Матеріал до уроку на тему «VINCENT VAN GOGH»

Про матеріал
Вінсент Ван Гог народився в Голландії в 1853 р. Перед тим як стати художником, він був учителем. Він почав малювати у віці 27 років. У 1886 р. він виїхав з Голландії і приєднався до свого брата Тео, який жив у Парижі. Тут були написані найкращі з його картин.
Перегляд файлу

VINCENT VAN GOGH

Vincent Van Gogh was born in Holland in 1853. Before becoming a painter he was a teacher. He started painting when he was twenty-seven. In 1886 he left Holland and joined his young brother Theo, who lived in Paris. Here he painted some of his most famous pictures. After living there for two years he moved to the South of France, because the climate was warmer there.

But Van Gogh was mentally ill. During one of his fits of madness he attacked his friend, the artist Paul Gaugin. In another fit of madness, he cut off part of his own ear. Eventually he went into a mental hospital but he didn't get any better. Finally, on Sunday 27th duly 1'890, in the small village Vincent Van Gogh took a gun. He went into a cornfield and shot himself. Thirty-six hours later Van Gogh died in his brother's arms. His last words were: «I hope I did it properly».Nobody has ever painted cornfields or sunflowers like Van Gogh. His paintings are full of colour and sunlight. Today his paintings are worth millions of pounds but in his lifetime he only sold one.

QUESTIONS

1.    When was Van Gogh born?           

2.    Was he a teacher before becoming a painter?

3.    Why did he leave Paris?               

4.    Was Van Gogh mentally ill?

5.    How many paintings did he sell during lifetime?

 

VOCABULARY

to cut off відрізати

to join приєднуватися

gun — рушниця

sunflower — соняшник

ВІНСЕНТ ВАН ГОГ

Вінсент Ван Гог народився в Голландії в 1853 р. Перед тим як стати художником, він був учителем. Він почав малювати у віці 27 років. У 1886 р. він виїхав з Голландії і приєднався до свого брата Тео, який жив у Парижі. Тут були написані найкращі з його картин. Проживши тут два роки, він переїхав у південну Францію, тому що клімат там був теплішим.

Але Ван Гог був душевнохворим. Під час одного з нападів божевілля він накинувся на друга, художника Поля Гогена. Під час іншого нападу він відрізав собі частину вуха. Зрештою, він потрапив у лікарню для душевнохворих, але стан його не покращився. У результаті 27 липня 1890 р. в маленькому селі Вінсент Ван Гог узяв рушницю, вийшов у кукурудзяне поле і застрелився. Через 36 годин Ван Гог помер у брата на руках. Його останні слова були такі: «Я сподіваюся, що зробив правильно». Ніхто не малював так кукурудзяні поля і соняшники, як Ван Гог. Його картини сповнені фарб і сонячного світла. Сьогодні його картини коштують мільйони фунтів, але за життя він продав лише одну.

 

doc
Додано
30 травня 2020
Переглядів
294
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку