Матеріал до уроку з предмету я досліджую світ. Що таке Сонце.

Про матеріал
Матеріал до уроку з предмету я досліджую світ для учнів початкової школи на тему: " Що таке Сонце?". Сприяє формуванню наукового світогляду. Розвиває мовлення, увагу, спостережливість, активність і самостійність учнів, способи пізнавальної діяльності.
Перегляд файлу

Що таке Сонце?

Сонце - звичайна зоря, яких у Всесвіті безліч. Воно утворилося з газу, що залишився на місяці вибуху більшої зорі. Сьогодні, в час своєї зрілості, Сонце випромінює рівне жовте світло та постійно дає Землі тепло. Разом з тим воно випромінює смертельно небезпечні гамма, рентгенівські, інфрачервоні, ультрафіолетові промені та радіохвилі. На щастя, атмосфера і магнітне поле Землі надійно захищають людей від цього шкідливого проміння.

Що таке Сонячне затемнення?

Сонячне затемнення відбувається тоді, коли Місяць проходить між Сонцем і Землею, відкидаючи на Землю тінь завширшки в сотні кілометрів.

Яке завбільшки Сонце?

Сонце- зоря середнього розміру діаметром 1392000км. Воно важить трохи менше за 2000 трильйонів тонн.

Яка температура Сонця?

На поверхні Сонця температура досягає 6000 градусів Цельсія. За такої температури плавиться будь - яка речовина. Але ядро Сонця в тисячі разів гарячіше- понад 16 мільйонів градусів Цельсія.

Чому Сонце світить?

Сонячне тепло виділяється внаслідок ядерних реакцій. Всередині Сонця великий тиск змушує ядра атомів водню об'єднуватись, утворюючи атоми гелію. При цьому вивільняється величезна кількість ядерної енергії.

docx
Додано
4 грудня 2021
Переглядів
2599
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку