Майстер - клас "Декорування збанків для освяченої води на Водохрещі"

Про матеріал
Дана розробка містить покрокову інформацію про технологічні прийоми декорування банок до Водохреща за допомогою техніки джгутової філіграні; детально описано прийоми виготовлення листочків з джгутових ниток та мішковини в даній техніці. Робота доповнена фотоматеріалами з особистого досвіду керівників гуртків Пашкевич Н.М. і Гепак Г.М. щодо організації тематичного майстер – класу для педагогів ЗЗСО.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер – клас “ Декорування збанків для освяченої води на Водохрещі ”Підготували:керівники гуртків КЗ СБШПашкевич Н. М., Гепак Г. М..2020р. Комунальний заклад Скалатський будинок школярів. Методичний кабінет

Номер слайду 2

“ Декорування збанківдля освяченої води на Водохрещі ” поширення особистого досвіду керівників гуртків КЗ СБШ Пашкевич Наталії Михайлівни та Гепак Ганни Михайлівни;популяризація техніки джгутової філіграні та використання її простих елементів для декорування банок; демонстрація виробів та оволодіння початковими прийомами роботи запропонованої техніки; розвиток акмеологічної культури педагогів, стимулювання їх до вищих педагогічних досягнень. Тема: Мета: Завдання: поширення творчого педагогічного досвіду керівників гуртків КЗ СБШ шляхом прямого і коментованого показу послідовності декору банок з використанням техніки джгутової філіграні; формування уявлення про джгутову філігрань як сучасний вид ручної праці; створення умов для самореалізації та стимулювання зростання творчого потенціалу педагогів.

Номер слайду 3

Водохреще – третє завершальне свято різдвяного циклу. Цього дня на згадку про хрещення Ісуса Христа в річці Йордан священики освячують воду. Йорданська вода має чудодійну силу зцілювати душу і тіло людини. Нею скроплюють оселю, щоб обминали всілякі негаразди. А ще вонане псується і довго зберігається. Тому, йдучи в цей день по воду, хочеться мати не лише святковий настрій, а й красивий посуд.

Номер слайду 4

Дещо з історії … Назва “ філігрань ” походить від лат. слів “filum” — нитка, “granum” — зерно. Це один із видів обробітку металу. Використовувалась для виготовлення дорогоцінного посуду, церковного начиння, ювелірних прикрас.

Номер слайду 5

Сучасні вироби.в даній техніці виготовляли із джгутових або рапсових ниток

Номер слайду 6

Декоруємо збанки

Номер слайду 7

Матеріали та обладнання: посуд (скляна банка); натуральна джгутова та рапсова нитки; клей (універсальний “ Титан ” та термоклей ); ножиці; шпажки; шаблони для виготовлення листочків; мішковина;декор ( мережка, перлинки і т.д.)

Номер слайду 8

Формування виробу:оздоблення кришки. Відрізаємо мішковину необхідного розміру 2. Приклеюємо мішковину до кришки (за допомогою термоклею )3. Зрізуємо надлишок мішковини по контуру кришки4. Декоруємо (мережкою та шпагатом)

Номер слайду 9

Формування виробу:виготовлення основи Відрізаємо мішковину необхідного розміру та приклеюємо її до банки (за допомогою термоклею ). 2. Оздоблюємо краї мішковини шпагатом.3. Декоруємо мережкою. 4. Кріпимо ручку.1234

Номер слайду 10

Формування виробу:виготовлення композиції Із запропонованих матеріалів складаємо квіткову композицію та кріпимо її до банки ( термоклеєм ).3. Додатково оздоблюємо виріб іншим декором. 123 За бажанням виготовляємо додатково листочки ( за шаблоном)

Номер слайду 11

Виготовлення квіткиhttps://www.youtube.com/watch?v=z. Ltry. KSH_yk

Номер слайду 12

Шаблони для виготовлення листочків

Номер слайду 13

Послідовність виготовлення лінійних листочків( за допомогою техніки джгутової філіграні)123 Змащуємо шаблон клеєм “ Титан ”.2. Приклеюємо 5-7 ниток паралельно одна до одної.3. Нитки відрізаємо навкіс. За допомогою шпажки слідкуємо за щільністю прилягання ниток.4. Накручуємо на олівець, щоб надати листочку форми спіралі.4

Номер слайду 14

Послідовність виготовлення еліптичних листочків. З мішковини вирізаємо основу листочка. По зовнішньому краю приклеюємо джгутову або рапсову нитку.12

Номер слайду 15

Очікуваний результат

Номер слайду 16

Дякуємо за співпрацю!

pptx
Пов’язані теми
Трудове навчання, Майстер-класи
Інкл
Додано
12 березня
Переглядів
53
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку