Матеріал до уроку хімії в 7 класі "Поняття про оксиди, окиснення "

Про матеріал

Матеріал до уроку хімії в 7 класі "Поняття про оксиди, окиснення ". Містить завдання на визначення оксидів за формулою, пояснення про швидкість окиснення, умови виникнення та припинення горіння, задачі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

1 Поняття про оксиди, окиснення (горіння, повільне окиснення, дихання).7 клас

Номер слайду 2

2 Що спільного в написанні цих формул?Na2 O Ca. O Al2 O3 CO2 P2 O5 SO3 Fe2 O3 Si. O2

Номер слайду 3

3 Вони побудовані з двох елементів: перший – певний елемент, другий - Оксиген. Ех. Oу. Сполуки, що мають схожу будову, виділяють в окремий клас -оксиди

Номер слайду 4

4 Визначте в переліку формули оксидів: Na. OН Ca. O СН4 Al2 O3 Н2 CO3 P2 O5 Н2 SO3 Fe2 O3 Fe(OH)3 Si. O2 Сформулюйте правило, за яким ви це робили

Номер слайду 5

5 Окиснення, зокрема - це реакції сполучення кисню з простими і складними речовинами. Ці реакції відбуваються з різними швидкостями. Якщо реакції окиснення проходять швидко і супроводжуються виділенням значної кількості тепла і світла (полум'я), їх називають реакціями горіння, або просто горінням. Повільно відбуваються тління, гниття і дихання.

Номер слайду 6

6 Повільне окиснення (дихання, гниття)Горіння Вибух Окиснення(в залежності від швидкості)

Номер слайду 7

Умови виникнення й припинення горіння. Щоб запалити речовину в повітрі, треба спочатку її нагріти до певної температури — температури займання. У різних речовин вона різна. Деревина займається за температури майже 270 °С, вугілля — близько 350 °С, а білий фосфор — близько 40 °С. Якщо кисень має доступ до речовини, що загорілася, вона продовжує горіти, оскільки теплота, що виділяється, підтримує температуру речовини, вищу від температури її займання. Назвіть умови припинення горіння.

Номер слайду 8

Складіть формули оксидів: Купруму(ІІ), Вольфраму(VІ), Літію(І), Селену(IV), Ванадію(V)Обчисли масові частки елементів у бор(ІІІ) оксиді. Аналізом установлено, що в цинковій руді масова частка цинк сульфіду Zn. S становить 38,8 %. Яку масу цинку можна добути з 1 т руди (втратами виробництва знехтувати)? Ферум оксид масою 40 г містить 28 г Феруму і 12 г Оксигену. Яка формула цього оксиду?Завдання:

Номер слайду 9

9 Дякую за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кирнас Ніна
    Цікавий матеріал до уроку
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
2 січня 2018
Переглядів
6074
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку