Ліна Василівна Костенко  поетеса-шістдесятниця

Про матеріал
Я вибрала Долю собі сама І що зі мною не станеться, – у мене жодних претензій нема… "Доля" - вірш зі збірки Ліни Костенко "Вибране"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ліна Василівна Костенко  поетеса-шістдесятниця. Підготувала учениця 11 –Б класу Ращупкіна Марія

Номер слайду 2

"Доля" - вірш зі збірки Ліни Костенко "Вибране"Я вибрала Долю собі сама.І що зі мною не станеться, –у мене жодних претензій нема…

Номер слайду 3

Народилася 19 березня 1930р. в м. Ржищеві під Києвом в учительській родині. Батька переслідували КДБ та перед війною кинули в табір. У 1936р. родина перебралася до Києва. Ще школяркою почала відвідувати літературну студію при журналі «Дніпро». У 1946р. були опубліковані її перші вірші.

Номер слайду 4

Провчилась деякий час у Київському педагогічному інституті, у 1952р. стає студенткою Московського літературного інституту. Стала однією з найактивніших учасниць шістедяситників. Збірку «Зоряний інтеграл» заборонили цензурою.

Номер слайду 5

Відзнаки Ліни Костенко: Державна премія України ім. Шевченка, Премія фундації Антоновичів, премія Франчески Петрарки Медаль Святого Володимира. Лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії ім. Теліги. Професор Києво-Могилянська академії.

Номер слайду 6

У 90-х роках перестала брати участь у громадському житті, відмовилася від звання Героя України. В період «помаранчевої революції» у 2004р. на деякий час повернулась до громадського життя.

Номер слайду 7

Творчість Ліни Костенко:«Проміння землі»-зб. (1957р.)«Вітрила» -зб. (1958р.)«Мандрівка серця» -зб.(1961р.)«Зоряний інтеграл» -зб. (1977р.) «Княжа гора» -зб. (1977р.) «Над вічними берегами вічної ріки» -зб. (1977р.) «Маруся Чурай»«Неповторність» -зб. (1980р.)«Сад нетанучих скульптур» -зб. (1987р.) «Вибране» -зб. (1989р.) «Записка українського самашедшого»-роман (2011р.)

pptx
До підручника
Українська література 11 клас (Міщенко О.І.)
Додано
24 лютого 2021
Переглядів
515
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку