Лікувальна фізична культура для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку

Про матеріал
Лікувальна фізична культура для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку( 8 клас) 1 семестр Інструктаж з БЖД. Теоретичні відомості. Легкоатлетичні вправи як частина фізичної підготовки. Поняття «направляючий», «замикаючий». Інструктаж з БЖД. Біг: повільний у рівномірному темпі (8-10 хв); «човниковий біг» 4 x 9 м. Естафетний біг. Стрибки: через набивний м’яч. Метання: малого м’яча з різних в.п.; малого м’яча на результат (коридор 10 м).
Перегляд файлу

Лікувальна фізична культура для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку

8 клас

I семестр ( 8 год.)

№ п/п

Зміст навчального матеріалу

Кількість годин

Дата

Примітка

 

ЛЕГКОАТЛЕТИЧНІ ВПРАВИ.

4

 

 

1

Інструктаж з БЖД. Теоретичні відомості. Легкоатлетичні вправи як частина фізичної підготовки. Поняття «направляючий», «замикаючий».

1

 

 

2

Інструктаж з БЖД. Біг: повільний у рівномірному темпі (8-10 хв); «човниковий біг» 4 x 9 м. Естафетний біг. Стрибки: через набивний м’яч. Метання: малого м’яча з різних в.п.; малого м’яча на результат (коридор 10 м).

1

 

 

3

Інструктаж з БЖД. Лазіння: по гімнастичній стінці (різними способами, вивченими в попередніх класах). Повзання: по-пластунському з підлізанням під перешкоди. Ходьба: приставним кроком (з різними положеннями рук).Біг: повільний з рівномірною швидкістю (до 5 хв).Естафетний біг.Стрибки: на м'яку перешкоду (h=50 см); через набивний м’яч.

1

 

 

4

Інструктаж з БЖД.  Метання: малого м’яча у вертикальну стіну на дальність відскоку; малого м’яча в стіну та його ловіння (обома руками).Лазіння:  вис на гімнастичному канаті.Повзання: на передпліччях і колінах, штовхаючи перед собою головою великий м’яч.

1

 

 

 

ІГРИ

4

 

 

5

Інструктаж з БЖД. Теоретичні відомості. Права та обов’язки гравців. Попередження травматизму при проведенні рухливих ігор.Правила та зміст розучених ігор.Правила та зміст розучених ігор.Хід гри, її початок і закінчення. Правила безпеки при виконанні рухових дій.

1

 

 

6

Інструктаж з БЖД. Для розвитку координаційних здібностей: «Стрибунці», «Малими великого», «Неправильний рух», «Стонога» тощо.

1

 

 

 

7

Інструктаж з БЖД. Для корекції психоемоційного стану та психофізичного напруження: «Неправильний рух», «Стрибунці» тощо

1

 

 

8

Інструктаж з БЖД. Для розвитку правильного локомоторного стереотипу та корекції основних видів локомоції дитини (ходьби, бігу): «Неправильний рух», «Стонога»тощо.

1

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Планування
Інкл
Додано
1 жовтня 2020
Переглядів
2123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку