Літературна спадщина Лепетищини

Про матеріал
Сценарій літературного кафе "Літературна спадщина Лепетищини". Розрахований на учнів 6-11 класів. На захід запрошуються гості (видатні жителі селища або міста). Літературний вечір проходить у вигляді кав`ярні.
Перегляд файлу

Сценарій вечьору «Літературна спадщина Лепетищини»

 

Відеоролик про Україну та село на фоні

Конкурсна проза від  Продай Єлизавети

 

Слова ведучої:

Конкурсна проза від  Продай Єлизавети, керівник Мордашова Ольга Миколаївна.

Доброго вечора, шановні гості, учні та вчителі нашого закладу! Ми раді вітати вас на літературному вечорі «Літературна спадщина Лепетищини». Сьогодні нас очікує захоплива подорож до країни літературних творів жителів нашого селища. Тож, епіграфом літературної вітальні я вирішила взяти слова почесного жителя селища, батька медицини Лепетищини Олександра Чистікова.

Слайди

На лівім березі Дніпра,

Де зелень, завідь тиха,

Лежить українське село –

Велика Лепетиха.

Неначе лялечка село!

Є береги відлогі,

І до Дніпра усі ведуть

Прямісінькі дороги.

Вітайте оплесками автора цих прекрасних поетичних рядків Олександра Герасимовича, вам слово.

Вітальне слово Чистікова

Вас вітає юна зміна, яка тільки на перших кроках до високої поетики, але тим не менше, коли поезія з’являється з – під пера дитини, що є красивішого за це?? У нашій школі є такі таланти, є успіхи, якими можна пишатися. Тож, зустрічайте. Анжела Ільницька, уривок із поеми «Моісей» І.Франка, керівник Ірина Вікторівна Німченко.

Дорогі діти, шановні колеги! Дозвольте представити вам нашого земляка, який по праву може вважатися майстром  слова, який може, як говорив кінорежисер і письменник Довженко,  бачити красу навіть у буденних калюжах життя... Який зберіг в своїй пам’яті найяскравіщі сторінки історії нашого краю і цим безцінним богатством діляться з нами, щоб пам’ятали, щоб не забули. Ви здогадалися? Ці слова про Віктора Івановича Бойка, людину безпокійного і щедрого серця, колишнього редактора нашої районної газети. Запрошуємо вас до слова.

Виступ Бойка

Вікторе Івановичу, у нас для Вас дарунок. Зі своїм авторським віршем для вас виступає Єлизавета Продай «Розмова батька з донькою», керівник Ольга Миколаївна Мордашова.

Авторський вірш Продай

Пропонуємо невелику відео-перерву. Павленко Софія з авторським віршем про котів, керівник Олена Віталіївна Черній.

Авторський вірш Павленко

Кажуть, колись один із письменників вибудував своєрідну шкалу людських радостей. В цьому переліку були багатство, любов, слава, влада…І кожна з цих радостей не могла наситити повністю людське життя, і тільки на вершині цієї шкали сіяла величним світлом вища радість,  котра може завоювати людину повністю – це радість творчості. Штауб Вікторія «Намалюю я для мами світ таким!», керівник Ольга Миколаївна Мордашова.

Хто може бачити світ по особливому? Прекрасним і ніжним, чарівним і неповторним, привабливим і надихаючим? Звичайно, тільки жінка. Сьогодні у нас особлива гОстя- Людмила Іванівна Неізвєстна. Що надихнуло цю чарівну жінку взятися за перо? Сьогодні хочеться почути про все це, саме від неї. Просимо!

Виступ Неізвєстної

Ліна Костенко «Вона була красуня з Катеринівки», читає Пікалова Анастасія, керівник Олена Миколаївна Смокотіна

Василь Симоненко, «Монолог маленького привида», читає Пинська Валерія, керівник Мордашова Ольга Миколаївна

Всі ми знаємо вчителів історії Бестюка Івана Івановича, який член Національної спілки журналістів України та Марченка Миколу Миколайовича, який тепер директор районного краєзнавчого музею ім. Олени Ціпко, та їх наукові праці, завдяки яким ми краще знаємо історію рідного краю. Роботи цих видатних людей є у нашій бібліотеці. Діти залюбки читають їх та вивчають. Іване Івановичу, Вам слово.

Виступ Бестюка

Щабленко Анастасія «Україна у вогні», керівник Проценко Наталія Василівна

Хороша поезія-це як дороге вистояне вино, а якщо вона має подвійну силу, то отримує прекрасну дорогоцінну огранку. Я зараз говорю про родину Османів, Тамару Вікторівну та її сина Артура. Мама, поцілована Богом, зуміла передати філософське бачення життя своєму синові. Авторські вірші у виконанні талановитої родини. Зустрічайте!

Родина Османів

Павло Чубай «Україні», читає Кайда Катерина, керівник Німченко Ірина Вікторівна.

У нашому світі кожна людина обирає свою долю сама; натхненна Божою іскрою, у певний момент робить визначальний крок. Той, хто  обрав у житті шлях поета, отримав нелегкий і тернистий маршрут.  

Збірник віршів чудового вчителя музики та поета Олександра Сергійовича Яковлева використовують вчителі на уроках, він є джерелом натхнення, культурного розвитку для підростаючого покоління. У 2002 році ним написаний гімн школи.

Знають учнівський актив його «Пісню про Велику Лепетиху».

Аміна

Пливли Дніпром козаки

Іх чайки хвилями гойдали

А щоб не чули вороги

Вони тихесенько казали

Пливи наш човнику пливи

Торкайся весла води тихо

А це село, що з Богом пропливли

Хай буде наречена Лепетиха

Ось і сплинув час нашої першої, але такої важливої зустрічі. Кажуть, що поезія - це голос  істини, голос правди, який єднає серця. Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати націю, об’єднати людство. Поезія-це завжди ліки для душі. І підтвердженням цієї істини для всіх нас музичний дарунок на слова Яковлева Олександра Сергійовича, виконує вчитель музики Олена Миколаївна Смокотіна.

Які чудові в Лепетисі вечори

Тихенькі вулиці, Дніпрові верболози

А літо, а вишневі чисті роси

Які чудові в Лепетисі вечори.

Залив у зелені дитинство босоніж

І перші поцілунки на зорі і сльози

Пісні дівчат, а в полі сінокоси

Які чудові в Лепетисі вечори.

 

Завжди раді вас бачити у нашій літературній кав’ярні! Не відразу й не завжди  митця уславлюють вінком визнання, але завдяки терпінню, Божому дару та світочу в душі, яскравіє сонце над поетом. Бажаю вам,  щоб у серці завжди була надія, щоб кожен ваш твір з нетерпінням чекали читачі, а ви, не зважаючи на будь-які негаразди, брали до рук поетове перо.

Дякуємо дітям, проведемо оплесками! Побажаємо їм успіху на районному етапі конкурсу поезій.

 

 

 

 

doc
Додано
5 квітня 2020
Переглядів
408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку