Матеріал до уроку "Кольорова українська мова"

Про матеріал
Кольорову методику можна застосовувати і на уроках української мови. Творчість вчителя – невичерпне джерело, тому завжди можна винайти цікаві завдання використавши кольори. Гучко Людмила Іванівна та Борсук Тетяна Василівна. Нетішинський НВК. Хмельницька область.
Перегляд файлу

 

Кольорову методику можна застосовувати і на уроках української мови. Творчість вчителя – невичерпне джерело, тому завжди можна винайти цікаві завдання використавши кольори.

 

1.-Напишіть диктант. Виділіть синім кольором слова зі звуком [н] і голубим кольором слова зі звуком [н’].

 

Долоня, нарада, ніж, нікель, нюх, півень, лінія, нектар, лінійка, номер, нога, новина, ніготь, Наталка, весна, ланка, стіна, диван, насіння, нитка.

 

2. Пригадайте імена і прізвища учнів свого класу, у яких є звук [д]. Запишіть їх у зошиті виділивши букву [д] в іменах синім квадратом, у прізвищах-голубим квадратом.

 

3. Назвіть музичні інструменти, у назвах яких є склад ба. Складіть речення з цими словами і запишіть їх; підкресліть слова із буквою б синім кольором.

 

 

 

 

 

 

4. Переставляючи склади, прочитайте слова. Складіть з ними словосполучення і запишіть у зошиті. Букву ч підкресліть коричневим кольором.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

5. Прочитайте слова змінивши послідовність складів. Складіть з утвореними словами речення і запишіть їх у зошиті. Букви т і ш підкресліть відповідним кольором (синім та голубим).

 

                                      

 

 

 

                                  

                                     

 

                        

                       

docx
Додав(-ла)
Гучко Людмила
Додано
6 лютого 2020
Переглядів
602
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку