Матеріали для роботи з дошкільниками середнього та старшого дошкільного віку "Етикет для малят"

Про матеріал

«Етикет для малят»

(Авторські художні матеріали з питань морального виховання дошкільника)

Кожна родина мріє про лагідну та чемну, виховану та добру дитину. Кожен педагог-дошкільник, підбираючи «ключики» до дитячих сердець, формує у малюків моральні цінності та християнські чесноти. Цей процес тривалий і складний. Він вимагає щоденної наполегливої праці та індивідуального підходу до кожної дитини для того, щоб успішно закласти моральний фундамент зростання маленької Людини.

Одним із важливих аспектів морального виховання є навчання дітей правил етикету, усвідомлене розуміння дошкільнятами важливості їх дотримання, мотивація до чемної поведінки. Формуючи життєву компетентність малюка, в основі якої лежать товариськість, доброзичливість, гостинність, милосердя, любов та співчуття, педагог збагачує наочно-чуттєві уявлення дитини про моральні якості, вчить розрізняти добро і зло, позитивні та негативні вчинки, вміння давати їм оцінку та спонукає дотриманню дітьми правил етикету в повсякденному житті. Поле діяльності з цих питань надзвичайно широке, шляхи для творчості – неозорі.

Бажаю педагогам-дошкільникам успіхів та натхнення у цій відповідальній та нелегкій справі – процесі становлення дитячої особистості майбутніх громадян України. Пропоную для роботи творчих педагогів авторські художні твори.

pdf
Додано
11 березня 2018
Переглядів
978
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку