Математичний квест "МАТЕМАТИКУ ВИВЧАЄМО – ВЧИБАКСИ ЗАРОБЛЯЄМО"

Про матеріал
Узагальнювати, систематизувати знання учнів про письмове додавання і віднімання багатоцифрових чисел, взаємозв’язок між компонентами додавання і віднімання, закріплювати уміння виконувати перевірку дій додавання та віднімання, розв’язувати рівняння. Удосконалювати вміння розв’язувати задачі вивчених типів із застосуванням письмових обчислень. Розвивати логічне, алгоритмічне, критичне мислення учнів, обчислювальні навички. Сприяти формуванню фінансової грамотності учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДОСЛІДЖЕННЯ І РОЗВ’ЯЗУВАННЯ МАТЕМАТИЧНИХ ЗАВДАНЬ

Номер слайду 2

МАТЕМАТИКА І ГРОШІ

Номер слайду 3

Знайомтесь - ВЧИБАКСИБажаю бути: У - успішним. С - самовпевненим. П – працьовитимІ – інформованим. Х – хоробрим. У – уважним

Номер слайду 4

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

Номер слайду 5

ШВИДКОПИТАННЯ-ШВИДКОВІДПОВІДЬ  - Як називаються компоненти дії додавання? Віднімання? - Що відбудеться, якщо ми від суми віднімемо доданок? - Що одержимо, коли до різниці додамо від’ємник? - Що означає збільшити число на декілька одиниць? Зменшити? - Як дізнатися, на скільки одне число більше, або менше другого? - Як називаються числа при додаванні? - Як називаються числа при відніманні? -Як знайти невідоме зменшуване? -Як знайти невідомий доданок? - Що відбудеться, якщо ми від суми віднімемо доданок? - Що одержимо, коли до різниці додамо відємник ? - Що відбудеться, коли добуток поділимо на множник ? - А якщо частку помножимо на дільник ? - Що означає збільшити в кілька разів? Зменшити? - Як дізнатися, що одне число більше або менше другого?

Номер слайду 6

ІГРАШКОВИЙ МАРКЕТ

Номер слайду 7

Математичне ДОСЛІДЖЕННЯ

Номер слайду 8

МАТЕМАТИКА ПИСЬМОВО

Номер слайду 9

«Хто швидше?» 2900-174=2726 (км)Відповідь: протяжність Дунаю за межами України 2726 км

Номер слайду 10

РУХАНКА

Номер слайду 11

МАТЕМАТИКА САМОСТІЙНО

Номер слайду 12

ГЕОМЕТРИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ПРИЄМНІ БОНУСИУчні, які заробили найбільше вчибаксів, не виконують домашнього завдання. Учні, у яких менше вчибаксів, можуть виконати одну вправу із домашнього завдання на вибір. Учням, у яких менше вчибаксів, дозволяється сьогодні сидіти за учительським столом.

pptx
Пов’язані теми
Математика, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
3 лютого 2023
Переглядів
315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку