Матеріал до теми «Горіння» 7 клас, Хімія Стихія вогонь з'являється і на пам'ятних та ювілейних монетах України серії "Знаки зодіаку"

Про матеріал

Бог вирішивши створити Світ, призвав 4 стихії

Стихія вогонь з'являється і на пам'ятних та ювілейних монетах України серії "Знаки зодіаку"

На аверсі монети із золота розміщено коло, діагонально поділене на сектори, які символізують чотири стихії: землю, повітря, воду, вогонь; у центрі кола – стилізоване зображення сонця.

Вого́нь у міфології найбільший добродій людства, справжній творець цивілізації, що дає світло і тепло, два головні джерела життя, із найдавніших часів був об'єктом культу і СИМВОЛОМ БОЖЕСЬКОЇ СИЛИ.

Перегляд файлу

Матеріал до теми «Горіння» 7 клас, Хімія

Бог вирішивши створити Світ, призвав 4 стихії

 

Стихія  вогонь з'являється  і на пам'ятних  та ювілейних  монетах  України серії   "Знаки зодіаку"

На аверсі монети із золота розміщено коло, діагонально поділене на сектори, які   символізують чотири стихії: землю, повітря, воду, вогонь; у центрі кола – стилізоване зображення сонця.

Вого́нь  у міфології найбільший добродій людства, справжній творець цивілізації, що дає світло і тепло, два головні джерела життя, із найдавніших часів був об'єктом культу і СИМВОЛОМ БОЖЕСЬКОЇ СИЛИ.

Юпі́тер – це родовий відмінок латинізованої вимови грецького імені Зевс, що виник через невміння італійців вимовляти грецький звук "з". Італьський бог неба з його атмосферними явищами — дощем, громом та блискавкою, творець достатку, врожайності, перемоги, зцілення; охоронець порядку, вірності, чистоти; верховний цар богів і людей.

Тому не дарма в різних міфологіях присутні “Боги Вогню”

Аґні— бог вогню в індуїзмі.

Гефе́стбог вогню та ковальства, на відміну від інших богів не цурався фізичної праці.

Перу́н — божество в давньоруській міфології, бог грози, грому і блискавки.

Також нам відома легенда про ПРОМЕТЕЯ

Промете́й допоміг Зевсові подолати титанів і здобути владу над світом. Під час суперечки про зменшення жертв богам став на бік людей, які жили надголодь і були безсилі проти могутніх олімпійців. Прометей поділив забитого бика на дві частини. В одну купу склав усе м'ясо й накрив шкурою тварини, а в другу — самі кістки, поклавши на них шматки жиру. Зевс, уведений в оману, вибрав купу, яка лисніла смачним жиром. Відтоді люди стали приносити в жертву богам кістки, тобто гіршу частину вбитої тварини, а самі їли м'ясо. Зевс розгнівався на людей і забрав у них вогонь, однак Прометей викрав вогонь з Олімпу і приніс його людям . Так людський рід було врятовано від голоду й холоду. Прометея за протидію богам Зевс звелів прикути до однієї із скель Кавказу і пробити йому списом груди. Щоранку на скелю сідав орел і гострим дзьобом рвав печінку.

                    Хочу сказати про образ огня і в літературі.   25 лютого  Ле́сі Украї́нкі виповнилося б 141 рік з дня народження,  вона використала цей образ у поемі «Лісова пісня». Перелісник забрав Мавку  у небуття

О, не журися за тіло!

                          Ясним, вогнем засвітилось воно,

                          чистим, палючим, як добре вино,

                          вільними іскрами вгору злетіло.

   Легкий, пухкий попілець

                          ляже, вернувшися, в рідну землицю, –

                          стане початком тоді мій кінець.

   Будуть приходити люди,

                          вбогі й багаті, веселі й сумні,

                          радощі й тугу нестимуть мені,

                          їм промовляти душа моя буде.

                                 Я обізвуся до них

                          шелестом тихим вербової гілки,

                          голосом ніжним тонкої сопілки,

                          смутними росами з вітів моїх.

Першим в історії правильно визначив явище горіння як процес з'єднання речовин із киснем видатний французький хімік Антуан-Лоран Лавуазьє

Горіння виникає за одночасної  наявності трьох основних складових

  На цьому "трикутнику вогню" заснована низка спеціальних заходів щодо запобігання пожежам і ґрунтуються способи ліквідації горіння.

         Подальшу розробку теорії процесів горіння вивчав академік М.М. Семенов, за що йому у 1956 р. було присвоєно Нобелівську премію.

Горіння – це фізико-хімічний процес  взаємодії горючої  речовини з киснем повітря,  внаслідок чого виділяється  тепло і випромінюється світло

Вого́нь —найбільший добродій людства:

Вогонь – опалює наші оселі ( за допомогою теплотехніки, і усі теплоелектростанції працюють  за принципом спалювання енергоносіїв)

Вогонь – допомагає у приготуванні їжі ( за принципом теплової обробки продуктів)

Вогонь – допомагає нам подорожувати по різним містам нашої планети Земля (усі двигуни автомобілів працюють за принципом внутрішнього згоряння)

Вогонь – допомагає нам на виробництві (виплавка металів, зварювання металевих конструкції, тощо…)

Вого́нь це і  найбільша небезпека людства, а саме

  • Лісових пожеж;
  • Техногенних катастроф ;
  • Пожежі та вибухів на підприємствах та в оселях, тощо …

Одна лиш іскорка єдина —

Вогонь із неї спалахнув.

І несподівано, раптово,

Без жалю серце поглинув.

Один лиш погляд і усмішка                                  

Як землетрус потрясли світ.

Але безжальная насмішка,

Мов повінь, наробила бід.

Та вітер віє, не стихає,

Життя, мов ураган, несе.

Новий вогонь вже роздуває

І землю заново трясе.

Знизити рівень пожежної небезпеки можна шляхом застосування негорючих матеріалів, обмеженням маси та об'єму горючих матеріалів і речовин, ізолюванням горючого середовища (наприклад, застосуванням ізольованих негорючих відсіків, кабін), вогнезахистом.

 Вогнезахист - це зниження рівня пожежної небезпеки матеріалів і конструкцій шляхом спеціальної обробки. Для такої обробки часто застосовують спеціальні речовини – антипірени

 

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бог вирішивши створити Світ, призвав 4 стихії

Номер слайду 2

Повітря Вода Земля Вогонь

Номер слайду 3

На аверсі монети із золота розміщено коло, діагонально поділене на сектори, які символізують чотири стихії: землю, повітря, воду, вогонь; у центрі кола – стилізоване зображення сонця. Пам'ятні та ювілейні монети України,серія "Знаки зодіаку"

Номер слайду 4

Вого́нь у міфології найбільший добродій людства, справжній творець цивілізації, що дає світло і тепло, два головні джерела життя, із найдавніших часів був об'єктом культу і СИМВОЛОМ БОЖЕСЬКОЇ СИЛИ. Юпі́тер – це родовий відмінок латинізованої вимови грецького імені Зевс, що виник через невміння італійців вимовляти грецький звук "з". Італьський бог неба з його атмосферними явищами — дощем, громом та блискавкою, творець достатку, врожайності, перемоги, зцілення; охоронець порядку, вірності, чистоти; верховний цар богів і людей.

Номер слайду 5

Тому не дарма в різних міфологіях присутні “Боги Вогню” Аґні (санскр. अग्नि, «вогонь») — бог вогню в індуїзмі, охоронець південно-східної частини світу. Гефе́ст (грец. Ήφαιστος, Hephaistos) — кульгавий син Зевса й Гери (за деякими переказами, син самої Гери), бог вогню та ковальства, на відміну від інших богів не цурався фізичної праці. Перу́н — божество в давньоруській язичницькій міфології, покровитель князя і дружини, ймовірно, бог війни. Також, судячи з лінгвістичних даних, бог-громовержець, бог грози, грому і блискавки.

Номер слайду 6

Також нам відома легенда про ПРОМЕТЕЯ Промете́й (грец. Προμηθεύς, лат. Prometheus — провидець) — у грецькій міфології віщий і добрий син титана Япета й німфи Клімени (варіанти: Асії, Феміди), брат Атаманта, Менетія та Епіметея, батько Девкаліона. Допоміг Зевсу подолати титанів і здобути владу над світом. Під час суперечки про зменшення жертв богам став на бік людей, які жили надголодь і були безсилі проти могутніх олімпійців. Прометей поділив забитого бика на дві частини. В одну купу склав усе м'ясо й накрив шкурою тварини, а в другу — самі кістки, поклавши на них шматки жиру. Зевс, уведений в оману, вибрав купу, яка лисніла смачним жиром. Відтоді люди стали приносити в жертву богам кістки, тобто гіршу частину вбитої тварини, а самі їли м'ясо. Зевс розгнівався на людей і забрав у них вогонь, однак Прометей викрав вогонь з Олімпу і приніс його людям у тростинці. Так людський рід було врятовано від голоду й холоду. Прометея за протидію богам Зевс звелів прикути до однієї із скель Кавказу і пробити йому списом груди. Щоранку на скелю сідав орел і гострим дзьобом рвав печінку.

Номер слайду 7

О, не журися за тіло! Ясним, вогнем засвітилось воно, чистим, палючим, як добре вино, вільними іскрами вгору злетіло. Легкий, пухкий попілець ляже, вернувшися, в рідну землицю, – стане початком тоді мій кінець. Будуть приходити люди, вбогі й багаті, веселі й сумні, радощі й тугу нестимуть мені, їм промовляти душа моя буде. Я обізвуся до них шелестом тихим вербової гілки, голосом ніжним тонкої сопілки, смутними росами з вітів моїх. Ле́ся Украї́нка 13 (25) лютого 1871 - 19 липня (1 серпня) 1913

Номер слайду 8

Першим в історії правильно визначив явище горіння як процес з'єднання речовин із киснем видатний французький хімік Антуан-Лоран Лавуазьє (1743 - 1794). Горіння виникає за одночасної наявності трьох основних складових Умови виникнення горіння ("трикутник вогню"). На цьому "трикутнику вогню" заснована низка спеціальних заходів щодо запобігання пожежам і ґрунтуються способи ліквідації горіння.

Номер слайду 9

Подальшу розробку теорії процесів горіння вивчав академік М.М. Семенов, за що йому у 1956 р. було присвоєно Нобелівську премію. Семенов(праворуч) і Капіца(зліва) Мико́ла Микола́йович Семе́нов 3 (15 квітня) 1896— 25 вересня 1986 радянський хімік - фізик, один із засновників хімічної фізики, єдиний радянський лауреат Нобелівської премії з хімії (отримав в 1956 році спільно з Сирілом Хиншелвудом).

Номер слайду 10

Фізико-хімічні властивості вогню Горіння – це фізико-хімічний процес взаємодії горючої речовини з киснем повітря, внаслідок чого виділяється тепло і випромінюється світло.

Номер слайду 11

Вого́нь — як найбільший добродій людства: Вогонь – опалює наші оселі ( за допомогою теплотехніки, усі теплоелектростанції працюють за принципом спалювання енергоносіїв) Вогонь – допомагає у приготуванні їжі ( за принципом теплової обробки продуктів) Вогонь – допомагає нам подорожувати по різним містам нашої планети Земля (усі двигуни автомобілів працюють за принципом внутрішнього згоряння) Вогонь – допомагає нам на виробництві (виплавка металів, зварювання металевих конструкцій, тощо…)

Номер слайду 12

Вого́нь — як найбільша небезпека людства Необережне поводження з вогнем призводить до великих небезпек: Лісових пожеж; Техногенних катастроф ; Пожеж та вибухів на підприємствах та в оселях, тощо …

Номер слайду 13

Знизити рівень пожежної небезпеки можна шляхом застосування негорючих матеріалів, обмеженням маси та об'єму горючих матеріалів і речовин, ізолюванням горючого середовища (наприклад, застосуванням ізольованих негорючих відсіків, кабін), вогнезахистом. Вогнезахист - це зниження рівня пожежної небезпеки матеріалів і конструкцій шляхом спеціальної обробки. Для такої обробки часто застосовують спеціальні речовини - антипірени Нанесення антипірену на деревину

Номер слайду 14

Перегляд файлу

В езотериці відомо 4 стихії: земля, вода, повітря, вогонь і квінтесенція, тобто 5-я стихія - їх субстанція: ефір. Вони мають такі назви, хоча в фізиці було б правильніше назвати їх твердим, рідким, газоподібним і плазмовим станами речовини, а квінтесенцію - вакуумом (е / м і гравітаційним полем). Але в умовах Землі (як планети) основні (що пригнічують) частки твердого, рідкого, газоподібного і плазмового станів припадають саме на землю (як грунт), воду, повітря і вогонь.

Ефір до сих пір не зіставляється з вакуумом, тому що середньовічний механістичний ефір себе скомпрометував, а модель релятивістського ефіру до сих пір не затребувана за спиною теорії поля, в основі якої - формалізм квантування (до того ж, вторинного! Ніхто не може пояснити, чому це працює , так само, як і «протез» перенормировки) і статистична (Копенгагенська) інтерпретація квантової механіки.

На відміну від фізики, езотерика знає (хоча не може пояснити і точно описати), що через вакуум-ефір всі чотири стихії піддаються управлінню за допомогою інформаційних технологій. У «Смарагдової скрижалі» Гермеса зашифрований ключ до цих технологій, в «Йога-Сутра» Патанджалі описані інструкції для йогів, які опанували ключем, для отримання конкретних ефектів від цих технологій (вважається, що для освоєння ключа і базису цих технологій йогу потрібно 300 років, тобто за одне життя з нуля освоїти неможливо. Наприклад, сказане про «Йога-сутри», як про інструкції, продемонстровано в перекладі А. Фалькова та ін. Є збірник 16 перекладів «Йога-сутри» (www.e-puzzle .ru)).

Управління Стихіями, як один з видів тотального управління фізичним світом використовується не тільки єдиною системою управління Планетою, але і доступно людям, спеціально підготовленим для більш досконалого участі в складних процесах на Землі. Тут не маються на увазі шаманство шарлатани (свідомі і несвідомі). Вони частково можуть брати участь в цих процесах, але як сліпі виконавці специфічних завдань в нашій цивілізації. Звичайно, різні «Заклинання» і інші Магічні ритуали діють на стихії опосередковано, тобто таких безпосередніх важелів не існує, але деякі службові програми Єдиної Інформаційної Системи прослуховують благання цих шаманів і з деяких причин частково виконують їх. Складають свій специфічний «Словник» спілкування з різними релігійними конфесіями, підтримуючи їх ретельно системи (Формування Біблійного укладу, який став законом життя і навіть культури багатьох народів рясніє такими прикладами).

Звичайно, тут не передбачається перерахування конкретних правил, як змусити Стихії підкорятися людині, але загальні правила є. По-перше, будь-яке управління через інформаційні технології передбачає діалогову форму. По-друге, ієрархічна структура Єдиної Інформаційної системи передбачає можливість управляти на різних рівнях, а значить і з різними можливостями і результатами. У міру освоєння все більш складних рівнів, людина безмежно вдосконалюється.

Які ж можливості цього управління. По-перше все ми з дитинства беремо участь в найпростіших формах управління стихіями. Наше тіло - це конгломерат з усіх чотирьох стихій і ми вчимося беззаперечно підкоряти його нашої волі. Одночасно розвивається і наша воля. Кажуть, що йоги відрізняються від простих людей тим, що люди вміють управляти тільки своїм тілом, а йоги - і оточуючими їх іншими тілами силою тієї ж думки. Природа і того, і іншого - одна.

Управління стихією повітря дозволяє управляти не тільки погодою. Саме ця стихія бере участь в явищах ходіння по квітам і по воді. За допомогою стихії повітря людина може пересувати великі тяжкості і літати зусиллям думки. Звичайно, ніяка енергія людини при цьому не бере участь. Для цього використовується внутрішня енергія повітря, а думка їй лише управляє. (Йог при цьому повинен перебувати в стані самадхі). Всі ми спостерігали літнього дня в тиху ясну погоду в поле несподівана поява маленьких вихорів, які, як пустотливі діти подовгу петляють навколо, ганяючи хмарки пилу. Подібна природа і у смерчу, і у урагану, тільки в іншому масштабі. Вважається, що для зручності управління Стихією Повітря, система управління ним виділяє самостійні численні найпростіші програми - драйвери, які традиційно називаються сильфами.

Аналогічно, подібні найпростіші механізми Стихії Води називаються Ундіна, Стихії Вогню - саламандра, а Стихії Землі - Гномами.

Управління Стихією Води дозволяє створювати течії, а спільно зі стихією Повітря формувати циклони і антициклони. Стихії дозволяють змінювати температуру будь-якого середовища за рахунок її внутрішньої енергії, що є потужним важелем різкої зміни погоди (під внутрішньою енергією розуміється не тільки традиційна внутрішня енергія газів, рідин і твердих тіл, але і енергія холодного ядерного синтезу і розпаду і енергія розпаду протонів і анігіляція що виникають при цьому електрон - позитронного пар).

Стихія Вогню нам мало відома. Хіба тільки - за хімічним горіння. Але кульові блискавки для нас до сих пір - загадка. Навіть причини звичайних пожеж нами оцінюються неправильно. Це пов'язано з тим, що основна маса стихії вогню знаходиться глибоко під землею. А холодний ядерний синтез - на початковій стадії вивчення.

Земля, тобто все тверде кристалічна і аморфне, кероване через «гномів», здатне до контрольованих деформацій в неймовірно великих межах. Земля для падіння з великої висоти здатна виявитися «пухової» або повністю пропустити крізь себе будь-яке тверде тіло (Проходження крізь стіну і явище телепортації).

Знаки Зодіаку являють собою єдине ціле, але і в них є поділ - стихії. Прояв однієї з чотирьох стихій світобудови (землі, повітря, вогню і води) несе в собі кожен знак. Земля - ​​це наше тіло і його фізичні потреби. Стихією Повітря представлена ​​інтелектуальна діяльність. Вогонь в кожній людині виражається в основний рисі характеру, в спрямованості його духу і прагнення. Вода - це уособлення наших бажань, душевних і емоційних реакції на оточення. Знання своєї провідної стихії допоможе вам вибудувати взаємини з оточуючими і краще зрозуміти себе.

zip
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
26 листопада 2018
Переглядів
1526
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку