Матеріал до уроку "Рівняння" для учнів 5 класу

Про матеріал
Даний матеріал стане у нагоді при вивченні теми "Рівняння", коли учні вчаться складати рівняння до задач. Умови задач взято з підручників «Математика 5 клас» Істер О. С., «Математика 5 клас» Мерзляк А. Г., «Довідничок-помічничок (посібник для учнів 5 класу)» Олійник Л.
Перегляд файлу

Розв’яжи задачу, склавши рівняння

(умови задач взято з підручників «Математика 5 клас» Істер О. С., «Математика 5 клас» Мерзляк А. Г., «Довідничок-помічничок (посібник для учнів 5 класу)» Олійник Л.

1. Задумали число. Якщо до цього числа додати число 18 і від знайденої суми відняти 36, то одержимо 143. Знайти задумане число.

2. У двох сувоях 135 м сукна. У другому сувої на 21 м сукна більше, ніж у першому. Скільки сукна в кожному сувої?

3. Перше число у 7 разів більше від другого, а третє утричі більше від другого. Знайди ці числа, якщо їх сума дорівнює 253.

4. Сестрі та братові разом 24 роки. Брат старший від сестри на 6 років. Скільки років кожному з них?

5. Одне з чисел у 7 разів більше від іншого. Знайди ці числа, якщо їх різниця дорівнює 312.

6. Було 80 м тканини. З неї пошили кілька платтів та ще 24 м витратили на костюми. Після цього залишилося 36 м тканини. Скільки метрів тканини пішло на плаття?

7. У бензобаку був бензин. Під час поїздки витратили 42 л бензину. Після того як у бензобак долили 37 л, у ньому стало 40 л. Скільки літрів бензину було в бензобаку спочатку?

8. Оля прочитала книжку, у якій 90 сторінок, за два дні, причому за перший день вона прочитала вдвічі більше сторінок, ніж за другий. Скільки сторінок прочитала Оля за перший день і скільки – за другий?

9. Тетянка задумала число. Якщо це число зменшити в 5 разів і від результату відняти 27, то отримаємо 13. Яке число задумала Тетянка?

10. Оленка задумала число. Якщо до цього числа додати 43 і отриману суму відняти від числа 96, то одержимо 25. Яке число задумала Оленка?

11. У Буратіно було 74 сольдо. Після того як він купив собі підручники для школи, тато Карло дав йому 25 сольдо. Тоді у Буратіно стало 68 сольдо. Скільки сольдо витратив Буратіно на підручники?

12. Івасик задумав число. Якщо до цього числа додати 27 і від отриманої суми відняти 14, то одержимо число 36. Яке число задумав Івасик?

13. Бабуся спекла 60 пиріжків. Частину пиріжків вона віддала сусідам, а 20 пиріжками пригостила онуків. Після цього в неї залишилось 28 пиріжків. Скільки пиріжків бабуся віддала сусідам?

doc
Додано
14 лютого 2021
Переглядів
488
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку