Матеріал для уроків "Хендмейд – мистецтво створювати речі з позитивною енергетикою"

Про матеріал
Матеріал до уроку "Хендмейд – мистецтво створювати речі з позитивною енергетикою" містить такі розділи :1.1.Хендмейд — оригінальні речі ручної роботи. 1.2. Плюси і мінуси хендмейд. 1.3. Перелік популярних видів хендмейд.
Перегляд файлу

 

ХЕНДМЕЙД – МИСТЕЦТВО СТВОРЮВАТИ РЕЧІ З ПОЗИТИВНОЮ ЕНЕРГЕТИКОЮ

 

1.1. Хендмейд — оригінальні речі ручної роботи.

 

 

Люди з давніх-давен щось майструють, коли не було фабрик і заводів з виготовлення одягу, прикрас, предметів побуту, людські потреби в подібній продукції все ж існували, і більш того, постійно росли. Людям нічого не залишалося, як майструвати все своїми руками - в світі панував хендмейд! 

Хендмейд(" handmade ") - дослівно з англійської «зроблено вручну» або просто - рукоділля. Це спосіб самовираження, це задоволення та відмінні ліки від нудьги і щоденності.

     Хендмейд – це мистецтво створювати речі, що несуть в собі позитивну енергетику та чудовий настрій. Такий ефект досягається через те, що хендмейдом займаються тільки ті люди, які дійсно люблять цю справу. Найчастіше, речі хендмейд існують в одному екземплярі і є абсолютно унікальними. Навіть якщо майстер створить декілька речей, вони ніколи не будуть схожими одне на одне.               

 З плином часу розвивалася автоматизація, проте цінні вміння шити, вишивати, ліпити, виточувати передавалися з покоління в покоління. Ці корисні навички використовувалися частково для заробітку, задоволення, для створення власного красивого і зручною життя, а також для забезпечення можливості дарувати друзям і близьким незвичайні подарунки.

 Ще не так давно в нашій країні було надзвичайно складно купити необхідні речі в магазинах, або через їх дефіцит, або через дорожнечу. І знову на допомогу прийшов хендмейд - можливість змайструвати, зшити, виготовити щось своїми руками.

В індустріальному ХХ столітті попит на речі ручної роботи був майже відсутній. Навіщо щось майструвати, якщо можна купити в магазині? Інтерес до рукоділля тимчасово відродився лише за часів тотального радянського дефіциту. Жінки масово шили, в'язали і вишивали, щоб хоч якось одягнутися і прикрасити оселі. У нашій культурі рукоділля було суто жіночою справою, призначалось для того, щоб з користю проводити вільний час

 Саме з Заходу прийшла мода на хендмейд в XXI столітті. Втомившись від однотипних промислових предметів, люди все частіше купують речі ручної роботи.

 Зараз ситуація, звичайно, змінилася. У магазинах можна без зусиль відшукати прикольні подарунки і оригінальні речі різного кольору, форми, якості і вартості. Однак від речей ручної роботи людство відмовлятися зовсім не збирається.

 Сьогодні хендмейд - це унікальна можливість виразити себе, свою індивідуальність, стати володарем саме такої речі, якої б вам хотілося. Саме за це речі ручної роботи цінуються дуже високо - вони насичують наше життя фарбами, піднімають настрій і відрізняють вас від інших людей. Крім того, дивовижні подарунки ручної роботи радують нас набагато більше, ніж речі масового виробництва, адже майстер вкладає в них не тільки свою майстерність і фантазію, а й душу.

 Хендмейд - це спосіб заявити про свою індивідуальність і показати своє естетичне бачення світу.

 

1.2. Плюси і мінуси хендмейд

 Як будь-яка діяльність, хендмейд має свої позитивні і негативні сторони. Головний мінус - досить дорогі витратні матеріали та інструменти. На перших порах хендмейд вимагає чималих вкладень, а людям часом важко пояснити, чому якась «дрібничка з двох стрічок» коштує так дорого.

Однак плюсів у хендмейд все-таки більше, до того ж вони є набагато вагомішим.

  • Хендмейд сприяє реалізації творчого натхнення особистості. 
  • Декоративно-прикладне мистецтво сприяє розвитку мислення і дрібної моторики. Ручна праця виховує в людині терпіння і акуратність.
  • Хендмейд-майстри, як правило, фрілансери, отже, можуть працювати з будь-якої точки світу в зручному для себе режимі.
  • Хендмейд передбачає безперервне самовдосконалення. 
  • Душа народа: анализ рынка хендмейд продуктов УкраиныПостійне спілкування з клієнтами та колегами сприяє розвитку комунікативних навичок, а відгуки на роботи дозволяють об'єктивно оцінювати себе і надають

впевненості у власних силах.

Ви можете вибрати заняття за своїм темпераментом і здібностями. Є безліч способом вчитися і удосконалюватися - це і майстер-класи, і інформація в інтернеті, і безліч спеціальної літератури, це досвід наших мам і бабусь.

 Французький скульптор Огюст Роден вважав, що світ буде щасливий тільки тоді, коли у кожної людини буде душа художника. Інакше кажучи, коли кожен буде знаходити радість в своїй праці. 

Хенд мейд: создаем уникальные вещи своими руками (мастер-классы!)Щоб вибрати цікаві хенд мейд ідеї до душі і досягти в цій справі успіху, необхідно дізнатися які види ручної праці існують? Їх досить багато, зустрічаються заняття, відомі нам з самого дитинства, такі як шиття, в'язання, випалювання, але існують і досить екзотичні, що прийшли до нас з інших країн. Познайомившись з різними видами творчої діяльності, можна  вибрати справу до душі.

1.3. Перелік популярних видів хендмейд

Курсы Карвинг из овощей и фруктов » Образовательные курсы в Минске

 Карвінг – ( в перекладі з англійської – «різати, вирізати») — мистецтво художнього різьблення по овочах і фруктах, що зародилось багато років тому на Сході, й за тисячі років стало частиною національних традицій. Майстри карвінга передавали свої знання у спадок.

Батик — ТАЛАНТ Клуб

 Батик  це техніка розпису по тканині за допомогою воску та барвників, поширена особливо в Індонезії та на Філіппінах, а також у країнах Південно Східної та Східної Азії.

Витраж орнаментальный | Шаблоны витражей, Декоративные изделия из стекла,  Витражи

 Вітраж – прозорі картини та малюнки, що виконуються на склі або навіть зі скла. Використовується як прикраса дверей, вікон, ліхтарів.

 

Квілінг Горобина | Діти в місті Київ

 Квілінг – мистецтво виготовлення різноманітних композицій з тонких різнокольорових паперових стрічок, скручених по спіралі спеціальним способом.

 

 

Де купити нитки для в’язання, фото-1В’язання ( гачком та на спицях) –   процес виготовлення виробів   з безперервних ниток шляхом згинання їх у петлі й з'єднання петель одна з одною за допомогою нескладних інструментів вручну (в'язальний гачок, спиці, голка) або на спеціальній машині.

 

PDF Мышонок. FREE amigurumi crochet pattern. Бесплатный мастер-класс, схема  и описание… | Вязаный крючком кролик, Вязаные игрушки, Узоры для вязаных  головных уборов

 Амігурумі японське мистецтво в'язання на спицях або гачком маленьких м'яких звірят і людиноподібних істот.

 

 

Тюльпани восени? Можливо! (бісероплетіння) / Рукоділля Бісероплетіння – різновид декоративно-ужиткового мистецтва який полягає у  нанизуванні бісеру - маленьких скляних намистин різних форм, розмірів і кольорів на нитку чи інший матеріал. 

 

Пэчворк для начинающих: подборки мастер-классов, статей, публикаций о  рукоделии и творчестве | Журнал Ярмарки Мастеров Печворк (від англ. patchwork - ковдра, покривало, виріб із різнокольорових клаптів) – це клаптеве шиття, вид декоративно-ужиткового мистецтва. Вироби створюються за принципом мозаїки, коли при зшиванні різнокольорових клаптиків тканини утворюється єдине полотно з різноманітними візерунками, картинами і навіть фактурою.

шарики для моделирования | Оформление дня рождения воздушными шарами, Цветы  из воздушных шариков, Воздушные шары Твістінг – це створення різних фігурок і повітряних куль. Довгі кульки призначені спеціально для моделювання різних виробів. Виявляється, що історія твистинга йде своїм корінням в далекі-далекі часи. Ще ацтеки вдували в кишки тварин повітря, а потім робили з них різні фігурки.

Интересное занятие для детей и взрослых — декупаж по дереву с  использованием салфеток или специальной бумаги

 Декупаж (фр. від découper — «вирізати») — техніка декорування різних предметів, заснована на приєднанні малюнка, картини або орнаменту (зазвичай вирізаного) до предмета і подальшому покритті отриманої композиції лаком заради збереження, довговічності і особливого візуального ефекту. При виконанні роботи в даній техніці, спочатку вирізають надрукований малюнок на папері, а вже потім приклеюють його на виріб, який треба задекорувати.             

Виробництво мила ручної роботи як бізнес - з чого почати, як досягти успіху  в миловарінні, бізнес-план Мило ручної роботи – виготовлення домашнього мила давно знайшло своє місце серед інших видів хендмейд.

 

 

 

 

Как выбрать бумагу для скрапбукинга, все о бумаге для скрапбукинга:  плотность, назначение в блоге сайта «Мир Вышивки»Скрапбу́кінг, скрепбукінг (англ. Scrapbooking, від англ. Scrapbook: scrap — вирізка, book — книга, букв. «книга з вирізок») — вид рукодільного мистецтва, що полягає у виготовленні та оформленні сімейних або особистих фотоальбомів. Основна ідея скрапбукінгу — зберегти фотографії та інші пам'ятні речі про які-небудь події на тривалий термін для майбутніх поколінь.

Фелтинг или валяние из шерсти: с чего начать? Полезные советыФелтінг – техніка рукоділля, в результаті якої за допомогою спеціально підготовленої вовни створюються об’ємні іграшки, декоративні елементи та аксесуари, одяг.

Топиарий декоративный – заказать на Ярмарке Мастеров – 840ZLRU | Топиарии,  Москва | Топиар, Подарки, Работы

 Топіарій ( « дерево щастя» або « європейське дерево») – це прикраса з серії hand-made, яка представляє собою штучне, трохи фантастичне дерево. Воно являє собою декоративне рукодільні творіння, «посаджене» в квітковий горщик, з кроною круглої форми. Їх роблять різних розмірів та з будь-яких матеріалів.

 

 

Ярмарка Мастеров - ручная работа, handmade | Засушенные цветы, Картины,  ИскусствоОшибана – різновид флористики, виготовлення картин з природних матеріалів — листя, квітів, пуху.

 

 

 

Ниткова графіка - незвична техніка вишивання, що мало користується успіхом  у наших майстринь.Ниткова графіка (варіанти назви: ізонитка, зображення ниткою, нитяний дизайн) — графічна техніка отримання зображення на картоні чи іншому твердому матеріалі. Ниткову графіку також інколи називають ізографіка або вишивка на картоні

Браслеты для подружек невесты из атласных лент, декорированы бусной нитью.  Цветовая гамма: марсала фото 10188296 - Аксессуары от Юлии БрюхановойКандзаші – традиційна національна японська зачіска; цю назву також мають прикраси і засоби для укладання волосся. Зараз словом «кандзаші» називають ще і техніку виготовлення квітів із складених клаптиків тканини, яка традиційно називається цумамі-кандзаші, а також так називають самі квіти і вироби, що зроблені на основі такої техніки.

Что такое макраме и зачем ему учиться - Лайфхакер Макраме – мистецтво вузликового плетіння з товстих кручених ниток або шнурів.

 

Слюнявчик для малыша своими руками / Шитье, вязание для детей на спицах и  крючком с описанием / КлуКлу. Рукоделие - бисероплетение, квиллинг, вышивка  крестом, вязание Шиття – вид ручної праці. Являє собою створення на матеріалі (тканині, шкірі) стібків і швів за допомогою голки й ниток, волосінні тощо. Одна з найдавніших технологій виробництва, що виникла ще в кам'яній добі.

Ікебана - Культура Японії  Ікебана – традиційне мистецтво аранжування квітів у Японії: складання квіткових композицій з живих квітів, сухоцвітів, гілочок.

Гільйошування (випалювання по тканині): схеми, опис техніки, покрокова  інструкція

 Гільйошування – обробка виробів ажурним мереживом та виготовлення аплікацій випалюванням на тканині за допомогою спеціального апарату,   створення оригінальних малюнків та орнаментів.

Фурошики • Идеи для корпоратива, организация мероприятий и тимбилдингов.  Аренда аттракционов Фуросікі – це японська техніка складання тканини. Можна сказати, пластичне орігамі з тканини, використовується для створення упаковки для подарунків.

75 фото ідей світ дизайну своїми руками Світ – дизайн – це складання оригінальних композицій зі всіляких солодощів, найчастіше, з цукерок.

 

 

 

docx
Додано
17 грудня 2020
Переглядів
3544
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку