Літературний прєкт "Вірші читаємо - правильно звуки вимовляємо"

Про матеріал
Мета проєкту: створити сприятливі умови для повноцінної взаємодії дітей та дорослих. Вчити дошкільнят правильно вимовляти звуки. Заохочувати дітей до вивчення патріотичних віршів, до вивчення творчості дитячого поета Юрія Шкрумеляка. Сприяти зацікавленості батьків у розвитку звуковимови дітей через участь у літературному проєкті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературний проєкт«Вірші читаємо – правильно звуки вимовляємо»Старша група «Вишеньки»

Номер слайду 2

Мета: Створити сприятливі умови для повноцінної взаємодії дітей та дорослих. Вчити дошкільнят правильно вимовляти звуки. Заохочувати дітей до вивчення патріотичних віршів, до вивчення творчості дитячого поета Юрія Шкрумеляка.4. Сприяти зацікавленості батьків у розвитку звуковимови дітей через участь у літературному проєкті.

Номер слайду 3

Завдання: Соціально-моральний розвиток. Заохочувати дітей до читання патріотичних віршів, виховувати повагу до книги як до духовного витвору. Фізичний розвиток. Зацікавлювати дітей артикуляційною гімнастикою, іграми на розвиток мовного дихання, покращувати дрібну моторику. Емоційно-ціннісний розвиток. Викликати позитивні емоції під час слухання та промовляння віршів.

Номер слайду 4

Мовленнєвий розвиток. Сприяти бажанню дітей працювати над корекцією свого мовлення, вчити правильно вимовляти звуки, збагачувати словниковий запас словами на патріотичну тематику, розвивати вміння дотримуватись норм та етикету спілкування рідною мовою. Художньо-естетичний розвиток. Виховувати інтерес до віршованих творів, розвивати творчість у виготовленні поробок своїми руками. Креативний розвиток. Заохочувати у дітей допитливість, розвивати творчу уяву, фантазію.

Номер слайду 5

Гіпотеза. Читання патріотичних віршів буде сприяти бажанню дітей долати вади мовлення.

Номер слайду 6

Тривалість – тиждень. Характеристика: творчий; середньотривалий; колективний; у межах групи. Учасники: діти старшої групи, вихователі, батьки.

Номер слайду 7

Очікуваний результат. Цей проєкт дозволить дошкільнятам познайомитись з творчістю українського дитячого письменника, поета, перекладача Юрія Шкрумеляка; його віршами; сприятиме шанобливому ставленню до історії, символіки, звичаїв нашого народу; бажанню правильно розмовляти рідною мовою. Стане основою для подальшого виховання патріотизму, розвитку національної свідомості, зародження почуття гордості за те що вони – українці.

Номер слайду 8

Мотиваційний етап. Знайомимо дітей з поетом Юрієм Шкрумеляком, його віршем « Я маленька українка». Разом з дітьми та батьками працюємо над проблемною ситуацією: «Що допоможе дітям правильно вимовляти звуки, щоб виразно читати вірші?»

Номер слайду 9

Інформаційний етап. Продовжуємо знайомити з віршами Ю. Шкрумеляка, творчістю поета; проводимо дослідницьку діяльність; розвиваємо дрібну моторику.

Номер слайду 10

Репродуктивний етап. Вчимо вірші, залучаючи батьків; консультуємо батьків щодо співпраці використання артикуляційної гімнастики, вправ на розвиток мовного дихання, покращення дрібної моторики, використовуємо чистомовки, складаємо рими, ігри на пошук звуків, створюєм макети .

Номер слайду 11

Узагальнювальний етап. Продовжуємо знайомитись з віршами, повтоюємо їх; інсценуємо вірш « Слово української дитини»; створюємо колаж за допомогою картинок за змістом творів; вдосконалюємо дрібну моторику.

Номер слайду 12

Творчий етап. Літературне свято «Дітвора ми українська!»

Номер слайду 13

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
3 січня
Переглядів
100
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку