Літературна гра «Лови помилку» за романом Вальтера Скотта «Айвенго»

Про матеріал
Літературна гра «Лови помилку» за романом Вальтера Скотта «Айвенго». Учень (учениця): виразно читає твір (фрагменти або цілісно), виявляє емоційне враження від прочитаного, пояснює своє ставлення; виявляє історичну основу прочитаного твору; переказує текст (у частинах або цілісно) з виявленням особливостей сюжету; характеризує образи персонажів, виявляє в них ключові риси, національний і загальнолюдський зміст; вирізняє у прочитаному тексті художні засоби створення образів персонажів, установлює функції засобів образотворення; усвідомлює загрозу зникнення людства внаслідок війн на планеті Земля; цінує любов до ближнього, вияв патріотизму; усвідомлює переваги мирного співіснування народів світу; усвідомлює важливість креативності та спільної дільності задля досягнення мети. Джерела використаної інформації: https://www.google.com/search?q=%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%BE+%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B8+%D0%BA%D1%96%D0%BD%D0%BE&tbm=isch&ved=2ahUKEwivyfyElqyCAxVQHRAIHQEMCTkQ2-cCegQIABAA&oq=%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%BE+%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B8+%D0%BA%D1%96%D0%BD%D0%BE&gs_lcp=CgNpbWcQDDoECCMQJzoFCAAQgAQ6BAgAEB46BwgAEBgQgARQ1hVY7FVg3WNoAHAAeACAAbcCiAHCDZIBCDAuMTAuMS4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=MS5HZe_sL9C6wPAPgZikyAM&bih=571&biw=1263&hl=uk https://ua.kinorium.com/42357 https://www.filmpro.ru/movies/42217/shot https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%BE https://www.tvc.ru/channel/photo/brand_id/1490#pid=74440 https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/sov/360/foto/924607/
Перегляд файлу

image

У тій мальовничій окрузі веселої Англії, що її зрошує річка Дон, у давнину розкидалися великі ліси, що вкривали більшу частину узгір’їв та долин, які лежать між Шеффілдом і прегарним містечком Донкастером. Рештки цих лісів іще можна бачити біля гордих замків Вентворта й Вонкліф-парку та довкола міста Ротерема.

image   image       б) Неправда image image       б) Неправда image        image       б) Неправда

Свинопас Гурт і блазень Вамба були кріпаками родовитого англійця Ательстана, який славився запальною вдачею і ненавистю до норманських завойовників.

Свої надії Седрік Сакс пов'язував з майбутнім шлюбом Ровени, яку любив, ніби рідну доньку, та родовитого англійця Бріана де Буагильбера.

Бріан де Буагильбер наказав слугам схопити Ісаака, коли той наступного ранку вирушить у дорогу: жадібний лицар сподівався поживитися золотом старого.

image       а) Правда                                                                               image      б) Неправда

image

Принц Джон правив країною замість свого брата — короля Річарда Левове Серце, який перебував у полоні. Владолюбний, жорстокий і підступний принц боявся втратити трон, тож докладав чимало зусиль, аби продовжити ув'язнення законного правителя Англії.

image   image       б) Неправда image image       б) Неправда

Джон підтримував саксонських дворян і селян, становище норманів украй погіршилося, а свавілля дворян стало повсякденним явищем. Місцеве населення підтримувало принца та його прибічників.

На щиті невідомого лицаря в розкішному обладунку було зображено вирваний з корінням дуб, під яким значилося: «Позбавлений Спадщини». Незнайомець викликав на бій принца Джона.

                                                                                                                   image      б) Неправда

imageПід час змагань Лицареві, Позбавленому Спадщини, за зброєносця був свинопас Гурт.

                                                                                                                   image      б) Неправда

«Це, мабуть, сам диявол, а не людина з крові й плоті, — перешіптувались йомени про Губерта . — Такого лучника ще не бувало, відколи в Британії нап’яли першого лука».

image                                                       image     б) Неправда

Моріс де Брасі задумав викрасти Ровену й примусом з нею одружитися.

                                                                                                                   image     б) Неправда

imageСтара служниця Ульріка дозволила Ребецці доглядати пораненого Вілфреда Айвенго.

                                                                                                                   image     б) Неправда

Ребекка подарувала Ровені невеличку скриньку в срібній оправі з цілющими мазями і настоянками.

image       а) Правда                                                                                image     б) Неправда

Ключ до тесту

1. а (1 балів)

2. б (1 балів)

3. б (1 балів)

4. а (1 балів)

5. а (1 балів)

6. б (1 балів)

7. б (1 балів)

8. а (1 балів)

9. б (1 балів)

10. а (1 балів)

11. а (1 балів)

12. б (1 балів)

 

pdf
Додано
8 листопада 2023
Переглядів
161
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку