Майстер- клас екологічного спрямування “Нове життя старим речам”.

Про матеріал

Привернути увагу учнів до глобальної проблеми твердих побутових відходів; проінформувати про можливість вторинного використання сміття та продемонструвати можливі для цього варіанти; збір та обробка інформації про проблеми утилізації сміття в Україні; формування активної соціальної позиції; виховання екологічної культури особистості, почуття особистої відповідальності за охорону довкілля, любові до рідного краю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас екологічного спрямування “Нове життя старим речам”Підготувала вчитель трудового навчання. Липівської ЗОШ I-III ступенів. Тростянецької ОТГМетліна О. В.

Номер слайду 2

Мета майстер-класу. Привернути увагу учнів до глобальної проблеми твердих побутових відходів, проінформувати про можливість вторинного використання сміття та продемонструвати можливі для цього варіанти

Номер слайду 3

Актуальність майстер-класу. Участь у майстер-класі змусить замислитись над тим, як можна зменшити свій екологічний слід та спробувати перетворити побутові відходи у творчу діяльність

Номер слайду 4

Проявивши фантазію, додавши умілість рук та креативне мислення, можназ різноманітних речей, які вже вийшли з ужитку, створити шедеври мистецтва та дати їм нове життя!

Номер слайду 5

Приклади перетворення побутових відходів у творчу діяльність

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Виставка наших досягненьна уроках трудового навчання. Вироби з використанням пінопласту

Номер слайду 12

Вироби з підручного матеріалу

Номер слайду 13

Ляльки з ниток, тканини,серветок, виготовлені учнями школи

Номер слайду 14

Вироби з газети, журналів,картонних трубочок

Номер слайду 15

Вироби з металевих баночок

Номер слайду 16

Наші моделі

Номер слайду 17

Висновок Якщо кожен замислиться над власною відповідальністю за екологічну ситуацію в країні, хижацьке забруднення природи зменшиться бодай на трішки.

Номер слайду 18

Технологія виготовлення корзинки під пасхальне яйце Для виготовлення корзинки потрібно: пластикову одноразову склянку (чим яскравіший колір, тим краще), ножиці, степлер. Хід роботи.1. Розрізаємо склянку на смужки шириною близько 1 сантиметра. Починаємо від верхнього краю і не дорізаємо до денця теж 1-1,5 сантиметра.

Номер слайду 19

2. Далі «заплітаємо» смужки у кошик. Для цього вивертаємо одну смугу назовні і через три інших смуги закріплюємо за край четвертої. На краю кожної смужки є загнута кромка, її зачіпляємо за бік четвертої. Те ж саме робимо з наступною

Номер слайду 20

3. Продовжуємо поступово «заплітати» смужки і в результаті отримує ось таку красу. Степлером закріплюємо останню смужку.

Номер слайду 21

Фото з майстер-класу для учнів 6 класу

Номер слайду 22

Творчих успіхів!

pptx
Додано
29 липня 2018
Переглядів
3987
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку