Майстер-клас "Інтерактивна папка - лепбук"

Про матеріал
Майстер-клас по створенню лепбука, варіанти оформлення та способи створенння, що важливо враховувати так як створювати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАЙСТЕР-КЛАС «ІНТЕРАКТИВНА ПАПКА - ЛЕПБУК»Підготувала учитель початкових класів Усенко Валентина Миколаївна

Номер слайду 2

Що таке лепбук? Лепбук (lapbook) – в дослівному перекладі з англійської це – «книжка на колінах» (lap – коліно, book – книга). Це невелика тека, яку дитина може зручно розкласти у себе на колінах та за один раз продивитися весь її зміст. В ній містяться всі необхідні матеріали з теми.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Навіщо потрібен лепбук?Краще зрозуміти та запам’ятати інформацію з певної теми (працює декілька видів запам’ятовування: зорове, тактильне, асоціативне). Для повторення вивченого матеріалу в зручний для дитини час. Дитина вчиться самостійно збирати та впорядковувати інформацію – гарна підготовка до написання рефератів та проектів. Для занять в групах, де одночасно навчаються діти різного віку. Або заняття проходить разом з батьками. Може бути ще й формою презентації підсумків проекту чи тематичного тижня.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Лепбук це не тільки потужний довідковий інструмент і особлива форма організації навчального матеріалу, це, перш за все, основа партнерської проектної діяльності дорослого з дітьми (педагога з вихованцями, батьків з дитиною). 

Номер слайду 7

Доцільність створення лепбука з даної теми;Доступність та відповідність матеріалу віковим особливостям учнів;Зацікавленість та пізнавальний інтерес дітей. Є сенс запланувати спільну діяльність з виготовлення індивідуальних лепбуков, виходячи з інтересів кожної дитини. Упродовж певного часу виготовляється тека, а потім  її презентують дітям, результатом буде серія лепбуків. Отже, лепбук може бути продуктом дослідницької діяльності дитини. Важливо враховувати:

Номер слайду 8

Номер слайду 9

З чого почати створення лепбука?Визначте тему (будь що: комахи, планети, композитори, художники, країни, історичні події, професії). Складіть план майбутнього лепбука, визначте підтеми та питання, які ви хочете розкрити в змісті елементів папки. 3. Для кожного елементу оберіть відповідний конверт, книжечку, кишеньку чи віконце.

Номер слайду 10

Які матеріали для створення лепбука?Білий та кольоровий папір для принтера. Ножиці, маркери, фломастери, олівці. Клей-олівець ПВА. Степлер. Скотч, двобічний скотч. Основа з ватману, картону, аркушів для пастелі, різноманітних тек.

Номер слайду 11

До нових зустрічей!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Юрківська Анжела Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 лютого 2019
Переглядів
1664
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку