Мандри в гори. Урок довкілля

Про матеріал
Люди здавна прагнуть підкорити гірські вершити. У презентації розміщено матеріал з теми "Мандри в гори".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мандри в гори

Номер слайду 2

Люди здавна прагнуть підкорити гірські вершити- Чим вища гора, тим складніше й небезпечнішена неї зійти. - До походу в гори потрібно готуватися і тренувати свій організм. - Треба мати спеціальне обладнання.

Номер слайду 3

Особливості дихання в горах Зі збільшенням висоти:- температура знижується, тому на вершинах багатьох гір дуже холодно та є льодовики.- відбувається зміна атмосферного тиску. Це впливає на організм. Адже кисню, яким ми дихаємо, під час підйому стає дедалі менше. Альпіністи піднімаються на вершини поступово, роблячи зупинки й даючи своєму організмові звикнути до нових умов.

Номер слайду 4

Підкорювачі високих гір, зокрема Евересту, навіть роблятьтривалі зупинки. Живуть деякий час у проміжних, спеціально обладнаних таборах або наметах. А деякі вершини гір взагалі неможливо підкорити без кисневоїмаски, тому альпіністи її одягають, щоб вижити

Номер слайду 5

Харчування та питний режиму горах Людина, яка піднімається в гори, відчуває велике фізичне навантаження. Тому потребує правильної організації харчування й питного режиму. На висоті понад 1500 метрів спостерігаютьсяфізіологічні зміни в організмі. Можуть виникати порушення в роботі органів травлення,погіршується засвоєння їжі. Спеціалісти рекомендують пити більше води. Також можна пити відвари з фруктів і ягід. Але не можна замість води їсти сніг і лід, оскільки в них майже немає мінералів, необхідних організму людини.

Номер слайду 6

Харчування в горах має бути збалансованим, містити необхідну кількість вітамінів,білків, жирів та вуглеводів. Добре підходять горіхи, сухофрукти, поживні суміші

Номер слайду 7

Терморегуляція у високогір’ї Через високі енергетичні витрати й велике фізичне навантаження, альпіністам необхідно дбати про контроль терморегуляції. Слід приділити належну увагу одягу Він має не лише захищати від холоду, а й бути зручним, водонепроникним,легким тощо.

Номер слайду 8

Пам’ятайте!Якщо ви заблукали в горах, не панікуйте! За допомогою технологій GPS можна визначати координати свого місця та за наявності інтернету передати цю інформацію рятівникам. Якщо зв’язку немає, то вам потрібно «закріпитися» на відкритій місцевості, де вас буде легше побачити з повітря або здалека. Одягніть на себе або начепіть на довгу палицю яскравий елемент одягу. За можливості розпаліть багаття. Це також допоможе зігрітися з настаннямтемряви. Зберігайте спокій та чекайте на допомогу!

Номер слайду 9

Пам’ятайте!- Похід у гори слід ретельно планувати.- Необхідно підготувати свій організм до екстремальних температур та значних фізичних навантажень.- Слід урахувати зміну температури з висотою, зменшення кількості кисню на вершинах. Гір. - Слід дбати про харчування, водний режим і терморегуляцію.

pptx
Додано
29 жовтня 2023
Переглядів
355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку