Презентація " Оригінальна урна "

Про матеріал
В презентації показано процес розробки та створення оригінальної урни для сміття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОРИГІНАЛЬНА УРНАДЛЯ СМІТТЯ Виготовили: учні 9- класу Керівник: учитель трудового навчання Федоренко С. М. Олешківська спеціальна школа Херсонської обласної ради

Номер слайду 2

Контейнери для сміття. Контейнери для збору сміття грають важливу роль в рішенні збору і утилізації відходів. Сміттєві баки - незамінні засоби для роздільного збору різних видів сміття. Скло, пластик, картон, ТПВ та інші відходи можна зберігати в сміттєвих ємностях. Контейнери встановлюють на територіях житлових мікрорайонів, промислових підприємств для тимчасового зберігання сміття. Купівля безлічі побутових аксесуарів передбачає серйозні витрати, але сьогодні ми вчимося економити і виробляємо деякі з них своїми руками. Сміттєві баки, урни для свого шкільного двору з підручних засобів – це не так складно, як може здаватися!

Номер слайду 3

Сміттєві баки, урни. Відразу і не скажеш, що це предмети першої необхідності. А от уявити собі будинок затишним без таких звичних і непомітних частин інтер'єру неможливо. Саме тому ми вирішили знайти спосіб виправити ситуацію і спробували на собі хенд-мейд, тим самим навчившись робити своїми руками урни. Ми сподіваємося, що без великих витрат фінансів і часу зможемо самостійно зробити цікаві речі.

Номер слайду 4

Завдання проекту : 1. Приготувати необхідні матеріали для виконання проекту. 2. Зробити контейнери для окремого збору макулатури та пластику. 3. Проаналізувати: досягнення і недоліки виконаного проекту, вклад кожного учня в спільну роботу, вміння співпрацювати, вирішувати проблеми, приймати рішення, формулювати висновки, фіксувати результати, створювати звіт і висновки.

Номер слайду 5

Урни та сміттєві баки, зроблені своїми руками, мають ряд переваг: Економія грошових коштів. Нехай навіть покупка сміттєвого бака або звичайної урни не вдарить по бюджету. Трохи економії не завадить. Подібні вироби красивіші, яскравіші магазинних. Вони індивідуальні, неповторні, ідеально вписуються в інтер'єр. Їх створення розвиває фантазію, дарує задоволення і радість в процесі творіння. Можливість зробити урни та сміттєві баки, розміри, колір, форма і стиль яких ідеально підійдуть для конкретного місця розміщення.

Номер слайду 6

Послідовність виготовлення Огляньте фруктові ящики, очистіть їх від пилу, бруду, обробіть наждачним папером. Підготуйте обрізки ДВП або фанери. Необхідно виготовити шаблони для коліс, бічних і передніх стінок кабіни з картону.

Номер слайду 7

Послідовність виготовлення. Розмітьте за допомогою шаблонів колеса. З допомогою електролобзика випиляти заготовки, ретельно обробити їх наждачним папером.

Номер слайду 8

Послідовність виготовлення. Провести збирання кабіни машини з допомогою клею ПВА, цвяхів, саморізів. З рейок квадратного перерізу виготовити осі автомобіля, закріпити їх на кузові і на кабіні.

Номер слайду 9

Послідовність виготовлення З'єднати кузов авто з кабіною за допомогою саморізів і клею. Пофарбувати всі деталі фарбою, можна додати аплікацій (скло, фари, двері, ліхтарі тощо)

Номер слайду 10

Послідовність виготовлення Закріпити колеса на осях авто саморізами. В процесі експлуатації нашої урни використовуйте сміттєві пакети.

Номер слайду 11

Послідовність виготовлення Якщо ви зробили кілька таких оригінальних урн для роздільного збору відходів, підпишіть кожну з них.

Номер слайду 12

Щорічно людство викидає 275 мільйони тонн пластикового непотребу. Звичайний паперовий пакет розкладається місяць, газета — півтора місяця, паперовий стаканчик — 5 років, сигаретний недопалок — 11 років, жуйка — 30 років, пінопластовий посуд — 50. Вражає, чи не так? Та й це ще, як мовиться, квіточки!

pptx
Додано
30 липня 2019
Переглядів
1058
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку