Матеріал до уроку я досліджую світ що таке дотик.

Про матеріал
Матеріал до уроку я досліджую світ для учнів початкової школи на тему: " Що таке дотик". Сприяє формуванню наукового світогляду. Розвиває мовлення, увагу, спостережливість, активність і самостійність учнів, способи пізнавальної діяльності.
Перегляд файлу

Що таке дотик?

 

Завдяки дотикові, просто доторкнувшись предмета, ти можеш багато дечого розповісти про нього . У шкірі міститься безліч сенсорних рецепторів, які реагують на дотик, холод, біль, тепло і т.д. Деякі рецептори реагують на най не значніші зміни середовища, а іншим для реакції потрібен сильніший вплив. Мозок  збирає імпульси рецепторів і формує наші відчуття.

 

Яка частина тіла найменш чутлива?

 

Спина – одна з найменш чутливих до дотику частина тіла.

 

Чому смак такий важливий?

 

Неприємні смакові відчуття попереджають, що їжа неякісна чи отруйна. Організм потребує здорової їжі, а приємний смак викликає бажання її з`їсти.

 

Як сліпі люди бачать за допомогою дотику?

 

Сліпі люди можуть розповісти про предмет, помацавши його. На вулиці для визначення дороги вони використовують білий кийок. Сліпі за допомогою дотику можуть читати книжки, написані спеціальним шрифтом Брайля, торкаючись кінчиками пальців опуклих точок, які означають літери і слова.

 

Яка частина тіла найчутливіша до дотику?

 

Будь – яка частина тіла, що містить велику кількість чуттєвих рецепторів, чутлива до дотику. Найсильніше реагують на дотик губи, язик, кінчики пальців, підошви ніг.

 

Яка частина тіла дужче за інші відчуває тепло?

 

Лікті рук і ступні ніг, а також губи і язик більш чутливі до тепла, ніж інші частини тіла.  Мабуть , не раз занурюючись у ванну , ти помічав, що для ніг вода здається набагато гарячішаю, ніж для рук.

 

Чому один смак нам подобається більше ніж інший?

 

Багато людей віддає перевагу солодкому чи злегка солоному смаку. Але можна легко звикнути до більшої кількості солі чи цукру. Чи подобається тобі їжа , залежить і від того , звик ти до неї чи ні.

docx
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
831
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку