Лінійка, присвячена визволенню України від нацистських загарбників

Про матеріал
Лінійка, присвячена визволенню України від нацистських загарбників Мета: ознайомити здобувачів освіти з трагічними сторінками нашої Батьківщини,повторити й закріпити раніше отриманні знання; формувати навички взаємоповаги до інших національностей та гордість за свій народ; виховувати повагу до загиблих героїв та вшануванню пам*яті про них
Перегляд файлу

Лінійка,

присвячена визволенню України від нацистських загарбників

 

Учень №1.

28 жовтня  по всій Україні відзначатимуть визволення України від нацистських загарбників.

Учень №2.

Наш народ пережив страхіття війни, мужньо витримав усі випробування і доклав величезних зусиль, аби наблизити бажану мить Перемоги.

Учень№ 3

22 червня 1941 року мирне життя підступно перервала війна. Мільйони смертей, тисячі скалічених доль...

Учень №4

 Сьогодні ми святкуємо  76-ту річницю звільнення  України  від нацистських загарбників. Довгих три роки випробувань стали страшною ціною сьогоднішнього миру.

Учень №5

Невимовно тяжких втрат зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що розметала, понівечила і розтоптала мільйони людських доль. Це була трагедія. Її принесли з собою гітлерівські орди, які без жалю топтали нашу землю, палили міста і села, грабували, гнали в німецьке рабство дівчат і хлопців, убиваючи на своєму шляху кожного, хто не хотів скорятися загарбникам.

Учень №6

Скільки безневинних людей зазналинечуванихтортурів, знущань та приниженьуконцтаборах, тюрмах, на примусових роботах та пересильних пунктах!

Учень №7

Вклонися, моя Україно, цим людям величним і скромним,

що в назвах фронтів титанічних пронесли наймення твоє.

Ти словом достойним розкажеш своїм поколінням потомним,

чому їм довічну пошану твій вдячний народ оддає!

 


 Учень №8  Хоробрість, непохитність, мужність, велика віра у Перемогу над ворогом – цим жили воїни армії і трудівники тилу, цим жив увесь народ.

 

Учень №9 Тож, відзначаючи радісну дату визволення України, віддамо шану тим, кого нема сьогодні серед нас. Оголошую хвилину мовчання.

Звучить метроном.

Учень №10

Дорогою ціною дісталася нам Перемога. Минатимуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття, але пам’ять про них житиме вічно!

docx
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку