Літературно – музична композиція «Новорічний батл»

Про матеріал

Подарувати дітям радість і багато позитивних емоцій у процесі святкування свята Нового року. Розвивати у учнів навички сценічної гри, артистичні здібності, вміння перевтілюватися. Виховувати в учнів естетичний смак, навички морально-етичної поведінки.

Перегляд файлу

КЗ «Рубіжанська обласна загальноосвітня санаторна

школа-інтернат І-ІІІ ступенів»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Літературно – музична композиція «Новорічний батл»

 

 

 

 

 

 

Підготувала:  

вихователь, Ліхачова О.А.,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019 рік

 

МЕТА:

Подарувати дітям радість і багато позитивних емоцій у процесі святкування свята Нового року. Розвивати у учнів навички сценічної гри, артистичні здібності, вміння перевтілюватися. Виховувати в учнів естетичний смак, навички морально-етичної поведінки.

 

(Звучить музична заставка, глядачі займають місця в актовій залі школи.

(На сцену виходять учні 9 класу та виконують новорічну пісню «Last Christmas»)

 

Вед. 1 Ladies and gentleman! Пані та панове! Світ охопив бум новорічних батлів за право бути брендом 2020 року. Серії батлів пройшли в різних куточках світу. У поєдинках билися Дід Мороз і Санта Клаус, Сніговик і Хуртовина, Різдвяні ельфи і Олені.

Вед. 2 Сьогодні естафету приймаємо ми! Тільки сьогодні і прямо зараз на ваших очах новорічні титани зійдуться у нелегкій битві за право бути брендом 2020року. У батлі зустрінуться Снігуронька і Снігова Королева. Вони не зупиняться ні перед чим, щоб продемонструвати свої унікальні здібності і завоювати прихильність глядачів!

Вед. 1 Отже, зустрічайте! Володарка зими і холоду. Володарка льодів і снігу. Її царство-холодний млявий простір, вічна мерзлота та сніг. Втілення абсолютного холодного розуму і абсолютної холодної краси. Крижана Діва, Фея Льодів - Снігова Королева!

(Під музику до зали заходить Снігова Королева)

Вед. 2 Пряма спадкоємиця Діда Мороза, втілення легкості і доброти, любові і відданості. Засновниця новорічного молодіжного руху, посол доброї волі проти вирубки ялинок. Міс Добре серце – Снігуронька!

(Звучить музика, але Снігуронька не виходить)

Вед. 1 (розгублено) На жаль, одна з учасниць батла сьогодні відсутня, тому…

Снігова Королева. В присутності Снігуроньки немає абсолютно ніякої необхідності! Результат цього батла був заздалегідь відомий! Я прибула сюди лише для того, щоб ще раз підтвердити мою незаперечну першість! Це всього лише формальність!

Снігурочка. Так тут я, тут! Відсутня, відсутня… Присутня! Величина такого рівня як я, може дозволити собі трохи затриматися! У мене справи, розумієте? Новорічної важливості справи! Послухайте, я тут краєчком вуха чула ваші самовпевнені гасла. Так ось, що я повинна Вам сказати, дорогий ветеран Снігової праці…

Снігова Королева. Ветеран?! Ні, ви чули, як вона мене назвала?!

Снігурочка. Я Вас прошу, не перебивайте! Це неввічливо з Вашого боку! Так ось, дорогий ветеран Снігової праці! Ви звичайно внесли неоціненний внесок у справу Нового року, але, на жаль, Ваш час давно минув! І, на щастя, на зміну вам вже давно прийшли нові прогресивні сили. Всі ці ваші ультра холодні «заморочки» залишилися в далекому минулому. Ну посудіть самі, кого зараз можна здивувати цими вашими крижаними палацами і замками. У наш час цінується гнучкий розум, прагнення йти вперед, нестандартні рішення. Володарка зими і льоду, це, звичайно, все чудово, але життя не стоїть на місці! Так, ви, безперечно, профі, цікава дама і одягнені непогано, але це вже все якесь дуже вінтажне! Стилю в вас не вистачає чи що? … (обходить Сн.Королеву)

Снігова Королева. Стилю!!! Мені не вистачає стилю!!!! На Вашому місці, люба, я б була обережніше у висловлюваннях!

Снігурочка. Але ви не на моєму місці, тому…

Снігова Королева. Ви тільки помилуйтеся, яка маленька і зухвала! Ти занадто ще мала, дитинко, щоб змагатися зі мною!

Снігурочка. Занадто мала?! Ось вже ніколи не думала, що молодість-це недолік!

Вед. 2 Ми стали свідками гарячої словесної перепалки двох снігових титанів. У цьому жанрі вони проявили себе як справжні професіонали!

Вед. 1 Ну, що ж, я думаю, що Снігуронька і Снігова Королева, вже досить позмагалися в умінні говорити один одному компліменти. Тепер прийшов час заявити про себе і показати себе в справі.

Вед. 2 Увага! Увага! Оголошується перший тур новорічного батла, який називається «Прикрась ялинку».

Вед. 1 І дійсно, який Новий рік без красуні ялинки! Щоб об’єктивно визначити хто стане переможницею новорічного батлу та брендом 2020 року нашим учасницям буде потрібна допомога залу.

Вед. 2 Тож шановні, Снігова Королева та Снігуронька, оберіть кожна собі команду. До складу команди оберіть по 4 бажаючих.

(Снігова Королева обирає команду із учнів 5 класу, а Снігуронька – із учнів 6 класу)

Завдання для команд: Витягнути із «магічної» скриньки записку із загадкою, прочитати її, відгадати загадку та знайти у залі відповідь – на ялинковій кульці з намальованою відгадкою. Відповідь – предмет почепити на макет ялинки. Тільки після цього можна тягнути наступну записку. Для кожної команди у скрині лежить по п’ять записок із загадками. Завдання потрібно виконати за 2,5 хвилини. Завдання команди виконують по черзі. Хто швидше та правильно справиться із завданням той і виграв.

Вед. 1 І так, учасниці Снігуроньки готові? Почали!

Вед. 2 Увага Час завершено. Команда - стоп!

Шановна Снігуронька, давайте перевіримо скільки предметів прикрашає вашу ялинку?

Вед. 1 Пропоную розпочати команді Снігової Королеви? Учасники готові? Почали!

Шановна Снігова Королева, давайте перевіримо скільки предметів прикрашає вашу ялинку?

І так команда Снігуроньки впоралась за ____ хвилин, а команда Снігової Королеви за _____ хвилин.

Вед. 2 Тож беззаперечною командою – переможницею в цьому турі з рахунком 1:0 стає команда ______________. І ______________ отримує омріяну перемогу. Вітаємо!

Вед. 1 Привітати з перемогою команду _______________, а всіх присутніх з наступаючим Новим роком вже готові привітати наші чарівні дівчата. Підтримайте, їх оплесками.

 

(Учениці 11 класу виконують сучасну музично – хореографічну композицію. Після виступу виходять Снігова Королева і Снігуронька)

 

Снігурочка. Ой, який магічний, запальний танок! Аж самій захотілося так потанцювати (Снігуронька пробує повторити танок, в неї не дуже виходить, вона починає танцювати хіп – хоп. Потім звертається до Снігової Королеви). Шановний ветеран снігової праці, скажіть, а як ви ставитися до стрибків?... Стрибків у мішку?

Снігова Королева. Стрибки в мішку?! Ви знущаєтеся? І чого так радієте?...

Снігурочка. Здавайтеся! Адже ви ж прекрасно розумієте, що я обскочу вас!

Снігова Королева. А я не збираюся скакати!

Снігурочка. А караоке? Ви любите караоке як люблю його я? Давайте, хто кого переспіває!

Снігова Королева. Караоке? У вас поганий смак!

Снігурочка. Здавайтеся, прошу вас! Всім відомо, що у вас хронічний фарингіт і абсолютно немає слуху!

Снігова Королева. Це знущання! Я не потерплю такого до себе ставлення!

Снігурочка. Ну, і що ви зробите? Давайте, здивуйте нас, розвертайтеся і йдіть! Ідіть, ідіть! Ми подаруємо вам бурю холодних оплесків! Так, здається, ви любите? І взагалі не зрозумію, чому ви ображаєтеся? Я ж намагаємося, спеціально підібрати конкурси вашої епохи, щоб вам комфортніше було!

Снігова Королева. Добре. У мене є пропозиція. Короля, як відомо, робить свита. Тому пропоную битися в поєдинку наших команд. Чия команда буде яскравішою і точнішою – той і виграв!

Снігурочка. Прекрасна ідея! Королева, Ви робите успіхи! А ви не боїтеся, що програєте і завтра на всіх біл-бордах країни напишуть - Снігуронька перемогла Снігову Королеву! Маленька дівчинка затьмарила королеву льодів! Снігуронька - бренд року 2020! Я вже це бачу!

Снігова Королева. Ні не боюся ! Я вже знаю що моя команда в цьому турі обов’язково переможе! Тож готуйся до поразки!

Вед. 2 Увага! Увага! Оголошується другий тур новорічного батла, який називається «Танцювальний». Шановні учасниці, оберіть до своєї команди 5 бажаючих із зала.

(Снігуронька для танцювального туру обирає 5 учнів із 7 класу , а Снігова Королева – 5 учнів із 8 класу)

Снігова Королева. Ну, що ж, моя команда вже готова заявити про себе! Погляньте кого я привела … Я думаю, після цього ні в кого вже не залишиться ніяких питань, хто переможець!

Снігурочка. Ну – ну, ще подивимося! Моя команда готова на 100%!

Вед. 1 Завдання для команд: Під музику команди по черзі показують танцювальні рухи, які повинна повторити команда – суперника. Переможець буде визначений за кількістю оплесків глядачів.

(Команди по черзі танцюють. За кількістю оплесків глядачів визначається переможець.)

Вед. 2 Ваші оплески команді Снігової Королеви. Добре. А зараз ваші оплески команді Снігуроньки. Дякую ! За кількістю оплесків глядачів у цьому турі перемогла команда ______________. Загальний рахунок - ______.

Вед. 1 Битва новорічних титанів тримає нас у напрузі! Пропоную зробити перерву і насолодитись сучасним танком. Ваші оплески!

 

(Учні 10 класу виконують сучасну музично – хореографічну композицію. Після номера виходять ведучі, Снігова Королева і Снігуронька)

 

Вед. 2 Ну, що ж, ми продовжуємо! Але давайте на хвилиночку уявимо, що кожна з вас вже перемогла.

Снігурочка. Та що тут представляти! Я це бачу!

Вед. 2 Давайте все - таки не будемо забігати наперед! Так ось, що це змінить у вашому житті, і що, в разі перемоги, ви обіцяєте зробити чудесного, звичайно ж в світовому масштабі! Назвемо це - ваша програма успіху!

Снігурочка. Починайте, я завжди пропускаю старших вперед!

Снігова Королева. Я думаю, всім відомо, що для мене немає нічого неможливого!

Снігурочка. Ой, прям таки нічого!

Снігова Королева. 2020 рік буде роком мого панування! Я перетворю серця людей на крижані і більше жодне серце не розіб'ється від почуттів.

Снігурочка. Ой, я не перестаю вам дивуватися! Жінка з великим життєвим досвідом і такий ляп!

Снігова Королева. Тепер ваша черга!

Снігурочка. Та що ж я - дурна, всі свої карти відкривати! Нехай це буде моєю таємницею! У кожній справжній жінці повинна бути загадка!

Вед. 1 Вони не перестають нас дивувати!

Вед. 2 Увага! Увага! Оголошується третій тур новорічного батла, який називається «Збери пазли». Шановні учасниці, оберіть до своєї команди 5 бажаючих із зала.

(Снігова Королева обирає команду із учнів 10 класу, а Снігуронька – із учнів 11 класу)

Вед. 2 Тож шановні, Снігова Королева та Снігуронька, ваші команди готові? (команди відповідають)

Вед. 1 Завдання для команд: Тепер вам потрібно зібрати зображення Сніговика! Команда отримує по 12 пазлів. По черзі кожний учасник бере пазл та кріпить його на флеп - чарт. Команда яка перша правильно і вчасно складе зображення Сніговика та і переможе. На виконання завдання 5 хвилин.

І, так учасники готові? Команди готові? Почали!

(Лунає музика, учасники двох команд по черзі кріплять пазли)

Вед. 2 Тож увага! Переможницею в цьому турі стає команда ______________. І отримує омріяну перемогу. Вітаємо! Загальний рахунок за підсумками третього тура ______. Тож перемагає команда __________________.

Вед. 1 Битва новорічних титанів продовжується! Пропоную зробити перерву і подивитися танцювальний флешмоб. Зустрічайте!

 

учасна музична – хореографічна композиція Після номера виходять ведучі, Снігова Королева і Снігуронька)

 

Вед. 2 Ну ось і настав довгоочікуваний Фінал нашого Новорічного батлу! Хто знає, як повернеться зараз Фортуна!!

Вед. 1 Увага! Увага! Оголошується четвертий тур новорічного батла, який називається «Рухливі літери». Шановні дами, оберіть до своєї команди 4 бажаючих із зала.

(Снігова Королева та Снігуронька обирають до своєї команди 4 бажаючих із зала)

Вед. 2 Правила наступні: Учасники команди одягають на руки букви. Зачитуються питання. Учасники команди їх відгадують і вибудовують слово з літер, які в них на руках. Треба швидко підіймати літери. Слово складаємо зліва направо, щоб глядачі змогли його прочитати. На це вам дається 2 хвилини. Команда, яка склала більшу кількість слів отримує 1 бал, команда, яка склала меншу кількість слів – 0 балів.

Вед. 1 Тож увага! Починає команда Снігової Королеви. Ознайомтеся з літерами. Три, два, один – час пішов.

А М Р О

І Б Д А

Вед. 2

  1.                    Період часу, за який обертається Земля (Доба)
  2.                    Співак Коляденко… (Діма)
  3.                    З 1 до 2 магазин зачинено на… (Обід)
  4.                    Острів в океані. Бора -… (Бора)
  5.                    У картах вона б’є валета (Дама)
  6.                    Східний поет … Хайям(Омар)
  7.                    Столиця Арабських Еміратів Абу-… (Дабі)
  8.                    Мешканець аравійського півострова, говорить арабською? (Араб)
  9.                    Співак … Уільямс (Робі)

Снігова Королева. (Звертається до команди суперника) А зараз ваша черга проявити знання… яких у вас немає.

Снігурочка. Ну, що ж, моя команда вже готова на всі 100 %!

Вед. 1 Якщо команда Снігуроньки готова, тож починаємо! Ознайомтеся з літерами. Три, два, один – час пішов.

И У Е Г

О Р Б З

Вед. 2

  1.                    Їх бояться лікувати (Зуби)
  2.                    На спині у верблюда (Горб)
  3.                    На фото жінки роблять їх «качечкою»… (Губи)
  4.                    Його легко брати і важко віддавати (Борг)
  5.                    Мухомор – це ядовитий… (Гриб)
  6.                    Легкий, морський вітерець (Бриз)
  7.                    Антонім до слова «Радість» (Горе)
  8.                    У математиці нуль, а в казино? (Зеро)
  9.                    Прозора куля-атракціон (Зорб)

 

Вед. 1 Підведемо підсумки. Команда Снігової Королеви відповіла правильно на _____ запитань. Вітайте команду оплесками.

А команда Снігуроньки відповіла правильно на… отже, команда відповіла правильно на _____ запитань! Вітайте команду оплесками. І так, рахунок після четвертого туру стає 2:2.

Вед. 2 Стоп! Поєдинок зайшов у глухий кут. Рахунок 2:2. Хто стане брендом 2020 року? Нам потрібен експерт в цій справі!

Вед. 1 А, я знаю хто у нас буде експертом. Вітайте бурхливими оплесками Діда Мороза!

(Під музику до зали заходить Дід Мороз)

Дід Мороз. З Новим роком вас вітаю,

Щастя всім я вам бажаю,

Щоб прожити вам цей рік

І без смутку і без бід,

Щоб з охотою трудились,

А у свято веселились

Успіхів вам у ділах,

І усмішок на устах.

Будьте добрі та здорові,

Я бажаю вам любові,

Світла й радощів багато,

Щоб життя було, як свято!

 

Вед. 2 Шановний Діду Морозу ми запросили Вас щоб ви стали експертом і допомогли вибрати бренд 2020 року.

 

Дід Мороз. Шановні учасниці, Снігуронька та Снігова Королева ви бачите що ви рівні в своїх можливостях і не думаю що ви будите проти. Якщо брендом 2020 року стане… Брендом стане… символ наступного року весела чарівна Мишка, господиня Нового 2020 року».

(Під музику до зали заходить чарівна Мишка)

Мишка.

Хороших друзів, веселих днів.

Взаємних, щирих почуттів,

Успіхів на кожному кроці –

Вам бажаю у Новому Році!

 

Дід Мороз. А, зараз давайте заспіваємо всі разом новорічну пісню.

 

(На сцену виходять учні 8, 7 класу виконують пісню «Новий Рік» Собко М.)

Вед. 1 До побачення! Щасливого Нового року!

docx
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
1773
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку