Матеріал до уроку астрономії "Всесвітній тиждень космосу"

Про матеріал
Матеріали даного уроку будуть корисні для учнів і студентів, які цікавляться довідковим матеріалом з астрономії, а також можуть зацікавити вчителів, керівників гуртків, викладачів.
Перегляд файлу

6 грудня 1999 р. Генеральна Асамблея ООН проголосила період з 4 до 10 жовтня Всесвітнім тижнем космосу з тим, щоб відзначати той внесок, який робить космічна наука та техніка у поліпшення добробуту людини.

      Було прийнято рішення встановити Всесвітній тиждень космосу, включивши у нього дві важливі дати в історії освоєння космосу - 4 жовтня 1957 р., коли СРСР вперше в світі здійснив запуск першого штучного супутника Землі,

Його запустили о  10-29 за московським часом в Радянському Союзі запущено перший у світі штучний супутник Землі, який за 92 дні, здійснив 1440 обертів, а його радіопередавачі працювали протягом двох тижнів після старту і В січні 1958 року супутник почав відхилятись від орбіти і, очевидно, увійшовши в земну атмосферу, згорів.

 10 жовтня,  вступив в силу Договір про принципи діяльності держав з дослідження та використання космічного простору. Є основою міжнародного космічного права. Договір підписали Сполучені Штати Америки, Велика Британія і Радянський Союз 27 січня 1967 року, набув чинності 10 жовтня 1967 року. Станом на жовтень 2017 року 100 країн є державами-учасницями Договору,

Договір про космос визначає основні правові рамки міжнародного космічного права. Серед принципів, заборона для держав-учасниць розміщення ядерної зброї або будь-якої іншої зброї масового знищення на орбіті Землі, установки її на Місяці або будь-якому іншому небесному тілі, або на станції в космічному просторі.

Цей договір обмежує використання Місяця та інших небесних тіл тільки в мирних цілях і прямо забороняє їх використання для випробування будь-якого роду зброї, проведення військових маневрів або створення військових баз, споруд і укріплень.

     Всесвітній тиждень космосу – це міжнародне святкування космосу. Впродовж Всесвітнього тижня космосу заходи та освітницькі програми проводяться по всьому світу, а також в інтернеті, просвіщаючи публіку щодо космосу.

docx
До підручника
Астрономія (рівень стандарту) 11 клас (Головко М.В., Коваль В.С., Крячко І.П.)
Додано
29 липня 2019
Переглядів
553
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку