Майстер-клас по виготовленню риболовної приманки " Джерк "

Про матеріал
В презентації показано майстер-клас по виготовленню риболовної приманки " Джерк" своїми руками в умовах шкільної столярної майстерні учнем випускного класу спеціальної школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий проект “ ДЖЕРК ” Виготовив: учень 9 класу Молотков Максим Керівник: учитель трудового навчання Федоренко С. М. Олешки - 2019

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ ДЖЕРКБЕЙТ Ці рибальські снасті застосовували ще стародавні вікінги та червоношкірі племена індіанців. Слово «джеркбейт» є запозиченим словом. Походить воно з англійської мови. Що ж воно означає? Слово "jerk" — перекладається як ривок, а "bait" – принада. По своїй суті і формі джеркбейт являє собою воблер. Але має від неї одну кардинальну відмінність, яка робить приманку даного типу дещо складною у застосуванні.

Номер слайду 3

ЩО ТАКЕ ДЖЕРКБЕЙТ Подібність полягає в тому, що для надання живого руху принаді використовується мускульна сила рибака. За допомогою спінінга рибак надає джерку хаотичний рух, що робить наживку схожою на справжню рибу. Методика доволі проста: джерки можуть нагрузити за допомогою свинцевих пластин або кульок, які надають додаткову вагу, завдяки чому він починає опускатися вниз на більшу глибину за короткий термін. Відбувається це досить повільно для того, щоб щука зацікавилася приманкою і атакувала її. Найважливіше, не упустити момент атаки і вчасно підсікти рибу. Тоді ваша риболовля стане вдалою!

Номер слайду 4

Матеріали та інструменти:- рейка з липи (товщина 18 мм);- картон (лінолеум) і олівець (для створення шаблону);- ножівка, електролобзик;- лещата;- дриль, свердла;- напилок;- рашпіль;- шліфувальний верстат;- свинець ( пломби );- плоскогубці, кусачки;- гачки, заводні кільця, нержавіючий дріт для створення петель;- фарби, лак, пензлики та інші приналежності для фарбування. 

Номер слайду 5

Створення шаблону Спершу потрібно створити шаблон, він буде використовуватися при виготовленні всіх наступних приманок. Для створення шаблону, його потрібно намалювати на картоні, а потім вирізати.

Номер слайду 6

Виготовлення джерка Після того, як шаблон створений, його потрібно обвести на підготовленій рейці олівцем і вирізати. Вибір деревини тут має велике значення, так як від цього параметру залежить гра приманки. Крім цього, деревина відрізняється по щільності і це буде важливим моментом при огрузці Для своєї принади я використовував липу. Цей матеріал вибрав тому, що він доступний і легко обробляється.

Номер слайду 7

Виготовлення джерка За допомогою електролобзика випилюємо заготовку по контуру.

Номер слайду 8

Виготовлення джерка Затискаємо заготовку в лещата і свердлимо отвори необхідного діаметра. Від глибини свердління отворів для огрузки залежить ступінь плавучості приманки. Далі треба надати заготовці форму рибки, необхідно заокруглити края і звузити її до хвоста.

Номер слайду 9

Огрузка приманки Огрузка - найбільш важливий момент при створені джерків. Саме від цього параметру буде багато в чому залежати гра приманки. Зміст огрузки полягає в тому, що необхідно встановити свинцеві пластини або кульки всередині приманки для її гри при ловлі хижої риби. Свинець можна розподіляти по-різному, вага може бути сконцентрований в одній частині джерка, так і в декількох. Експериментальним шляхом досягається необхідна гра приманки.

Номер слайду 10

Огрузка приманки. Для огрузки в нижній частині приманки свердлять отвори відповідного розміру, важливо, щоб вони були симетричними. Вантаж повинен знаходитися чітко по центру осі заготовки. Я знайшов свинцеві пломби, які добре підійшли для даного виробу. Підібравши діаметр свердла під діаметр пломби, засвердлив отвори в заготовці. Після запресовування пломби в отвір за допомогою клею, прибираються надлишки свинцю, і місце установки ретельно шліфується наждачним папером.

Номер слайду 11

Лакування, установка петельі фарбування Щоб захистити приманку від впливу вологи, її слід обов'язково просочити лаком. Після цього можна виготовляти петлі для кріплення гачків. Для цих цілей відмінно підійде нержавіючий дріт завтовшки 1-1,5 мм. З нього слід скрутити гвинти довжиною не менше 30 мм. Далі слід просвердлити в заготівлі отвори і посадити петлі на епоксидний клей.

Номер слайду 12

Лакування, установка петельі фарбування Фарбування складається з декількох етапів. Спершу заготівлю потрібно покрити фарбою білого кольору, далі пофарбувати більш яскравим відтінком. Бажано створити смужки на заготовці, можна накласти сітку. Нижню частину фарбую в червоний колір, на приманку буде краще реагувати хижак. Що ж стосується очей, то їх можна намалювати вручну або купити вже готові в спеціальних магазинах. Багато рибалок вірять, що наявність очей у приманці сильніше привертає хижака.

Номер слайду 13

Лакування, установка петельі фарбування Після всіх процедур необхідно нанести кілька шарів лаку, кожен новий шар повинен наноситися після повного висихання попереднього, він буде запобігати вбирання вологи і додасть більше блиску і глибину кольору. Мінімум на приманку потрібно нанести 3-4 шари лаку з розпилювача.

Номер слайду 14

Чому саме джерки? Справа в тому, що саме цей спосіб лову дає рибалці шанс на велику трофейну щуку. А хто не мріяв би виловити такого хижака, з яким варто поборотися, якого не соромно показати друзям?

Номер слайду 15

Чому саме джерки? Без сумніву, джеркінг — ловля на спінінг для досвідчених спінінгістів, сильних духом! Всім вдалої риболовлі !

pptx
Пов’язані теми
Трудове навчання, Майстер-класи
Інкл
Додано
30 липня 2019
Переглядів
1085
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку