернути правильну форму стоп допоможуть вправи від плоскостопості. Вдаючись до ЛФК при плоскостопості, слід враховувати наступні нюанси: Гімнастика демонструє високу ефективність у віці до 14 років. Щоденні тренування допомагають не тільки призупинити прогресування захворювання, а й усунути больовий синдром. При щоденній лікувальної фізкультурі при плоскостопості вдається повернути ресорну і балансуючу функцію стоп. Займатися потрібно не менше 15 хв для попередження серйозної деформації і мінімум 25 хв при запущеному перебігу патології. Для виправлення плоскостопості можна займатися і в домашніх умовах.

Номер слайду 4

Ось комплекс основних вправ при плоскостопості у дітей: Колові обертання стоп. Згинання та розгинання стоп

Номер слайду 5

3. Захоплення дрібних предметів пальцями ніг4. Ходьба та присідання на носках

Номер слайду 6

5. Ходьба по гімнастичній палиці «ялинкою» та кочення її стопою поперек6. Прокочувати стопою тенісний м’яч або іглобол

Номер слайду 7

7. Стійка та ходьба на зовнішній стороні стопи8. Стрибки на носках просуваючись вперед та стрибки на скакалці

Номер слайду 8

Крім спеціальних вправ при плоскостопості рекомендовано різні види лазіння: по гімнастичній стінці, драбині,канату; балансування на напівсферах, ходьба по ортопедичному коврику.

Номер слайду 9

При плоскостопості також дуже важливий масаж, який виконується перед комплексом ЛФК. Він дає змогу нормалізувати тонус м’язів стопи і гомілки, покращує кровообіг та інервацію м’язів, відновлює нормальні умови для розвитку та росту нижніх кінцівок.

Номер слайду 10

Додатково в деяких випадках назначаються носіння ортопедичного взуття та устілок. Вони знімають навантаження з ніг та фіксують стопу в правильному положенні. Устілки особливо потрібні при носінні взуття на плоскій підошві.

Номер слайду 11

Отже, застосування спеціальної гімнастики для зміцнення м’язів стопи має важливе профілактичне значення. Також треба знати:взуття має бути не на виріст;якісне взуття – запорука здоров'я (взуття має бути по розміру, не здавлювати з боків та на підйомі);не варто доношувати взуття за братиками, сестричками та іншими;не потрібно ігнорувати вживання вітамінів;мінімізувати малорухливий спосіб життя;побільше ходити босоніж.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Сергієнко Костянтин
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Стемковская Инна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    3.0
pptx
Пов’язані теми
Фізична культура, Презентації
Інкл
Додано
27 березня 2023
Переглядів
814
Оцінка розробки
4.3 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку