Матеріали до виховної години Рік незламності

Про матеріал
матеріал до виховної годинидо річниці широкомасштабного вторгнення в Україну
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

24 лютого виповнюється 365 днів від початку злочинногоповномасштабноговторгнення російської федерації в Україну. Цей напад став кульмінацієюзагарбницької війни, яку було розпочато проти України 9 років тому зокупації Криму у 2014 році.

Номер слайду 3

За рік, що минув від повномасштабного вторгнення, Український народпродемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості,кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

Номер слайду 4

Метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу. російська держава й ідеологія рашизму, яку сповідує російський політикум, офіційно заперечуютьіснування українців як окремої нації, а ті, хто не погоджуються з цим,підлягають фізичному знищенню.

Номер слайду 5

Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терориствдається до варварських обстрілів українських міст та критичноїінфраструктури. Більшість ракетних атак були націлені на цивільні об’єкти. Руйнуючи нашу енергетику, російські терористи прагнуть спричинити в. Україні гуманітарну катастрофу та суспільний хаос, знищити економіку тапозбавити міста життя. Повномасштабний напад пришвидшив консолідацію української нації. Національна єдність стала основою успішного спротиву. Наступ військ рфвдалося зупинити завдяки спільним зусиллям українців, які стали на захистдержави в лавах Збройних сил України, Національної гвардії України тамасового волонтерського руху.

Номер слайду 6

Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання. Українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свійєвропейський вибір, свої ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу. Ми вдячні союзникам за потужну військову, політичну, економічну, фінансовута гуманітарну підтримку. Втім, для остаточної перемоги Україна потребуєще консолідованішої допомоги, передусім – у військовій сфері.

Номер слайду 7

Повномасштабне вторгнення. Етапи(за матеріалами Генерального штабу ЗСУ)І етап: 24 лютого – квітень 2022 року

Номер слайду 8

24 лютого 2022 року близько 4-ї години президент рфоголосив про початок «спеціальної воєнної операції», метою якої він назвав «демілітаризацію і денацифікацію України». За кілька хвилин російські ракети атакували українські аеродроми та військові об’єкти по всій Україні, почалося відкрите збройне вторгнення росіян із території Білорусі та тимчасовоокупованого Криму. Російсько-українська війна, розпочата рф у 2014-му,перейшла в нову гостру фазу. Повномасштабне вторгнення військ противника до України велосябагатьма напрямками, внаслідок чого сформувалося кілька операційних зон: Північно-Західна, Східна та Південно-Західна.

Номер слайду 9

II етап: травень – серпень 2022 року. Після провалу первинного задуму щодо швидкого прориву та захоплення України, противник перегрупував війська та продовжив наступ на кількох напрямках. Сили оборони України перейшли до стабілізаційних заходів, а ведення бойових дій звузилося до двох операційних зон – Східної та Південно-Західної.

Номер слайду 10

III етап: вересень – грудень 2022 року. Ворог втратив ініціативу та мусив вживати радикальних заходів для збереження свого положення на окупованих територіях. Зусилля військово-політичного керівництва України були спрямовані на забезпечення умов для звільнення тимчасово окупованих територій і нарощування засобів для продовження наступальної операції.

Номер слайду 11

Рашизм – це геноцид. У перші дні війни жертвами російських авіаударів стали передусім мирні українські міста та села. Географія ударів охопила всі регіони країни. Від початку повномасштабного вторгнення російські окупанти зруйнували та бо пошкодили понад 3 тисячі закладів освіти, понад 1 тисячу закладів охорони здоров’я, майже 150 лікарень не підлягають відновленню. Під час бойових дій знищено або пошкоджено чимало об'єктів культурної спадщини – пам’яток історії, археології, архітектури та містобудування, монументального мистецтва України. Через російську агресію в Україні постраждали майже 1 200 об’єктів культурної інфраструктури (з них понад 400 зруйновані), а також пам’ятки культурної спадщини.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
Додано
9 травня 2023
Переглядів
589
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку