Матеріал до уроку на тему «MEALS IN BRITAIN »

Про матеріал
З 1970-х pp. у британських смаках щодо їжі відбулася зміна. Люди були поінформовані докторами, експертами зі здоров’я й урядовими рекламами про те, що потрібно їсти менше жиру й більше грубої їжі.
Перегляд файлу

MEALS IN BRITAIN (1)

 

Since the 1970’s eating habits in Britain have undergone a change. People have been encouraged by doctors, health experts and government advertisements to eat less fat and more fibre. Fat is believed to be one of the major causes of obesity and heart disease. Forty per cent of adults in Britain are overweight and Britain has one of the highest death rates due to cardiovascular disease in the world. Britons have also become more aware of calories, the energy value of food. Some people count the number of calories they eat every day, so that they can try to take in fewer calories and lose weight. Food manufactures have started to help the general public to make more informed choices about what they eat.

, So the traditional British breakfast is bacon, eggs or sausages, preceded by fruit and followed by toasts. Britons may eat this breakfast at weekends or on special occasions but prefer a smaller and healthier meal to start a day. Lunch is a light meal and is eaten at school or work. Lunch takes 30-40 minutes. Dinner is usually the main meal of the day and consists of two courses.

In recent years, foreign foods have become a regular part of the British diet. Indian and Chinese dishes are particularly popular for evening meals. Take-aways became extremely popular in the 1980’s. The traditional British take-away is fish and chips eaten with salt and vinegar and served in an old newspaper.

The British are famous for their love of sweet things and afternoon tea with sandwiches; scones, jam and several kinds of cake, was once a traditional custom. Most working people don’t have tea as an afternoon «meal», but they do have a short break in the middle of the afternoon for a cup of tea. Tea is often also drunk with lunch and dinner.

 

QUESTIONS

1. Eating habits in Britain have undergone a change, haven’t they?

2. Why do some of people count the number of calories they eat?

3. What is the traditional British breakfast?

4. What do the British have for the main meal of the day?

5. What are Britons famous for?

 

VOCABULARY

fat — жир

fibre — груба їжа

obesity — ожиріння

cardiovascular disease — серцево-судинне захворювання

to be aware of — бути обізнаним

vinegar — оцет

scone корж

 

ЇЖА В БРИТАНІЇ (1)

 

З 1970-х pp. у британських смаках щодо їжі відбулася зміна. Люди були поінформовані докторами, експертами зі здоров’я й урядовими рекламами про те, що потрібно їсти менше жиру й більше грубої їжі. Жир вважається однією із найголовніших причин ожиріння і захворювань серця. 40 % дорослих у Британії мають надлишкову вагу, і в Британії один з найвищих у світі показників смертності через серцево-судинні захворювання. Британці стали більш обізнаними у питаннях щодо калорійності й енергетичної цінності їжі. Деякі люди підраховують кількість калорій, які вони з’їдають за день, одержуючи можливість уживати менше калорій і скинути вагу. Харчові підприємства почали допомагати публіці стати більш обізнаною щодо того, що вона їсть.

Традиційний англійський сніданок складається з бекону, яєць і сосисок, яким передують фрукти, потім звичайно їдять тости. Але британці їдять такий сніданок по вихідних або в особливих випадках; вони все-таки воліють починати день з меншої кількості більш здорової їжі. Ленч — як правило, легка їжа, і їдять її в школі або на роботі. Ленч займає 30-40 хвилин. Обід — основний прийом їжі дня і складається він із двох страв — м’яса або риби з овочами, за якими йдуть десерт або пудинг.

За останні роки закордонна кухня стала невід’ємною частиною британського столу. Індійські, італійські та китайські страви особливо популярні як вечеря. їжа, яку продають на винос, стала дуже розповсюдженою в 1980-х pp. Традиційна англійська їжа, яку відпускають додому, — це риба і чіпси, які їдять із сіллю й оцтом, поклавши на стару газету.

Англійці відомі своєю любов’ю до солодощів та денного чаю з бутербродами; корж, джем і кілька видів тістечок були раніше традиційними. Більшості працюючих людей чай не замінює обід, але в них є маленька перерва в середині дня на чашечку чаю. Чай також п’ють за ленчем й обідом.

 

doc
Додано
19 липня 2020
Переглядів
289
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку