Liber Office_Робота з кривими

Про матеріал
Роботу можна використовувати як практичне завдання для 6 класу. Створенння складеного зображення в графічному редакторі і їх корегування за допомогою надання властивостей кривої для фігури.
Перегляд файлу

Liber Office: Робота з кривими.

Команди Вирівнювання, розташування, Розподіл.

Створимо малюнок, використовуючи основні команди і поняття векторної графіки: криві, заливка, розміщення об'єктів щодо один одного


 Відкрийте панель Галерея текстових ефектів на Панелі малювання. Виберіть відповідний текстовий ефект і створіть напис "Привіт!".

 


Малюнок 1

 

Малюнок 2

 З колекції Фігури-символи виберіть зображення Хмара. Вставте його на слайд, і збільште до потрібного розміру. Далі через контекстне меню (з'являється при натисканні правою кнопкою миші на об'єкті) виконайте Область. У вікні на вкладці Градієнт створіть нову градієнтну заливку, дайте їй назву.

Малюнок 3

Хмара перефарбувати.

 1. Клацнувши правою кнопкою миші, виберіть з контекстного меню

Перетворити - В криві.

2. Фігура придбала нові властивості. Створіть дві копії отриманого об'єкта. Зверніть увагу: нові об'єкти розташовуються зверху.

3. Далі працювати з панеллю Зміна геометрії. Виділяючи по черзі хмари, працюйте з вузлами: рухайте їх, міняйте їх властивості (вузли можуть бути кутовими, плоскими, симетричними), змінюйте положення маніпуляторів кривизни. Деякі вузли можна видалити. Таким чином, повинно вийти три різних за формою хмари.

4. За допомогою команд Вирівняти і Розташувати добийтеся схожою картинки:

Малюнок 4


5. Фігуру-символ - Квітка перефарбуйте. Інструментами панелі Об'єкт кривих намалюйте стебло і листок (форму можна корректірвать в вузлах), встановивши параметри товщини лінії і колір лінії і заливки. «Зберіть» квітка, згрупуйте його частини, підберіть розмір.

М  алюнок 5

6. Зробіть кілька копій квітки і розмістіть їх в ряд внизу малюнка. При цьому потрібно використовувати команди Вирівняти і Розподілити.

Зразок малюнка:

Малюнок 6

docx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
11 травня 2019
Переглядів
626
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку