Математика, 3 клас. Тема:"Складання задач за коротким записом як допоміжною моделлю задачі"

Про матеріал
Очікувані результати: Змістова лінія «Числа. Дії з числами». Учень/учениця: -утворює, записує, читає, порівнює числа в межах 100; - знає, що таке натуральні числа; читає та записує числа, використовуючи розрядні таблиці; - записує числа в розрядну таблицю; розуміє сутність арифметичних дій; - володіє обчислювальними навичками усного додавання і віднімання в межах 100; - коментує свої дії під час виконання обчислень; - розуміє взаємозв’язок між діями додавання і віднімання, множення і ділення; застосовує в обчисленнях таблиці множення чисел 2 – 9 і відповідні таблиці ділення; - розрізняє парні та непарні числа; знає ознаку парності чисел; - знаходить число, яке на кілька одиниць або у кілька разів більше (менше) від даного; виконує різницеве та кратне порівняння чисел; - перевіряє правильність виконання додавання, віднімання, множення й ділення відомими способами знає результати множення чисел 2 – 9; - застосовує в обчисленнях таблиці множення чисел 2-9 і ділення на 2 – 9; Змістова лінія «Сюжетні задачі» Учень/учениця: - розв′язує задачі за даними таблиць; розв′язує задачі за їх скороченим записом; - розуміє поняття «обернена задача»; складає та розв′язує прості задачі, обернені до даної; - розв’язує прості та складені задачі вивчених видів ; - доповнює обернені задачі і розв’язує їх; cкладає вираз до задачі; - розв’язує задачі, що містять іменовані числа, виконує перетворення при потребі; - аналізує задачу і добирає відповідну схему її розв’язування; - розрізняє задачі, сформульовані у прямій і непрямій формах; - розв’язує прості задачі, що містять збільшення або зменшення числа на/у кілька одиниць.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НУШ Урок математики у 3 класі за темою: “Складання задач за коротким записом як допоміжною моделлю задачі”

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Двадцять третє вересня Класна робота Хвилинка каліграфії 2 3 2 3 2 3 0 2 3 0 2 3 0 0 0 2 3 0 0 0 0 3

Номер слайду 5

Номер слайду 6

18 28 16 32 24 5 8 6 6 4 7 3 6 Вправа « Добери множники » з Lego - Знайдіть по два варіанти множників для кожного числа. - Числа показуйте за допомогою цеглинок Lego. 35

Номер слайду 7

6 збільш у 3 рази збільш на 30 30 30 зменш у 5 разів 7 збільш у 4 рази зменш на 6 30 зменш на 18 30 18 48 6 0 28 10 Склади вирази. Запиши й обчисли.

Номер слайду 8

Кролик - 2 кг Гуска - ? у 2 р. важча Індик - ? у 2 р. важчий ? Робота з підручником. с. 60-62 Складіть і розв’яжіть задачі за схемами

Номер слайду 9

Рюкзак - 6 кг Сумка - ? у 3 р. легша Валіза - ? у 4 р. важча ?

Номер слайду 10

Завдання № 3 Прочитайте умову задачі. - Про що задача? - Що означає число 32? - Що означає число 12? - Яке питання в задачі? - Що треба знати, щоб знайти відповідь на питання: Запишемо короткий запис та розв’язання.

Номер слайду 11

Руханка

Номер слайду 12

Завдання № 5 Розгляньте таблицю і знайдіть дані, яких не вистачає. Запишіть вирази

Номер слайду 13

Розв'язування задачі Склади короткий запис до задачі.

Номер слайду 14

Домашнє завдання Вправа № 7, с.62 підручника - Розв’яжи задачу

Номер слайду 15

Підсумок уроку Що нового дізналися? Які завдання уроку здалися вам незвичними? Як потрібно працювати на уроці? Що найбільше запам'яталося?

Номер слайду 16

Як ти оцінюєш свою роботу: Мені було легко. Мені була потрібна допомога. Мені було важко.

Номер слайду 17

за

ppt
Додано
23 вересня 2021
Переглядів
19546
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку