Лінгвістичні казки на уроках навчання грамоти. Казка про апостроф.

Про матеріал

Дидактична казка ― це навчальний матеріал, який поданий учням у формі казки і служить засобом стимулювання допитливості та інтересу до пізнання, до засвоєння нових знань, розвитку уяви, уваги, пам'яті та мислення.

Зазвичай вони створюються для подачі навчального матеріалу.

Перегляд файлу

                                                                                            АПОСТРОФ

 

        У великому місті   всі букви мали відзначати  день народження Алфавіту. До себе вони запросили особливого гостя СВЯТО .  Всі веселилися та раділи. Аж раптом Кома вийшла наперед і сказала, що їй надокучило  стояти на нижній лінії рядка, і вона хоче , щоб її більше  поважали . Тому  вона  бажає стати на верхній лінії рядка. Всі букви обурилися такій нахабності. Адже кожна буква, кожний знак  в Алфавіті знали своє місце. Та Кома наполягала на своєму. Всі букви відвернулися від неї, і вирішили з нею не мати справи. Та деяким буквам було жаль Кому, і вони вирішили надати їй ще одну нову роль. Букви «Бе» «Пе» «Ве» «еМ» «еР» «еФ» та «Я» «Ю» «Є» «Ї» дозволили їй ставати  між собою в словах і дали їй назву АПОСТРОФ. Дуже зраділа  вона своєму новому імені.  І з  цього часу  у неї було дві ролі. То вона  стояла внизу, і відділяла слова, словосполучення. А бувало , ставала зверху , і тоді ці слова читалися особливо – роз’єднано, та писалися разом.

       Та святкування було зіпсовано. Почесному готю СВЯТУ дуже  не сподобались витівки  Коми-Апострофа,   і вирішило воно , що ніколи не пустить  Апостоф у своє слово і в спорідненні  слова.

     З тих пір у слові СВЯТО апостроф ніколи не пишеться.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу

doc
Додано
27 січня 2019
Переглядів
958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку