Лінійка по відкриттю Тижня історії "Рух, що змінив світ"

Про матеріал

Лінійка по відкриттю Тижня історії, присвяченому 500-річчю від початку Реформації "Рух, що змінив світ".

Реформація – одна з подій модерної історії (поряд із Великими географічними відкриттями, Відродженням та Просвітництвом), які зробили великий вплив на західноєвропейську цивілізацію.

Перегляд файлу

Картинки по запросу реформація 500

Лінійка по відкриттю тижня історії, присвяченому 500-річчю Реформації

1-й учень. У 2017 році весь світ відзначає 500-річчя Реформації, яка докорінно змінила історію середньовічної Європи. Адже реформи відбулися не лише в духовному, але й у культурному, економічному та політичному житті суспільства. Початком Реформації прийнято вважати виступ німецького ченця Мартіна Лютера 31 жовтня 1517 року, який у цей день прибив «95 тез» до брами собору у Віттенберзі.

1-а учениця. Реформація – одна з подій модерної історії (поряд із Великими географічними відкриттями, Відродженням та Просвітництвом), які зробили великий вплив на західноєвропейську цивілізацію. Адже вона супроводжувалася соціальною, економічною й політичною трансформацією західноєвропейського суспільства, знаменуючи перехід від Середньовіччя до Нового часу. Саме тому світська значимість Реформації не менш важлива, аніж релігійна.

2-й учень. З огляду на це Рада Євангельських Протестантських Церков України 2017 рік проголосила роком Реформації й ініціювала проведення з Україні заходів, спрямованих на підвищення рівня духовності та освіченості громадян. Таку ініціативу підтримав Президент України Петро Порошенко, який підписав Указ №357 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації».

2-а учениця. Реформація (від лат. Reformatio – перетворення, виправлення) – католицький церковно-релігійний, духовно-суспільний та політичний рух оновлення в країнах Західної та Центральної Європи у XVI столітті, спрямований на повернення добіблійних першоджерел християнства, який набув форми релігійної боротьби проти католицької церкви і папської влади.

3-й учень. У широкому сенсі слова реформація – це відновлення, перетворення або перебудова, поновлення або повернення колишнього але поліпшеного стану (інституції, суспільства, держави).

3-я учениця. Значення Реформації для всього європейського континенту складно переоцінити.

По-перше, Реформація декларувала повернення до біблійних першоджерел християнства, затвердила ідею, що в питаннях спасіння та віри немає посередників. А отже, усі мають прямі стосунки з Богом і несуть відповідальність насамперед перед Ним, зокрема за дотримання законів Господніх та державних.

4-й учень. По-друге, вона змінила світогляд людей та їхнє ставлення до праці. Виявилося, праця може бути служінням і способом прославити Бога. Не лише священики та церковні діячі здатні служити Богові, як це вважалося раніше, а кожен – власною професійною діяльністю.

docx
Додано
16 грудня 2018
Переглядів
811
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку