Літературний диктант по повісті М.Гоголя "Шинель"

Про матеріал
питання складені так, щоб вчитель зміг перевірити уважність учнів при знайомстві з текстом повісті
Перегляд файлу

Літературний диктант по повісті М.Гоголя «Шинель»

  1. Коли народився головний герой повісті? Скільки йому років? (проти ночі 23 березня,герою за 50 років)
  2. Як назвали хлопчика? Хто обрав йому ім’я і чому саме таке?(Акакій. Ім’я обрала матір, тому що ій не сподобалися всі ті, що запропонували згідно з календарем; і вирішили назвати так, як і батька)
  3. Де служив Башмачкін і який мав чин?(у департаменті титулярним радником)
  4. Як відносилися до нього у департаменті? (не виявляли ніякої пошани, начальники поводилися з ним холодно – деспотично, молоді чиновники посміювалися і глузували з нього)
  5. Як Акакій Акакійович реагував на образи і жарти? (говорив «Облиште мене, навіщо ви мене кривдите»)
  6. Як Башмачкін виконував свої обов’язки?(служив ретельно,з любов’ю; «у переписуванні йому ввижався свій розмаїтий і приємний світ»)
  7.  Хто такий Петрович і чому Акакій Акакійович звернувся до нього за допомогою?(Петрович – кравець; герою потрібна була нова шинель, тому що стару вже неможливо було полагодити)
  8. Що означала нова шинель для героя і скільки вона коштувала?(шинель – мрія, мета, ідол, предмет гордості, єдина близька істота, символ благополуччя, самоствердження. Коштувала 80 рублів)
  9. Як чиновники відреагували на розповідь про грабунок ?(багатьох це зворушило, навіть зробили для нього складчину, допомогли порадами)
  10.  До кого звернувся Башмачкін за допомогою? (до «значної особи»)
  11.  Як відбулася зустріч і чим вона закінчилася?(«значна особа» в розмові підвищила голос до такої сильної ноти, що Башмачкіну стало страшно, він не відчував ні рук, ні ніг; захворів і помер)
  12. Які чутки пішли по Петербургу? Що відбувалося біля Калинкіного мосту? («почав з’являтися мрець в образі чиновника, що шукає якусь украдену шинель»)

 

docx
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Волощук Є.В., Звиняцьковський В.Я., Філенко О.М.)
Додано
10 лютого 2021
Переглядів
10273
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку