Матеріал до проведення козак - квесту

Про матеріал
У роботі представлений маршрутний лист команді, що приймає участь у квесті до Дня козацтва.
Перегляд файлу

logo.jpg                   

                                                         Kvest 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу козацький чайка в пнгМаршрутний лист     

для команди   «Нащадки  козаків»

Станція №1

Слово «гетьман», що прийшло до нас із польської мови, спершу означало тільки як командувач війська. Однак за декілька століть, овіяне димом битв і таємницями політичної боротьби, воно стало для українців яскравим символом козацької слави. Із появою в 70-х роках XVI ст. у Речі Посполитій реєстрового козацтва офіційною назвою ватажка козаків, які служили польській короні, став титул Гетьмана. А булава – його символом влади. Зберігачем цього символа виявився «гетьман» нашого села, резиденція якого знаходиться в центрі поселення. Ну що, здогадились хто це? Бажаю вам успіху знайти цю людину і заслужити булаву із  його рук.

P.S. Але, не забувайте про козацький пароль, без нього у вас нічого не вийде.

Картинки по запросу козацькі забави в пнг

Станція №2

Печатку з гербам носив на Січі суддя. Хранителем цього клейноду є відома вам людина чоловічої статі. Яка добре дбає про всіх вас. Його офіс знаходиться на першому поверсі між двома кабінетами. Завітайте, поспілкуйтесь, можливо й скарбниця ваша поважчає від трофею. В добру путь!!!

P.S. Якщо він відсутній, запитайте дружину.

Станція №3

Козаки були цінителями мистецтва. А які ви мистецтвознавці, перевіримо. На вас чекає картинна галерея, до якої потрапити зможете, як розгадаєте ребус. 

 ребусиребусиребусиребусиребусиребусиребусиребусиребусиребусиребусиребусиребуси

Станція №4

У нашому таборі завелися шпигуни. Щоб виявити їх, вам потрібно неабиякі зусилля, адже вони, як перевертні, то тварина, то особа іншої статі. Переконайтеся?

G:\Нова папка\завантаження (5).png

 

 

Станція №5

Козаки суворі воїни, загартовані в боях і морських походах, у вільний час любили співати, танцювати і слухати музику. Танцювали,бувало так, що ніхто у світі не зміг би їх перетанцювати: весь день гратиме музика,весь день і будуть танцювати, та ще й примовлятимуть: «Грай – грай! Ось як закину зараз ноги аж за спину, щоб весь світ подивився, який козак уродився». А як музика перестане грати – візьмуть у руки лавку, стануть один навпроти одного і знову танцюють. Головна Європейська площа нашого села  чекає на вас! Щасливої дороги!

Станція №6

Козацьких розвідників називали пластунами. Раптові набіги татар змушували бути завжди напоготові. Під час війни дуже цінними були відомості про вороже військо. Досвідчені козаки-розвідники дізнавалися, скільки там піхоти і кінноти, де стоять гармати, як підвозиться харч і багато іншого. Ця інформація давала змогу Війську Запорізькому завдати нищівного удару в найзручніший час і в потрібному місці. А тепер подивимося які ж з вас пластуни? Вам потрібно взяти в полон

G:\Нова папка\завантаження (6).png

Зважте, що козаки любили гроші. Вирішувати вам,брати  викуп чи полон?

Станція №7

З незапам’ятних часів в Україні козаки славились силою , спритністю, мали гостре несхибне око, розумні голови. Ось ми зараз і побачимо, а чи зможете ви претендувати на високе звання “козак” , чи прийняли б вас колись в Запорізьку Січ і чи можна вам довірити пошук козацьких скарбів. Якщо ви готові до випробувань, то погляньте на малюнок і зразу зрозумієте де вас чекають інструктори на козацьку естафету.  Не гайте часу! Вперед!    

Картинки по запросу козацькі забави в пнг

 

 

 

Станція №8

Свідомо виконувати свій благородний обов’язок з надання допомоги пораненним і хворим є невід’ємною частиною козацького смилосердя . Традиційно бажають « козацького здоров’я » , бо козаки тільки   хворіли хіба що від ран після бою або полону . Лікувались травами , молитвами . Ваш хорунжий пораннений після бою лежить біля високих ялин , що притулилися  до північной сторони земської школи  йому потрібно ваша домомога якщо його візьмуть у полон , то й прапор ваш  потрапить до ворога .

P. S. Надати пораненному першу домомогу і доставити до медпункту школи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
4 березня 2019
Переглядів
715
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку